Masterclasses (Be)grijp het Brein - ‘Hersenstimulatie bij niet-aangeboren hersenletsel’
Na de eerste masterclass op 12 oktober 2017, een tweede op 8 februari 2018 en een derde op 15 mei, organiseert InteraktContour nog een masterclass rondom het brein. De datum en sprekers zijn al bekend. Noteer deze datum alvast in uw agenda!Prijzen
Beroepen
Competenties
Omschrijving
InteraktContour is een zorgorganisatie voor mensen die problemen ervaren als gevolg van niet-aangeboren hersenletsel in de chronische fase. De organisatie biedt behandeling in de vorm van een zorgpad (Hersenz genaamd), maatschappelijke ondersteuning en 24-uurs zorg. Het werkgebied bestrijkt de provincies Overijssel, Flevoland, Utrecht en een deel van Gelderland.
De Masterclasses (Be)grijp het Brein zijn interessant voor huisartsen, revalidatieartsen, psychologen, fysio- en ergotherapeuten, CVA-verpleegkundigen en andere zorgprofessionals die in hun werk te maken krijgen met mensen met niet-aangeboren hersenletsel en die enthousiast zijn om kennis te nemen van de meest recente stand van de wetenschap over de hersenwerking.
De masterclasses worden gegeven door wetenschappers die onderzoek doen naar de werking van de hersenen en/of naar niet-aangeboren hersenletsel. De sprekers zijn: prof. dr. Victor Lamme (hoogleraar cognitieve neurowetenschappen), dr. Ben van Cranenburgh (arts en neurowetenschapper) samen met Henk Lindeman (ervaringsdeskundige hersenletsel), dr. Nikki Lee (onderwijs-neurowetenschapper), dr. Martin van Boxtel (arts en hoofddocent psychiatrie & neuropsychologie), prof. dr. Luciano Fasotti (hoogleraar klinische neuropsychologie), prof. dr. Alexander Sack (hoogleraar cognitieve neurowetenschappen) en Marij Middag, MSc (promovenda cognitieve neurowetenschappen & psychologie).
Inleiding
Na de eerste masterclass op 12 oktober 2017, een tweede op 8 februari 2018 en een derde op 15 mei, organiseert InteraktContour nog een masterclass rondom het brein. De datum en sprekers zijn al bekend. Noteer deze datum alvast in uw agenda!
Leerdoelen
Enerzijds is het doel om zorgprofessionals kennis te laten nemen van de nieuwste inzichten uit de wetenschap met betrekking tot hersenwerking en (gevolgen en behandeling van) hersenletsel. De nadruk ligt op uitkomsten van neuropsychologisch en neurowetenschappelijk onderzoek. Wanneer behandelaren op de hoogte zijn van de meest recente stand van de wetenschap, zal dit hen stimuleren om kritisch te blijven afwegen of de behandeling die gegeven wordt, een effectieve bijdrage levert aan het welbevinden van cliënten/patiënten. Dit maakt het mogelijk om onszelf in ons werk continu te blijven verbeteren.
Anderzijds wil InteraktContour ook relaties van buiten de organisatie (verwijzers: huisartsen, revalidatieartsen, psychologen, neurologen) uitnodigen, om onder regionale zorgprofessionals de bekendheid aan niet-aangeboren hersenletsel en aan de organisatie te vergroten.