Lean werken

Lean werkenhoofdzaken praktijkvoeringprocesverbeteringproductiviteit

Lean werken helpt u te richten op hoofdzaken in uw praktijkvoering: wat voegt écht waarde toe? Het gaat om procesverbetering als normaal onderdeel van het werk, waarbij elke medewerker verantwoordelijk is voor het eigen handelen. Gevolg? Meer uitdaging, plezier en productiviteit.

12 sep. 2024
18:00 - 22:00
95 - 340
4 Points
Reguliere nascholing
Physical course - single

Prices

Variable € 95 - 340
Note :Leden € 225,- Aios € 95,- Niet-leden € 340,-

Date and Location

12 sep. 2024
18:00
22:00
Geesterweg 1, 1921NV, Akersloot
28 nov. 2024
18:00
22:00
Schouwburgplein 1, 7607AE, Almelo

Professions

Anesthesioloog
4 Points
ABAN
Arts
4 Points
ABAN
Arts beleid en advies KNMG
4 Points
ABAN
Arts indicatie en advies KNMG
4 Points
ABAN
Arts infectiebestrijding KNMG
4 Points
ABAN

Speakers

Margareth Heuveling

LEAN-specialist
Margareth Heuveling werkte lang in de gezondheidszorg, voordat zij begon als LEAN-specialist. In diverse bedrijven voerde ze de begrippen ‘continu verbeteren’ en ‘LEAN’ in. Ze merkte dat het werken met mensen in een zorginstelling niet veel anders is dan werken met mensen in een bedrijf. Het zoeken naar de bronoorzaak van een probleem is hetzelfde proces. Samen zoeken naar oplossingen, daar gaat om. Ze heeft veel ervaring met de implementatie van LEAN in huisartsen- en tandartspraktijken, apotheken en ziekenhuizen.

Ulrich Schultz

Huisarts in Deurn
Ulrich Schultz is sinds 1996 huisarts in Deurne en raakte besmet met het LEAN-virus. Hij is ervan overtuigd dat werken volgens de LEAN-methode alleen maar voordelen kent. Het geeft veel rust in de dagelijkse praktijkvoering en helpt om efficiënter te werken. Dat iedereen in de praktijk zich kan bezighouden met zijn of haar kerntaak, dat is toch wat iedereen graag wil?

Goals

Processen in de huisartsenpraktijk optimaal inrichten
Praktijkvoering effectief en kwalitatief hoogstaand maken
Description

Inhoud

Lean werken richt zich op waarde toevoegende activiteiten en het reduceren van alle overige activiteiten. 

  • Lean werken gaat uit van de bestaande situatie waarin het goede behouden wordt en niet van het principe 'alles moet anders'.
  • In de LHV-podcast aflevering ‘Zo wil ik dokteren' hoort u van huisarts en lean-expert Ulrich Schultz, huisarts Nathalie Vorwald en huisarts John Oosterink meer over het werken met lean.


Programma

De LHV Academie biedt u de kans met een andere bril naar uw eigen werk te kijken. Dit doen we aan de hand van een simulatiespel. Hierin komen de principes van Lean werken aan de orde en door mee te doen aan het simulatiespel merkt u de waarde die dit kan hebben voor uw eigen praktijkvoering: het eenvoudiger en plezieriger organiseren van uw werk! Opzet:

  • Ontvangst
  • Inleiding Lean werken en verspilling
  • Simulatiespel
  • Nabespreking


Bijzonderheden

Deze nascholing is ook geaccrediteerd voor uw doktersassistente. Bij inschrijving is het van belang het KABIZ-nummer bij de hand te houden.


Ook op aanvraag: in company

Deze cursus is onderdeel van het vaste programma en kan daarnaast op aanvraag op een door u gewenste locatie worden gegeven. U bepaalt zelf de samenstelling van de groep bestaande uit minimaal 5 personen. In overleg met de LHV Academie kan een datum worden vastgesteld. Mocht het minimum aantal deelnemers niet kunnen worden bereikt, neem dan contact met ons op zodat wij met u kunnen kijken naar een mogelijke oplossing. 

Landelijke Huisartsen Vereniging

academie@lhv.nl
1200, Mercatorlaan, Utrecht, 3528BL