Training Beroepscode, werken met richtlijnen en tuchtrecht
Als SKJ geregistreerde jeugd- en gezinsprofessional heb je te maken met de Beroepscode en het beroepsregister in het kader van de professionalisering Jeugdzorg. In deze training staan Beroepscode, richtlijnen en tuchtrecht centraal en wordt geoefend met het herkennen en analyseren van morele dilemma’s in het werk. Deze geeft richting aan en biedt houvast in het dagelijks werk. Maar hoe gericht gebruik je de Beroepscode en de richtlijnen in het dagelijks werk? En hoe kun je ethische dilemma’s goed wegen? Hoe kom je tot een keuze? Dit en meer komt aan bod in deze training.Prijzen
Beroepen
Tijdens deze training, die is ontwikkeld door Combinatie Jeugdzorg, worden uitvoerende jeugdzorg-werkers getraind en geïnformeerd over deze middelen en oefen je met het herkennen en analyseren van morele dilemma’s in het werk van de jeugd- en gezinsprofessional. De training bestaat uit drie onderdelen die ieder een dagdeel in beslag nemen.
Beroepscode: Wat is de Beroepscode en hoe ga je hier op een goede manier mee om in het belang van de cliënt? Daarnaast besteden we aandacht aan professionele autonomie, normen en waarden en ethische dilemma’s.
Werken met richtlijnen: Wat zijn de richtlijnen en hoe ondersteunen ze de jeugd- en gezinsprofessional in de praktijk? Maar ook waarom de richtlijnen belangrijk zijn voor cliënten.
Tuchtrecht: Wat houdt tuchtrecht in en hoe is de relatie tot de Beroepscode? Wat betekent het tuchtrecht in het werken met cliënten en voor jezelf? Wat is het verschil tussen klacht- en tuchtrecht?
Iedere deelnemer krijgt een trainingsmap waarin deze drie thema’s zijn uitgewerkt.