This course is expired

Digitale versnelling in jouw praktijk

Digitaliseringhuisartsenpraktijkinnovatie

Arbeidsmarktproblematiek, beperkte financiën en veranderende zorgvragen leiden tot druk op de praktijkvoering. Innovatie door digitalisering is onderdeel van de oplossing. Eens? Maar weet je niet goed waar te beginnen? Of voel je weerstand om op dit thema in beweging te komen? Neem dan deel aan deze training. Na afloop van de training ga je naar huis met een concreet actieplan voor jouw praktijk én heb je handvatten hoe je in jouw praktijk een verander mindset creëert.

125 - 499
5 Points
Nascholing
Physical course - single

Prices

Variable € 125 - 499
Note :Leden € 325,- Aios € 125,- Niet-leden € 499,-

Professions

Apothekersassistent
5 Points
KABIZ
Arts voor verstandelijk gehandicapten
5 Points
ABC1
Contactlens specialist
5 Points
KABIZ
Doktersassistent
5 Points
KABIZ
Farmaceutisch Consulent
5 Points
KABIZ

Skills

Samenwerken 20 %
Professionaliteit en kwaliteit 20 %
Organisatie en financiering 60 %

Speakers

Frank van Summeren

Projectleider in de zorg
Frank heeft biomedische wetenschappen en bedrijfskunde gestudeerd en werkt sinds 2013 als projectleider in de zorg. In 2019 is hij ROER gestart, met een visie op toekomstbestendige, eerstelijnszorg projecten ten uitvoer brengen. Verder heeft hij Stichting huisartsenpraktijk.nl opgezet om huisartsenpraktijken in een regio van een collectieve website en leefstijlplatform te voorzien.

Rens Bouw

Bedrijfskundige
Rens is afgestudeerd als bedrijfskundige. Na 5 jaar vorm gegeven te hebben aan de grote transities binnen het sociaal domein, werkt Rens sinds 2020 voor huisartsen. Gedreven door verandering en het realiseren van toekomstbestendige zorg, ondersteunt hij iedere dag zorggroepen en praktijken op het gebied van innovatie en digitalisering.

Goals

Je bent op de hoogte van regionale en landelijke ontwikkelingen
Je hebt een visie op digitalisering voor de eigen praktijk
Je hebt kennis van best practices van praktijken uit Nederland
Je haalt ervaringen op bij mede-deelnemers
Je maakt kennis met het creëren van een duurzame verander mindset
Je maakt een concreet actieplan voor de eigen praktijk
Description

Inhoud

Waarom is digitalisering niet dé oplossing, maar wel een onderdeel hiervan richting de toekomst? Daar starten we mee. Vervolgens gaan we in op regionale en landelijke ontwikkelingen. Ook presenteren we best practices van praktijken uit Nederland. 

Digitale ontwikkelingen gaan snel, daarom is het belangrijk een duurzame verander mindset te creëren. Op die manier ben je voorbereid op toekomstige nieuwe veranderingen. Er is maar één constante in het leven en dat is verandering.

En last but not least, je gaat naar huis met een actieplan voor jouw eigen praktijk. Daar ga je veel aan hebben!


Programma

Bij de start worden verwachtingen met elkaar gedeeld, zodat het programma aansluit op de behoeften van de deelnemers. Het programma is interactief vormgegeven.


Deel 1:

- Presentaties landelijke en regionale ontwikkeling

- Best practices 

- Eigen ervaringen


Deel 2:

- Verandering mindset

- Concreet actieplan voor eigen praktijk.


Deelnemers krijgen de mogelijkheid zichzelf voor te bereiden op deze training met behulp van een zelfscan, zodat het actieplan voor de eigen praktijk aansluit op de situatie in de praktijk. Naast inhoud, kijken we ook naar jouw mindset ten aanzien van veranderen. Bewustzijn daarvoor is belangrijk!

Als laatste, uiteraard wordt het programma interactief vormgegeven.


Bijzonderheden

De nascholing richt zich op huisartsen die binnen hun praktijk verantwoordelijk zijn voor het ICT-beleid. Huisarten die aan de slag willen met digitale praktijkvoering of huisartsen die een start hebben gemaakt en verder willen.  

Deze nascholing is onderdeel van het vaste programma en kan daarnaast op aanvraag op een door u gewenste locatie worden gegeven. U bepaalt zelf de samenstelling van de groep bestaande uit minimaal 6 en maximaal 12 personen. In overleg met de LHV Academie kan een datum worden vastgesteld.

Landelijke Huisartsen Vereniging

academie@lhv.nl
1200, Mercatorlaan, Utrecht, 3528BL