This course is expired

Inkomensherijking, praktijkkostenonderzoek en bekostigingsonderzoek, wat betekent dat voor jou als huisarts?

Praktijksituatiepraktijkhuisartsenpraktijkhuisarts

Hoe werkt het 3-segmentenmodel en wat moet ik daarmee als huisarts? Waarom is er geen consulttarief voor heel lange consulten en waarom mag ik indirecte tijd niet declareren? Hoeveel vergoeding zit er in het inschrijftarief voor huisvesting? Allemaal vragen die vaak worden gesteld aan de LHV. Veel van deze vragen zijn een onderdeel van de lopende bekostigingsprojecten van de NZa. Wilt u meer weten over de huidige bekostiging, over de mogelijke veranderingen daarin en wat dat voor u betekent? Meldt u dan nu aan voor het LHV-webinar over bekostiging op woensdagavond 10 mei.

Free
1 Points
Online
Webinar
Webinar

Prices

Free

Professions

Huisarts
10 May 2023
11 May 2023
1 Points
CvAH

Speakers

Ad Vermaas

Senior beleidsmedewerker
Senior beleidsmedewerker Ad Vermaas spreekt dagelijks huisartsen en stakeholders over de bekostiging van de huisartsenzorg. Als expert op dat gebied adviseert hij het LHV-bestuur over tarieven, ketenzorg en nieuwe bekostiging en behartigt hij de belangen van de huisarts in het overleg met de NZa. Hij is inhoudelijk betrokken bij de LHV-Declareerwijzer en geeft al vele jaren nascholing aan huisartsen over declareren. Zo weet hij goed waar huisartsen tegenaan lopen en wat zij nodig hebben. Ad begon zijn loopbaan als fysiotherapeut en studeerde daarna Beleid en Management Gezondheidszorg. Hij promoveerde op de financiële risicodeling tussen zorgverzekeraars en huisartsen.

Marjolein van Harten

LHV als beleidsmedewerker
Marjolein van Harten is afgestudeerd als Bewegingswetenschapper, maar is meteen na haar studie in de beleid- en organisatorische kant van de zorg gaan werken. Zo heeft ze onder meer bij Vilans, kennisinstituut voor de langdurige zorg en SIGRA, samenwerkingsverband voor zorgorganisaties in Amsterdam gewerkt. Sinds september 2019 is ze werkzaam bij de LHV als beleidsmedewerker waar ze zich onder andere bezighoudt met de bekostiging van de huisartsenzorg.

Program

Description

De bekostiging van huisartsenzorg en multidisciplinaire zorg is niet eenvoudig. In het webinar leggen wij eerst uit wie er bepaalt hoe er voor huisartsenzorg wordt betaald. Vervolgens leggen wij zo eenvoudig mogelijk uit hoe de bekostiging nu in elkaar zit. Dat doen we onder meer door de drie lopende NZa-projecten (doorontwikkeling bekostiging, inkomensherijking en praktijkkostenonderzoek) toe te lichten en te vertellen welke gevolgen die kunnen hebben voor de wijze van betalen (het ‘hoe’) en de hoogte van de tarieven (het ‘hoeveel’).

Vindt u het interessant om hierover meer te weten? Schrijf u dan nu in.


Webinar bekostiging huisartsen zorg


·      Woensdagavond 10 mei aanvang 20.00

  • Doe mee met het LIVE webinar Bekostiging huisartsenzorg.
  • U kunt tijdens het webinar en voorafgaand vragenstellen aan Ad Vermaas en Marjolein van Harten, (Senior) beleidsmedewerkers bij de LHV. Dit kan op het discussie platform als u zich heeft ingeschreven.
  • Het webinar duurt ongeveer 1,5 uur en wordt geaccrediteerd met 1 punt.
  • Deelname is alleen voor LHV-leden.


Nu al meer lezen? Lees het Dokter artikel verbetering bekostiging huisartsenzorg: wat ligt er op tafel? DD2302_28-31.pdf (lhv.nl)

Landelijke Huisartsen Vereniging

academie@lhv.nl
1200, Mercatorlaan, Utrecht, 3528BL