WEBINAR COVID-19 VEILIG LEVEREN VAN ZORG
Woensdag 6 mei 20:00
 van der Schaaf
Koen van Aerde
Kinderarts infectioloog/immunoloog
van Holten
Wil Rijnders
Huisarts in Etten-Leur
Timmers
Andreas Voss
Medisch microbioloog, Hoofd infectiepreventie CWZ
Bindels
Patrick Bindels
Huisarts, Hoofd huisartsgeneeskunde Erasmus MC
Thema's

Veilig hervatten zorg voor patiënt en huisarts

De scholen gaan weer beginnen: kinderen en COVID-19

Prangende vragen uit het werkveld

Op woensdag 6 mei 2020 om 20:00 uur organiseren de LHV het NHG en MedischeScholing.nl een webinar over het veilig kunnen hervatten van huisartsenzorg aan niet-corona-patiënten. De meest prangende vraag hierbij is of het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen voldoende zowel patiënt als zorgprofessional kan beschermen. Daarnaast gaan de scholen weer open en spreken we over COVID-19 bij kinderen. Tenslotte worden de nieuwe prangende vragen vanuit het werkveld behandeld met betrekking tot COVID-19.

Veiligheid voor zowel patiënt als zorgprofessional bij het verlenen van ‘reguliere’ zorg is belangrijk, zeker nu. Het hervatten van spreekuren voor niet-corona-patiënten brengt daarom ook veel vragen met zich mee met betrekking tot het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen.

Prof. Dr. Andreas Voss, medisch microbioloog in het RadboudUMC en CWZ te Nijmegen, heeft met een team onderzoek gedaan naar de persoonlijke beschermingsmiddelen in relatie tot COVID-19 en hieruit een richtlijn opgesteld voor medisch specialisten. De onderzoeksresultaten zullen tijdens dit webinar worden gedeeld, waarbij er ook een koppeling wordt gemaakt naar de huisartsenpraktijk. Tevens zullen er praktische tips en richtlijnen aan bod komen voor toepassing in de huisartsenpraktijk.

De scholen gaan weer open. Wat betekent dit voor de verspreiding van COVID-19 en hoe manifesteert het klinische beeld zich bij kinderen van verschillende leeftijden? Mogen kinderen met astma of diabetes weer naar school? Wat voor een rol speelt COVID-19 onder kwetsbare kinderen en weegt dit op tegen het niet naar school laten gaan? Wat doet u als huisarts wanneer ouders om een geneeskundige verklaring vragen voor hun schoolgaande kinderen? Dr. Koen van Aerde, kinderarts-infectioloog in het RadboudUMC, zal dit thema toelichten en praktische tips meegeven.

PRAKTISCHE INFORMATIE
Datum: Woensdag 6 mei 2020, 20:00 uur
Duur: 1 uur
Inschrijven: Via corona.medischeScholing.nl
Accreditatie: ABAN, KABIZ, NAPA en NVvPO. Aan het einde van ieder webinar moeten vijf inhoudelijke vragen beantwoord worden. De accreditatiepunten worden na 7 mei verwerkt.
Accreditatie buiten ABAN: Bewijs van deelname online te downloaden.
Kijk live mee of later terug on demand

Het webinar is onderdeel van een reeks die op initiatief van MedischeScholing.nl, LHV en NHG is ontwikkeld. Vanwege de grote behoefte aan actuele informatie over COVID-19 bij huisartsen is, in samenwerking met InEen, Huisarts van de Toekomst en VPH, besloten om voorlopig vervolg aan de webinars te geven.

Alle webinars zijn gratis en geaccrediteerd voor alle artsen, physician assistants, praktijkondersteuners, doktersassistenten en praktijkmanagers. De webinars zijn live te volgen, maar ook terug te kijken waar en wanneer het u uitkomt via corona.medischescholing.nl.


Met behulp van uw BIG-nummer registreert u zich bij MedischeScholing.nl. Heeft u geen BIG-nummer maar bent u wel zorgverlener? Vul dan bij uw aanmelding via MedischeScholing.nl uw functie en registratienummer in om toegang te krijgen.


Om zo goed mogelijk te monitoren wat er speelt in de praktijk tijdens de coronacrisis, wordt er gewerkt met een vragensysteem. Dit is niet alleen voor het webinar, maar ook voor de beleidsmakers noodzakelijk om snel in te kunnen spelen op vragen uit het werkveld.


Vragensysteem

We willen zo goed mogelijk kunnen monitoren wat er speelt in de praktijk en hoe die problemen telkens veranderen in de dynamiek van de crisis. Dit is niet alleen voor het webinar maar zeker ook voor de beleidsmakers noodzakelijk.

Werkwijze vragensysteem:

  • 1. Log in op corona.medischescholing.nl
  • 2. Klik op ‘Aanmelden’ bij het webinar van 6 mei
  • 3. Klik op ‘Stel hier uw vragen’. Kijk na het stellen van uw vraag naar de lijst met vragen die reeds gesteld zijn
  • 4. Klik op het ‘duimpje’ omhoog om een vraag van een collega te ‘liken’
  • 5. Vragen met de meeste ‘likes’ van collega’s krijgen de meeste zwaarte en worden het eerstvolgende webinar direct door ons behandeld