This course is expired

Hechtingsgerichte gezinstherapie met de poppetjes

hechtingsgerichte gezinstherapiegezinnenhechtingpoppetjestherapie

Onze driedaagse cursus Hechtingsgerichte gezinstherapie met de poppetjes (die ook Incompany wordt aangeboden) biedt een intensieve kennismaking met het werken met de Duplo-poppetjestaal en met het werken vanuit het hechtingsgerichte denken.

695
17-30.5 Points
Reguliere nascholing
Physical course - series

Prices

Regular € 695
Includes : digitale literatuurmap, koffie, thee en lunch

Professions

Cliëntenvertrouwenspersonen WZD
30.5 Points
Registerpl
Cliëntondersteuner
30.5 Points
Registerpl
Gezinshuisouder
30.5 Points
Registerpl
Gezondheidszorgpsycholoog
18 Points
FGzPt
Gezondheidszorgpsycholoog - Klinisch neuropsycholoog
18 Points
FGzPt
Description

Onze driedaagse cursus Hechtingsgerichte gezinstherapie met de poppetjes (die ook Incompany wordt aangeboden) biedt een intensieve kennismaking met het werken met de Duplo-poppetjestaal en met het werken vanuit het hechtingsgerichte denken. Deze introductiecursus is gebaseerd op de prachtige hechtingsgerichte modellen de DDP/ Dyadic Developmental Therapy van Dan Hughes en de ABFT, Attachment Based Family Therapy van Diamond & Levy. De interventies van de behandelaar in de diagnostiekfase en in de behandeling worden ondertiteld door middel van de poppetjes. 


De poppetjestaal helpt om de vaak complexe en traumatische hechtingsgeschiedenis van de ouders te visualiseren en daarmee destructieve intergenerationele overdrachten te erkennen en te ontschuldigen. Daardoor wint het gesprek aan diepgang en worden emoties opgeroepen zowel bij de ouders als bij het kind. Het verdiepen van emoties en de opbouw naar een helend gezinsgesprek is de rode draad in de cursus.

Stichting Villa Verbinding Opleidingen

We behandelen mensen met uiteenlopende psychische klachten in een persoonlijke setting. Villa Verbinding is ook een systeemgericht opleidingscentrum waar specialistische kennis en ervaring wordt overgedragen aan collega hulpverleners.
welkom@villa-verbinding.nl
2, Loosdrechtse Bos, D, Hilversum, 1213RH