This course is expired

Emotieregulatietraining bij kinderen

Tweedaagse cursus
emotieregulatieemotielastige emotieskinderenemotieregulatie bij kinderenpsychotherapiemeerdaagsverstoorde emotieregulatie

Emoties hebben een belangrijke functie: ze zijn in de basis onze raadgever, ze signaleren en vertellen wat belangrijk voor ons is en hoe te handelen in verschillende situaties. Maar wat als een kind een hoge gevoeligheid voor emoties heeft, snel van streek is of extreem boos kan worden?

945
12-15 Points
Reguliere nascholing
Physical course - single

Prices

Regular € 945
Includes : Heerlijke lunch, literatuur, hand-outs en koffie/thee.
Discounts
€ 50
NVO-ledenkorting.

Professions

Anesthesioloog
12 Points
ABAN
Arts
12 Points
ABAN
Arts beleid en advies KNMG
12 Points
ABAN
Arts indicatie en advies KNMG
12 Points
ABAN
Arts infectiebestrijding KNMG
12 Points
ABAN

Speakers

Dr. Marie-Lotte Van Beveren

Spreker
Dr. Marie-Lotte Van Beveren behaalde een doctoraat in de klinische psychologie aan de Universiteit Gent met als focus positieve emoties en emotieregulatie bij adolescenten. Ze is heden ten dage werkzaam als klinisch psycholoog – MBSR/MBCT-trainer. Ze is tevens verbonden aan de vakgroep ontwikkelings-, persoonlijkheids- en sociale psychologie van de Universiteit Gent.

Taaike Debeuf

Spreker
Taaike Debeuf verzorgt de editie in mei i.v.m. verlof van Marie-Lotte van Beveren. Dr. Taaike Debeuf behaalde een doctoraat in de klinische psychologie aan de Universiteit Gent met als focus het testen van een emotieregulatietraining bij adolescenten met morbide obesitas. Ze is heden ten dage werkzaam als klinisch psycholoog. Ze is tevens verbonden aan de vakgroep ontwikkelings-, persoonlijkheids- en sociale psychologie van de Universiteit Gent, alsook aan het kenniscentrum Eetexpert waarbij ze meewerkt aan het uitbreiden van de zorg voor patiënten met eetstoornissen.
Description

Emoties hebben een belangrijke functie: ze zijn in de basis onze raadgever, ze signaleren en vertellen wat belangrijk voor ons is en hoe te handelen in verschillende situaties. Maar wat als een kind een hoge gevoeligheid voor emoties heeft, snel van streek is of extreem boos kan worden? Dan kan er sprake zijn van een verstoorde emotieregulatie. Het inadequaat omgaan met emoties kan zorgen voor impulsiviteit of resulteren in het juist blijven hangen in emoties. Deze maladaptieve emotieregulatiestrategieën kunnen in het latere leven leiden tot serieuze problematiek en het risico op stoornissen vergroten.

Hoe kunt u als hulpverlener kinderen en jongeren helpen deze maladaptieve strategieën om te zetten naar adaptievere strategieën voor het reguleren van negatieve emoties en ze begeleiden in het aanleren van dergelijke, meer helpende, emotieregulatiestrategieën?

Tijdens deze tweedaagse training leert u hoe u problemen in emotieregulatie bij kinderen en jongeren kunt herkennen, helpen te doorbreken en krijgt u zicht op hoe u de zes basiscompetenties van emotieregulatie kunt aanleren.

Help de emotionele weerbaarheid en veerkracht van kinderen te vergroten en schrijf u in!

Onder begeleiding van Dr. Marie-Lotte Van Beveren gaat u onder andere aan de slag met de volgende thema's:

  • Wat is emotieregulatie? En wanneer is deze verstoord?
  • Welk verband bestaat er tussen maladaptieve emotieregulatie en psychische stoornissen?
  • Hoe kunt u in kaart brengen of er sprake is van een probleem in emotieregulatie?
  • Wanneer en hoe kunt u een emotieregulatietraining inzetten?
  • De basiscompetenties voor het vormen van een adaptieve emotieregulatie
  • Hoe u de basiscompetenties aan kunt leren aan verschillende leeftijdsgroepen

Door middel van beeldmateriaal, theorie en praktijkoefeningen krijgt u kennis van recente wetenschappelijk inzichten, diagnostiek en aanpak omtrent emotieregulatie bij kinderen en jongeren!

Medilex BV

info@medilex.nl
6933887
5, Bascule, Bunnik, 3981PH