
Magnetische Resonantie Basis
MRI is een dynamisch vakgebied. Je ziet dat het aantal MRI-verrichtingen in ziekenhuizen sterk toeneemt. Door de vele technologische ontwikkelingen en groei aan onderzoeksopties, neemt ook de complexiteit en veelzijdigheid van MRI-onderzoeken toe. Als medisch beeldvormings- en bestralingsdeskundige (MBB’er), radiodiagnostisch laborant of radiotherapeutisch laborant is het daarom belangrijk dat je beschikt over actuele kennis op het gebied van de MRI fysica en inzicht hebt in de toepassing van MRI bij het stellen van diagnoses. Na deze cursus ben je volledig op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.
Prijzen
Datum en locatie
Beroepen
Competenties
Sprekers
Geert van Overbruggen
Cursuscoordinator
Doelen
Bij het succesvol afronden van de post bachelor Magnetische Resonantie Basis heb je actuele kennis opgedaan het gebied van MRI
De post bachelor Magnetische Resonantie Basis bestaat uit 10 lesblokken van 2 aaneengesloten dagen en 1 toetsdag. De post bachelor is verdeeld in een theoretisch en een praktisch gedeelte.
In het theoretische deel leer je onder andere over de basisprincipes, techniek en fysica van MRI. Ook kijk je naar veelgebruikte sequenties en onderzoeken vanuit de technische achtergrond, protocol-optimalisatie en de toepassing in een klinische setting. De optimalisatie van parameters en sequenties komt uitgebreid aan bod. Het praktijkgedeelte bestaat uit een opdracht die je uitvoert op je werkplek.
In totaal besteed je zo’n 396 uur aan deze post bachelor, zowel lessen, praktijk als zelfstudie.
Je rondt deze post bachelor af met een theoretische toets en een praktijkgericht onderzoek.