Deze cursus is verlopen
Eetstoornis bij volwassenen en adolescenten: diagnostiek en behandeling!
De cursus 'Eetstoornis bij volwassenen en adolescenten: diagnostiek en behandeling' leert je de eetbuistoornis te herkennen en effectief te behandelen volgens internationale richtlijnen. Deze erkende eetstoornis wordt vaak verward met voedings- of lifestyle problemen, terwijl het ernstige psychologische en sociale gevolgen kan hebben. Deze interactieve cursus is geschikt voor behandelaren met verschillende achtergronden.
220
6 Punten
Online
Webinar
Physical course - single
Prijzen
Regulier
€ 220
Beroepen
Cognitief gedragstherapeut
6 Punten
VGCt
Gedragstherapeut
6 Punten
VGCt
Orthopedagoog-generalist
6 Punten
NIPK&J/NVO
Psycholoog NIP | Kinder- en jeugdpsycholoog
6 Punten
NIPK&J/NVO
Sprekers
Bernou Melisse
Docent
Bernou Melisse is psycholoog bij Novarum centrum voor eetstoornissen en promovenda aan universiteit Leiden. Zij heeft meegewerkt aan ontwikkeling van een online begeleide zelfhulp voor patiënten met een eetbuistoornis en onderzoekt momenteel de effectiviteit. Ook is zij verantwoordelijk voor supervisie en training van de behandelaren. Daarnaast werkt zij als behandelaar voor patiënten met een eetbuistoornis, anorexia nervosa en boulimia nervosa. Hiervoor heeft zij in verschillende andere landen gewerkt waaronder in Saoedi Arabië waar nog maar nauwelijks onderzoek gedaan is naar eetstoornissen. Zij heeft daar de Eating Disorder Examination- Questionnaire (een diagnostische vragenlijst voor eetstoornissen) vertaald, cultureel aangepast en gevalideerd. De vragenlijst wordt momenteel in Saoedi Arabië gebruikt. Ze spreekt op (inter)nationale congressen en biedt zowel in binnen als buitenland trainingen aan voor de behandeling van de eetbuistoornis. Ook is zij door verschillende media geïnterviewd zoals Trouw, Algemeen Dagblad, Nu.nl, Psychologie magazine, etc.
Doelen
Na het volgen van deze cursus kun je:
De eetbuistoornis diagnosticeren
Voedingsproblemen, obesitas, lifestyle problemen en psychologische problemen van elkaar onderscheiden
Adequaat eetbuien uitvragen
Weet je het verschil tussen overeten, grazen, subjectieve en objectieve eetbuien
Hoe het komt dat een patiënt eetbuien heeft
Waarom bepaalde interventies het best werken (en sommige minder goed)
Verschillende interventies toepassen om verschillende aspecten van de eetbuistoornis te behandelen bij volwassenen en adolescenten
Wanneer je een patiënt het beste kunt verwijzen naar specialistische GGZ
Verschil in behandelen van een adolescent en een volwassene
Omschrijving
De cursus 'Eetstoornis bij volwassenen en adolescenten: diagnostiek en behandeling' richt zich op het leren herkennen en behandelen van de eetbuistoornis bij volwassenen en adolescenten. Een eetbuistoornis is een erkende eetstoornis waar nog weinig over bekend is. Het regelmatig eten van grote hoeveelheden zonder controle kan ernstige psychologische en sociale gevolgen hebben. Helaas worden eetbuistoornissen vaak verward met voedings- of lifestyle problemen, terwijl de behandeling volgens internationale richtlijnen gericht moet zijn op het aanpakken van de onderliggende problemen. Na het volgen van deze interactieve cursus weet je hoe je een eetbuistoornis kunt herkennen en effectief kunt behandelen. Deze cursus is geschikt voor behandelaren met verschillende achtergronden, zoals psychologen, gedragstherapeutisch werkers, diëtisten en psychiatrisch verpleegkundigen.
King Nascholing
Hoge Kwaliteit postacademische nascholing voor een betaalbare prijs. Dat zijn de belangrijkste uitgangspunten van onze filosofie. Ben jij werkzaam als psycholoog of orthopedagoog in de Jeugdzorg, GGZ of in het onderwijs? Dan kun je bij ons terecht voor kwalitatief hoogwaardige én betaalbare cursussen. De huidige ontwikkelingen binnen ons vakgebied stellen steeds meer eisen aan (na)scholing. Wij vinden dat een prima ontwikkeling, maar realiseren ons ook dat het behalen van aanvullende registraties tijdrovend en bovendien erg kostbaar is. Wij willen professionals in de jeugdzorg helpen om continu up-to-date te blijven en bieden daarom een breed aanbod aan van betaalbare cursussen en trainingen voor hulpverleners in de GGZ, jeugdzorg en onderwijs.
info@kingnascholing.nl
0202443165
111, Czaar Peterstraat, Amsterdam, 1018PE