COVID-19 WEBINAR
Vaccinatiestrategie eerste lijn
Woensdag 17 februari 20:00

Sprekers

Cécile van Els
Cécile van Els
Hoogleraar Vaccinologie, immunoloog, RIVM
Patrick Bindels
Patrick Bindels
Hoogleraar huisartsgeneeskunde, ErasmusMC
Karin van Haaren
Karin van Haaren
Huisarts, beleidsmedewerker NHG, auteur Praktijkhandleiding COVID-19-vaccinatie

Thema’s

Vaccinatiebeleid en strategie in de eerste lijn
Virusmutaties en het AstraZeneca-vaccin
Praktijkhandleiding COVID-vaccinatie

COVID-19 webinar: vaccinatiestrategie eerste lijn

Op woensdag 17 februari om 20.00 uur organiseren het NHG, de LHV en MedischeScholing.nl een nieuw COVID-19-webinar. Thema’s die aan de orde komen zijn de vaccinatiestrategie voor de eerste lijn, de rol van de huisarts in het vaccinatiebeleid en de nieuwe NHG-Praktijkhandleiding voor COVID-19-vaccinatie. Ook bespreken we de nieuwe mutanten van het coronavirus en de werking van het AstraZeneca-vaccin.

Marith Volp, directeur Volksgezondheid en Zorg bij het RIVM, licht de vaccinatiestrategie toe en deelt de overwegingen. De rol van de huisartsen en welke taken zij op zich nemen wordt ook besproken.

Cécile van Els, hoogleraar Vaccinologie en immunoloog bij het RIVM, praat u bij over de nieuwe mutanten van het coronavirus. We bespreken de verschillen in virulentie, het klinisch beeld en de werking van de vaccins. Er zal extra aandacht zijn voor het AstraZeneca vaccin, dat gebruikt wordt in de distributie door huisartsen.

Karin van Haaren, huisarts en auteur van de NHG-Praktijkhandleiding COVID-19, vertelt over de praktische kant van het vaccineren. U kunt vooraf al vragen stellen en reageren op vragen die reeds door collega’s gesteld zijn op het forum. De meest gestelde vragen worden behandeld met als doel u zo veel mogelijk praktische handvatten mee te geven voorafgaand aan de start van het vaccineren.

Praktische informatie

Datum: Woensdag 17 februari om 20.00 uur
Tijd: 20:00 - 21:00
Kosten: Gratis
Accreditatie:1 punt ABAN, KABIZ, NAPA, NVvPO, V&VN VS. Aan het einde van het webinar moeten inhoudelijke vragen beantwoord worden om accreditatie te kunnen ontvangen. De accreditatievragen sluiten op 1 maart om 18.00 uur. De accreditatiepunten worden in de maand maart verwerkt.
Accreditatie buiten de genoemde beroepsgroepen:Certificaat van deelname online te downloaden nadat de vragen zijn ingevuld.

Kijk live mee of later terug on demand

Het webinar is onderdeel van een reeks die op initiatief van MedischeScholing.nl, de LHV en het NHG is ontwikkeld. Tijdens dit webinar zal het RIVM ook deelnemen vanwege de grote behoefte aan actuele informatie over de COVID-vaccins.

Met behulp van uw BIG-nummer of kwaliteitsregistratienummer registreert u zich op corona.medischescholing.nl. Geen registratie maar wel zorgverlener? Stuur een mail voor deelname naar coronawebinar@lhv.nl onder vermelding van uw functie en registratienummer.

Vragensysteem

Om zo goed mogelijk te monitoren wat er speelt in de praktijk tijdens de coronacrisis, wordt er gewerkt met een vragensysteem. Dit is niet alleen voor het webinar, maar ook voor de beleidsmakers noodzakelijk om snel in te kunnen spelen op de vragen vanuit het werkveld. Vragen die het vaakst gesteld zijn door de achterban en waarop het meest gereageerd wordt krijgen voorrang.

1. Log in op webinar.medischescholing.nl

2. Klik op ‘Aanmelden’ bij het webinar van 17 februari.

3. Klik op ‘Stel hier uw vragen’. Kijk na het stellen van uw vragen naar de lijst met vragen die reeds gesteld zijn.

4. Klik op het ‘duimpje’ omhoog om een vraag van een collega te ‘liken’.

5. Vragen met de meeste likes van collega’s krijgen de meeste zwaarte en worden meegenomen naar het eerstvolgende webinar.