This course is expired

Pijn in de palliatieve fase

pijnpijnbehandelingpijnbestrijdingpijneducatiepalliatieve zorgpalliatieve fasepalliatief-terminale fasepalliatiepalliatievepalliatieve levensfasepalliatief

Dit webinar is onderdeel van een vierluik aan webinars, voor meer informatie over de overige webinars, zie omschrijving. Pijn is een belangrijk symptoom in de laatste levensfase, én misschien wel de meest bekende onder zorgverleners. Veertig tot zestig procent van de patiënten met kanker, hartfalen of COPD in de laatste levensfase hebben last van pijn. De WHO pijnladder wordt doorgaans gebruikt als het fundament voor symptoombestrijding, maar bij complexe pijn in de palliatieve zorg kunnen er naast het gebruik van opiaten, ook andere behandelingen nodig zijn. Lisan Ravensbergen, zelfstandig anesthesioloog, consulent palliatieve zorg en SCEN-arts, zal in dit webinar dieper ingaan op pijn binnen de palliatieve zorg en aandacht schenken aan de oorzaken, signalering en behandeling van pijn.

49
2 Points
Online
Webinar
Webinar

Prices

Regular € 49
Note :Assistenten en verpleegkundigen/verzorgenden in opleiding krijgen korting.

Professions

Anesthesioloog
14 Jun 2022
14 Jun 2022
2 Points
ABAN
Arts
14 Jun 2022
14 Jun 2022
2 Points
ABAN
Arts beleid en advies KNMG
14 Jun 2022
14 Jun 2022
2 Points
ABAN
Arts indicatie en advies KNMG
14 Jun 2022
14 Jun 2022
2 Points
ABAN
Arts infectiebestrijding KNMG
14 Jun 2022
14 Jun 2022
2 Points
ABAN

Skills

Kennis en wetenschap 40 %
Communicatie 30 %
Maatschappelijk handelen en preventie 30 %

Speakers

speaker image

Lisan Ravensbergen

Anaesthesist
Geen

Program

14-06-2022

Description

Dit webinar is onderdeel van een vierluik aan webinars over de palliatieve fase. Klik hieronder voor informatie over de andere webinars.


De WHO pijnladder wordt doorgaans gebruikt als het fundament voor symptoombestrijding, maar bij complexe pijn in de palliatieve zorg kunnen er naast het gebruik van opiaten, ook andere behandelingen nodig zijn. 


Lisan Ravensbergen, zelfstandig anesthesioloog, consulent palliatieve zorg en SCEN-arts, zal in dit webinar dieper ingaan op pijn binnen de palliatieve zorg en aandacht schenken aan de oorzaken, signalering en behandeling van pijn.

Carend

Carend is een jonge organisatie die volledig bestaat uit zorgverleners en wil dat de palliatieve zorg in de spotlights staat. Ons slogan is 'Ook als je niet meer beter wordt, verdien je de beste zorg'. Carend wil de palliatieve zorg bekender maken.
info@carend.nl
10, Gennerdijk, Hasselt, 8061PR