This course is expired

Misselijkheid en braken in de palliatieve fase

misselijkheid en brakenmisselijkmisselijkheidbrakenpalliatieve levensfasepalliatieve zorgpalliatievepalliatieve fase

Dit webinar is onderdeel van een vierluik aan webinars, voor meer informatie over de overige webinars, zie omschrijving. Misselijkheid en braken kennen veel verschillende oorzaken, een onderliggende diagnose van kanker of hartfalen, maar ook een bijwerking van medicatie. In dit webinar gaat Alexander de Graeff, autoriteit op het gebied van palliatieve zorg in op de diagnostiek en behandeling van deze symptomen in de palliatieve zorg.

49
2 Points
Online
Webinar
Webinar

Prices

Regular € 49

Professions

Anesthesioloog
05 Jul 2022
05 Jul 2022
2 Points
ABAN
Arts
05 Jul 2022
05 Jul 2022
2 Points
ABAN
Arts beleid en advies KNMG
05 Jul 2022
05 Jul 2022
2 Points
ABAN
Arts indicatie en advies KNMG
05 Jul 2022
05 Jul 2022
2 Points
ABAN
Arts infectiebestrijding KNMG
05 Jul 2022
05 Jul 2022
2 Points
ABAN

Skills

Medische handelen 50 %
Kennis en wetenschap 30 %
Professionaliteit en kwaliteit 20 %

Speakers

Alexander de Graeff

Internist
Geen
Alexander de Graeff is internist en hospice-arts. Hij heeft aan vrijwel alle palliatieve richtlijnen (www.pallialine) meegeschreven en is redacteur van het boek Probleemgeorienteerd denken in de palliatieve zorg.

Program

Description

Dit webinar is onderdeel van een vierluik aan webinars over de palliatieve fase. Klik hieronder voor informatie over de andere webinars.


De webinarreeks over symptomen en -bestrijding binnen de palliatieve zorg wordt afgesloten met het onderwerp misselijkheid en braken. Misselijkheid en braken kennen veel verschillende oorzaken, een onderliggende diagnose van kanker of hartfalen, maar ook een bijwerking van medicatie. Zowel de fysieke gesteldheid als kwaliteit van leven worden sterk beïnvloedt door misselijkheid en braken. Zo kan het leiden tot dehydratie, metabole ontregeling, aspiratiepneumonie en belemmering van medicatie-inname of andere behandeling. Behandeling wordt gebaseerd op de onderliggende mechanismen en oorzaken van de misselijkheid, met een focus op de betrokken neurotransmitters en receptoren.

Dr. Alexander de Graeff, internist-oncoloog bij het UMC Utrecht, zal ons meer gaan vertellen over de ins en outs van misselijkheid en braken binnen de palliatieve zorg.


Leerdoelen:

Aan het einde van dit webinar:

  • Weet jij wat de belangrijkste oorzaken en gevolgen zijn van misselijkheid en braken.
  • Ken jij de belangrijkste neurotransmitters en receptoren die betrokken zijn mij misselijkheid/braken.
  • Ken je de niet-medicamenteuze behandelingen van misselijkheid en braken.
  • Kun je de verschillende medicamenteuze behandelingen benoemen en een behandelvoorstel doen


Carend

Carend is een jonge organisatie die volledig bestaat uit zorgverleners en wil dat de palliatieve zorg in de spotlights staat. Ons slogan is 'Ook als je niet meer beter wordt, verdien je de beste zorg'. Carend wil de palliatieve zorg bekender maken.
info@carend.nl
10, Gennerdijk, Hasselt, 8061PR