De rol van eiwit en fysieke activiteit bij spierbehoud
Het voorkomen of verminderen van spiermassa verlies is een belangrijke voorwaarde voor een goed herstel. Tijdens dit webinar bespreekt Prof. Luc van Loon de rol van voeding en (in)activiteit bij spierbehoud in de zorg.25
1 Punten
E-learning
Prijzen
Regulier € 25
Beroepen
Fysiotherapeut
1 Punten
KNGF, KRF
Sprekers
Prof. Luc J.C. van Loon
Docent
Luc van Loon werd in 2010 benoemd tot hoogleraar Voeding en Beweging aan de Universiteit Maastricht in Nederland. Het huidige onderzoek in zijn laboratorium richt zich op de adaptieve respons van skeletspieren op fysieke (in)activiteit, en de impact van voedings- en farmacologische interventies om het metabolisme in zowel gezondheid als ziekte te moduleren.Omschrijving
Onze spieren worden continu opgebouwd en afgebroken. Dit gebeurt met een snelheid van ongeveer 1-2% per dag. Behoud van spiermassa is dus een actief proces. Anabole stimuli zoals eiwit inneming en fysieke activiteit staan hierbij centraal. Tijdens hospitalisatie verliezen we veel spiermassa mede doordat we minder eten en minder bewegen. Het voorkomen of verminderen van spiermassa verlies is een belangrijke voorwaarde voor een goed herstel. Tijdens dit webinar wordt de rol van voeding en (in)activiteit bij spierbehoud in de zorg besproken.
Fysiolearning
Scholing Randstad West organiseert (na)scholing op het gebied van de fysiotherapie en de daaraan gerelateerde (para)medische zorg voor verschillende doelgroepen.