WEBINAR COVID-19 BEGELEIDING NA ZIEKENHUISOPNAME
Woensdag 22 april 20:00
Holtslag
Herman Holtslag
Revalidatiearts AMC Amsterdam, voorzitter van de richtlijncommissie IC-nazorg & Revalidatie van de FMS
 van der Schaaf
Marike van der Schaaf
Fysiotherapeut, lector AMC en HvA, expertise revalidatie IC
van Holten
Geert-Jan van Holten
Huisarts in Oss, kaderarts-spoed, bestuurslid HAP Oost-Brabant
Timmers
Bart Timmers
Huisarts-opleider, expert op gebied van e-Health
Bindels
Patrick Bindels
Huisarts, hoofd Afdeling Huisartsgeneeskunde Erasmus MC
Thema's

Rol huisarts bij revalidatie coronapatiënt

Hervatten zorg niet-coronapatiënten en de rol van e-health

Eerste resultaten studie Consortium Huisartsgeneeskunde

Woensdag 22 april 2020 organiseren NHG, LHV en MedischeScholing.nl een webinar met als thema het herstel van COVID-19 patiënten na een ziekenhuisopname en de rol van de huisarts. Ook staat het hervatten van zorg aan niet-coronapatiënten op het programma.

In de dynamiek van deze crisis zien we meerdere coronapatiënten thuiskomen na een IC-opname of opname op een afdeling met ondersteunende therapie. De aanpak en de begeleiding van het herstel van patiënten verschilt per situatie. Wat is de rol van de huisarts bij het begeleiden van patiënten die herstellende zijn? Herman Holtslag, revalidatiearts en voorzitter van de richtlijncommissie IC-nazorg & Revalidatie van de FMS, deelt zijn kennis en ervaring.

Hoe kan de zorg voor niet-coronapatiënten worden hervat naast de COVID-19 zorg? Wat is de rol van e-health binnen de huidige huisartsenpraktijk? Hoe krijg je een spreekuur met beeldbellen goed georganiseerd, mede gelet op de diversiteit van je patiëntenpopulatie? Bart Timmers, huisarts in ‘s-Heerenberg, deelt zijn ervaring op dit gebied.

Het Consortium Huisartsgeneeskunde gaat in samenwerking met ZorgDomein landelijk in kaart brengen wat de aantallen COVID-19 patiënten zijn die intensieve en palliatieve COVID-zorg van huisartsen ontvangen. Jochen Cals, hoogleraar effectieve diagnostiek in de huisartsgeneeskunde, bespreekt de eerste resultaten van de studie.

PRAKTISCHE INFORMATIE
Datum: Woensdag 22 april 2020, 20:00 uur
Duur: 1 uur
Inschrijven: Via corona.medischeScholing.nl
Accreditatie: ABAN, KABIZ, NAPA en NVvPO. Aan het einde van ieder webinar moeten vijf inhoudelijke vragen beantwoord worden. De accreditatiepunten worden na 7 mei verwerkt.
Accreditatie buiten ABAN: Bewijs van deelname online te downloaden.
Kijk live mee of later terug on demand

Het webinar is onderdeel van een reeks die op initiatief van MedischeScholing.nl, LHV en NHG is ontwikkeld. Vanwege de grote behoefte aan actuele informatie over COVID-19 bij huisartsen is, in samenwerking met InEen, Huisarts van de Toekomst en VPH, besloten om voorlopig vervolg aan de webinars te geven. Alle webinars zijn gratis en geaccrediteerd voor alle artsen, physician assistants, praktijkondersteuners, doktersassistenten en praktijkmanagers. De webinars zijn live te volgen, maar ook terug te kijken waar en wanneer het u uitkomt via corona.medischescholing.nl.


Met behulp van uw BIG-nummer registreert u zich bij MedischeScholing.nl. Heeft u geen BIG-nummer maar bent u wel zorgverlener? Vul dan bij uw aanmelding via MedischeScholing.nl uw functie en registratienummer in om toegang te krijgen.


Om zo goed mogelijk te monitoren wat er speelt in de praktijk tijdens de coronacrisis, wordt er gewerkt met een vragensysteem. Dit is niet alleen voor het webinar, maar ook voor de beleidsmakers noodzakelijk om snel in te kunnen spelen op vragen uit het werkveld.


Vragensysteem

We willen zo goed mogelijk kunnen monitoren wat er speelt in de praktijk en hoe die problemen telkens veranderen in de dynamiek van de crisis. Dit is niet alleen voor het webinar maar zeker ook voor de beleidsmakers noodzakelijk.

Werkwijze vragensysteem:

  • 1. Log in op corona.medischescholing.nl
  • 2. Klik op ‘Aanmelden’ bij het webinar van 22 april
  • 3. Klik op ‘Stel hier uw vragen’. Kijk na het stellen van uw vraag naar de lijst met vragen die reeds gesteld zijn
  • 4. Klik op het ‘duimpje’ omhoog om een vraag van een collega te ‘liken’
  • 5. Vragen met de meeste ‘likes’ van collega’s krijgen de meeste zwaarte en worden het eerstvolgende webinar direct door ons behandeld