Het verzuimproces de baas
In deze online training zal met name aandacht zijn voor de wettelijke kaders en wat de Wet verbetering Poortwachter van de werkgever en medewerker vraagt. Verder komt aan bod het beoordelingskader van het UWV en hoe zorg je er voor als werkgever dat je een goed dossier opbouwt, hoe kun je een loonsanctie voorkomen, WIA aanvraag hoe werkt dat, dienstverband na twee jaar en transitievergoeding.
Prijzen
Datum en locatie
Beroepen
Sprekers
Nynke Bogtstra
Trainer
Nynke Bogtstra is Arbeidsdeskundig Casemanager met brede ervaring op het gebied van arbeidsongeschiktheid, verzuim en re-integratie. Vanuit haar ervaring met het begeleiden van huisartsenpraktijken bij verzuim is zij bekend met de specifieke problematiek van verzuim in die omgeving. Zij heeft een pragmatische instelling en kan goed de vertaalslag maken van de complexe regelgeving naar de praktijk.
Doelen
Het ziekteverzuim in de zorg blijft stijgen, vooral het langdurige verzuim. Heeft u een werknemer die door ziekte een lange tijd niet kan werken? Dan geldt voor zowel de werknemer als de werkgever de Wet verbetering Poortwachter. Tijdens een ziekmelding krijgt u met allerlei regels en verplichtingen te maken. Maar wat moet u allemaal weten en doen in de eerste twee ziekte jaren? Wat staat u te wachten als uw werknemer in het tweede ziektejaar zit? Wilt u zelfverzekerd besluiten wat u daarna doet met het dienstverband van uw werknemer? Én wilt u uw werknemer kunnen uitleggen wat er gebeurt ná die twee jaar ziekte? Volg dan deze nascholing!
In deze nascholing van 2 uur gaan we in op onderstaande vragen:
- Wat zijn de belangrijkste acties tijdens het verzuim?
- Wat zijn de belangrijkste richtlijnen van de wetgeving?
- Wat zijn binnen deze richtlijnen de mogelijkheden en hoe benut je deze optimaal?
- Hoe geef je samen met de werknemer invulling aan de verzuimbegeleiding?
- Waar moet een goed verzuimdossier aan voldoen?
- Hoe ziet het beoordelingskader van het UWV er uit?
- Eindigt het dienstverband automatisch als de twee jaar loondoorbetalingsverplichting er op zit? Wat zijn daarin de mogelijkheden en hoe zit het met de transitievergoeding?
- Wat gebeurt er ná de WIA-keuring? En wat betekent dit voor mij (wel of geen eigenrisicodrager)?
Programma
- Pro actieve verzuimbegeleiding
- WIA aanvraag bij einde wachttijd
- Beoordelingskader UWV; hoe kun je een loonsanctie voorkomen?
- Dienstverband slapend houden, ontslagaanvraag, vaststellingsovereenkomst
- Transitievergoeding
- Eigenrisicodrager WGA