Alles over declareren

declarerenregelsjuist declarerenmateriële controleszorgverzekeraardeclareergedrag

Aan welke regels moet u zich als huisarts houden bij het declareren? En hoe past u deze regels toe? Deze nascholing gaat in op het belang van juist declareren, de NZa-regels en materiële controles door zorgverzekeraars. Met behulp van diverse praktijkvoorbeelden lichten we toe hoe u als huisarts uw declareergedrag kunt verbeteren.

24 sep. 2024
85 - 299
2 Points
Reguliere nascholing
Physical course - single

Prices

Variable € 85 - 299
Note :Leden € 185,- Aios € 85,- Niet-leden € 299,-

Date and Location

24 sep. 2024
18:00
20:00
Online

Professions

Apothekersassistent
2 Points
KABIZ
Arts voor verstandelijk gehandicapten
2 Points
ABC1
Contactlens specialist
2 Points
KABIZ
Doktersassistent
2 Points
KABIZ, CADD
Farmaceutisch Consulent
2 Points
KABIZ

Speakers

Ad Vermaas

Senior beleidsmedewerker bij de LHV
Senior beleidsmedewerker Ad Vermaas spreekt dagelijks huisartsen en stakeholders over de bekostiging van de huisartsenzorg. Als expert op dat gebied adviseert hij het LHV-bestuur over tarieven, ketenzorg en nieuwe bekostiging en behartigt hij de belangen van de huisarts in het overleg met de NZa. Hij is inhoudelijk betrokken bij de LHV-Declareerwijzer en geeft al vele jaren nascholing aan huisartsen over declareren. Zo weet hij goed waar huisartsen tegenaan lopen en wat zij nodig hebben. Ad begon zijn loopbaan als fysiotherapeut en studeerde daarna Beleid en Management Gezondheidszorg. Hij promoveerde op de financiële risicodeling tussen zorgverzekeraars en huisartsen.

Marjolein van Harten

Beleidsmedewerker bij LHV
Marjolein van Harten is afgestudeerd als Bewegingswetenschapper, maar is meteen na haar studie in de beleid- en organisatorische kant van de zorg gaan werken. Zo heeft ze onder meer bij Vilans, kennisinstituut voor de langdurige zorg en SIGRA, samenwerkingsverband voor zorgorganisaties in Amsterdam gewerkt. Sinds september 2019 is ze werkzaam bij de LHV als beleidsmedewerker waar ze zich onder andere bezighoudt met de bekostiging van de huisartsenzorg.

Geert Mol

huisarts
Geert Mol is sinds 2021 werkzaam als waarnemend huisarts. Voorafgaande aan de studie geneeskunde heeft hij 20 jaar gewerkt als registeraccountant in het bedrijfsleven.

Goals

Je leert de "spelregels" van het declareren, wat mag wel en wat mag niet.
Je leert correct te declareren als de regels geen duidelijkheid verschaffen.
Description

Inhoud

De LHV krijgt veel vragen over het declareren van contacten met patiënten of derden. De spelregels voor declareren zijn voor een deel vastgelegd in de beleidsregels en tariefbeschikkingen van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Deze regels zijn vrij ingewikkeld en verschaffen lang niet altijd de duidelijkheid die in de dagelijkse praktijk nodig is.

Tijdens de workshop gaan we in op het belang van juist declareren en op de regels die de NZa hierover heeft opgesteld. Ook staan we stil bij materiële controles door zorgverzekeraars. Verder adviseren wij u over de toepassing van deze regels a.d.h.v. uiteenlopende praktijksituaties. Er is volop ruimte voor vragen en discussie.

De nascholing bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Inleiding
  • Bespreking casussen uit de dagelijkse praktijk
  • Toelichting op het belang van juist declareren
  • Toelichting op de NZa-regels
  • Toelichting op materiële controles door zorgverzekeraars
  • Toelichting op de LHV-Declareerwijzer
  • Bespreking uitgangspunten voor juist declareren
  • Tussendoor is volop ruimte voor vragen en discussie

Bijzonderheden

Deze nascholing is ook geaccrediteerd voor uw doktersassistente. Bij inschrijving is het van belang het KABIZ-nummer bij de hand te houden.

Ook op aanvraag: in company

Deze cursus is onderdeel van het vaste programma en kan daarnaast op aanvraag op een door u gewenste locatie worden gegeven. U bepaalt zelf de samenstelling van de groep bestaande uit minimaal 6 personen. In overleg met de LHV Academie kan een datum worden vastgesteld.

Landelijke Huisartsen Vereniging

academie@lhv.nl
1200, Mercatorlaan, Utrecht, 3528BL