This course is expired

Masterclass Obesitas: The Battle is on

obesitasleefstijl

De overheid en het Partnerschap Overgewicht Nederland (PON) geven aan dat er een belangrijke rol weggelegd is voor de zorgprofessional. Obesitas actief bespreken en aanpakken. Wat kunt u bijdragen in de battle om obesitas in Nederland terug te dringen? In deze webinar gaan vier experts in op de nieuwste inzichten over obesitas, impact en effect van leefstijl en behandelopties. Ze geven handvatten voor het aangaan van een goed gesprek in de spreekkamer, hoe u duidelijkheid kunt geven over de stappen in de behandeling en wat u kunt verwachten van de nieuwste behandelopties.

Free
1-2 Points
Online
Webinar
Webinar

Prices

Free

Professions

Apotheker
01 Oct 2022
30 Sep 2023
1.5 Points
OA
Apotheker - Openbare Farmacie
01 Oct 2022
30 Sep 2023
1.5 Points
OA
Arts voor verstandelijk gehandicapten
31 Oct 2022
30 Oct 2023
2 Points
ABC1
Cardioloog
31 Oct 2022
30 Oct 2023
2 Points
NVVC
Huisarts
31 Oct 2022
30 Oct 2023
2 Points
ABC1

Speakers

Prof. dr. Erik Scherder

Hoogleraar klinische neuropsychologie VUmc, hoogleraar bewegingswetenschappen
Hoogleraar klinische neuropsychologie verbonden aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Tevens hoogleraar bewegingswetenschappen verbonden aan de Rijksuniversiteit Groningen. Erik is o.a. bekend van De Wereld Draait Door en DWDD University waar hij op fascinerende wijze verteld over ons hersensysteem.

Prof. dr. Liesbeth van Rossum

Internist-endocrinoloog, hoogleraar obesitas, voorzitter PON (Partnerschap Overgewicht Nederland)
Internist-endocrinoloog en hoogleraar Obesitas aan het Erasmus MC. Liesbeth is mede oprichter van het Centrum Gezond Gewicht en bestuursvoorzitter van het Partnerschap Overgewicht Nederland (PON). Daarnaast is Liesbeth aanjager van de invoering van de Gecombineerde Leefstijl Interventies in de basiszorgverzekering en het Nationaal Preventie akkoord van het Ministerie van VWS.

Prof. dr. Leonard Hofstra

Cardioloog CCN, hoogleraar Public Health VUmc
Hoogleraar en cardioloog verbonden aan Cardiologie Centra Nederland en gezondheidswetenschapper Public Health verbonden aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. In zijn praktijk en onderzoek besteedt Leonard veel aandacht aan preventie en lifestyle coaching.

Françoise Langens

Huisarts en moderator
Huisarts werkzaam in Amersfoort. Tevens is Françoise een van de docenten op de Dutch Obesity Academy en redacteur bij Obesitas Platform OBPL. Vanuit haar expertise schreef ze mee aan de in 2010 gepubliceerde NHG Standaard Obesitas.

Sander Kleikers

Presentator

Goals

In het webinar van 90 minuten leert u het volgende:

Basiskennis over obesitas: diagnostiek van alle categorieën onderliggende oorzaken obesitas
Inzicht in effectieve aanpak van hoofd, lijf (hart) en leven: 5-10% gezondheidswinst
Behandeling op maat: bij wie is een GLI zinvol, bij wie GLI + medicatie en bij wie GLI + bariatrie?
Begeleiding patiënten in de praktijk: individuele aanpak met grootste kans op gezondheidswinst

Program

Description

De overheid en het PON (Partnerschap Overgewicht Nederland) geven aan dat er een belangrijke rol weggelegd is voor de zorgprofessional. Obesitas actief bespreken en aanpakken. Wat kunt u bijdragen in de battle om obesitas in Nederland terug te dringen?

In deze webinar gaan vier experts in op de nieuwste inzichten over obesitas, impact en effect van leefstijl en behandelopties. Ze geven handvatten voor het aangaan van een goed gesprek in de spreekkamer, en hoe u duidelijkheid kunt geven over de stappen in de behandeling en wat u kunt verwachten van de nieuwste behandelopties.

Bovendien is er volop ruimte voor vragen te stellen, en de discussie aan te gaan met de experts. Kortom, een leerzame webinar van 90 minuten over hoe u kunt bijdragen om uw obesitas patiënt te laten winnen.

Deze webinar is voor zorgprofessionals en artsen die betrokken zijn bij obesitas. Er is accreditatie voor 1,5 punten aangevraagd bij ABC1, NIV, OA en VSR.


Public Eyes Healthcare Communications

yvonne@publiceyes.nl
103, Dorpstraat, Ulvenhout, 4851CL