LIVE UITZENDING VANUIT HILVERSUM
COVID-19-vaccins: voor zorgprofessionals
13 jan 20:00

Sprekers

Hans van Vliet
Hans van Vliet
Programmamanager COVID-19-vaccinatie RIVM
Cécile van Els
Cécile van Els
Hoogleraar Vaccinologie, immunoloog, RIVM
Patrick Bindels
Patrick Bindels
Hoogleraar huisartsgeneeskunde, ErasmusMC
Karin van Haaren
Karin van Haaren
Huisarts, beleidsmedewerker NHG, auteur Praktijkhandleiding COVID-19-vaccinatie
Iddo de Ruiter
Iddo de Ruiter
Senior beleidsmedewerker LHV en huisarts

Hart onder de riem

Naast dat er zoveel mogelijk vragen beantwoord worden tijdens het wetenschappelijke deel, willen we zorgprofessionals ´live´ een hart onder de riem steken. Het team van MedischeScholing.nl zal in samenwerking met minister Hugo de Jonge, Diederik Gommers en singer-songwriter Ravenna een bijdrage doen. Ravenna zal live vanuit de studio achter haar vleugel een lied publiceren dat ze geschreven heeft voor alle zorgprofessionals in Nederland.

Diederik Gommers
Diederik Gommers
Intensivist, voorzitter van de Vereniging voor Intensive Care
Hugo de Jonge
Hugo de Jonge
Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport
Ravenna
Ravenna
Singer-songwriter

Prangende vragen

Mag een gevaccineerde collega met verkoudheidsklachten gewoon werken?
Wat is de verwachte effectiviteit van de vaccins?
Zijn er platforms of websites met betrouwbare informatie waar ik patiënten en/of bekenden als zorgprofessional naar kan verwijzen?
Hoe zit het met de vaccins en zwangerschap?
Welke dekkingsgraad hebben we nodig voor een voldoende groepsimmuniteit?
Is er al meer bekend of de vaccins ook werken tegen gemuteerde COVID-19-varianten?

COVID-19-vaccin: live uitzending voor zorgprofessionals

Het ministerie van VWS, het RIVM, het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) en de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) werken samen met MedischeScholing.nl aan een landelijk live uitzending voor alle zorgprofessionals. Werkt u in de zorg? Schrijft u zich dan gratis in om u zo goed mogelijk inhoudelijk te laten informeren over de COVID-19-vaccins. Er is mogelijkheid tot accreditatie.

U kunt vooraf al vragen stellen en reageren op vragen die reeds door collega’s gesteld zijn op het forum. De meestgestelde vragen zoveel mogelijk beantwoord tijdens de live-uitzending. De uitzending wordt live vanuit Hilversum uitgezonden en richt zich volledig op de zorgprofessionals.

Aan tafel zitten landelijk woordvoerder van het RIVM Hans van Vliet (programmamanager COVID-19-vaccinatie), Cécile van Els (hoogleraar Vaccinologie, immunoloog, RIVM), Karin van Haaren (huisarts, beleidsmedewerker NHG, auteur Praktijkhandleiding COVID-19-vaccinatie). Patrick Bindels, hoogleraar huisartsgeneeskunde ErasmusMC, zit het voor. Tijdens de uitzending ontvangt u direct toepasbare informatie voor in de kliniek. Dit eerste webinar richt zich op de vaccins zelf en niet op de distributie ervan.

Praktische informatie

Datum: Woensdag 13 januari om 20.00 uur
Tijd: 20:00 - 21:00
Kosten: Gratis
Accreditatie:1 punt ABAN, KABIZ, NAPA, NVvPO, V&VN VS. Aan het einde van het webinar moeten inhoudelijke vragen beantwoord worden om accreditatie te kunnen ontvangen. De accreditatievragen sluiten op 31 januari om 18.00 uur. De accreditatiepunten worden in de maand februari verwerkt.
Accreditatie buiten de genoemde beroepsgroepen:Certificaat van deelname online te downloaden nadat de vragen zijn ingevuld.

Kijk live mee of later terug on demand

Het webinar is onderdeel van een reeks die op initiatief van MedischeScholing.nl, de LHV en het NHG is ontwikkeld. Tijdens dit webinar zal het Ministerie van VWS en het RIVM ook deelnemen vanwege de grote behoefte aan actuele informatie over de COVID-vaccins.

Alle webinars zijn gratis en werden gemiddeld door 18.000 zorgprofessionals per webinar bekeken. De webinars zijn live te volgen, maar ook terug te kijken waar en wanneer het u uitkomt via corona.MedischeScholing.nl.

Met behulp van uw BIG-nummer of kwaliteitsregistratienummer registreert u zich op corona.MedischeScholing.nl. Geen registratie maar wel zorgverlener? Stuur een mail voor deelname naar coronawebinar@lhv.nl onder vermelding van uw functie en registratienummer.

Vragensysteem

Om zo goed mogelijk te monitoren wat er speelt in de praktijk tijdens de coronacrisis, wordt er gewerkt met een vragensysteem. Dit is niet alleen voor het webinar, maar ook voor de beleidsmakers noodzakelijk om snel in te kunnen spelen op de vragen vanuit het werkveld. Vragen die het vaakst gesteld zijn door de achterban en waarop het meeste gereageerd wordt krijgen voorrang.

1. Log in op webinar.medischescholing.nl

2. Klik op ‘Aanmelden’ bij het webinar van 13 jauari.

3. Klik op ‘Stel hier uw vragen’. Kijk na het stellen van uw vragen naar de lijst met vragen die reeds gesteld zijn.

4. Klik op het ‘duimpje’ omhoog om een vraag van een collega te ‘liken’.

5. Vragen met de meeste likes van collega’s krijgen de meeste zwaarte en worden meegenomen naar het eerstvolgende webinar.