This course is expired

Leergang Kiezen voor bestuurswerk (NIEUW)

Leergangleergang kiezenbestuurswerk

Wilt u meer invloed hebben op het beleid van het huisartsenvak? Wilt u zich verder ontwikkelen en uw kennis verbreden? Bent u benieuwd of bestuurswerk iets voor u is? Dan nodigen wij u graag uit voor onze Leergang 'Kiezen voor bestuurswerk'. Deze training leert u in 6 dagdelen wat bestuurswerk inhoud en of het bestuurswerk bij u past. De Birkman-analyse is onderdeel van deze training. Daarnaast ervaart u ook het vak in de praktijk: u bent 1...

2250
18 Points
Online
Nascholing
Physical course - single

Prices

Regular € 2250
Discounts
€ 1250
Members Only

Professions

Arts voor verstandelijk gehandicapten
18 Points
ABC1
Huisarts
18 Points
ABC1
Physician Assistant
18 Points
ABC1
Specialist ouderengeneeskunde
18 Points
ABC1

Skills

Maatschappelijk handelen en preventie 40 %
Professionaliteit en kwaliteit 20 %
Organisatie en financiering 40 %
Description

We starten de training met een haardvuursessie, tijdens deze avond kunt u in gesprek met Paulus Lips. Paulus is 6 jaar bestuurder bij de LHV geweest. Hij vertelt u over zijn persoonlijke ervaringen, welke persoonlijke belemmeringen hij tegenkwam in zijn rol als bestuurder en zijn overwinningen. Tevens vertelt hij u hoe hij door persoonlijke kracht in staat is geweest zichzelf of zijn omgeving te veranderen. De volgende dag bespreken we de rapportage van de Birkman-analyse die ingaat op de beroepsmatige belangstelling, stijl van werken en behoeften ten aanzien van werkomgeving. Vervolgens blikken we terug op de haardvuursessie en bespreken uw ontwikkelvraag en hoe dit aansluit op uw ontwikkeldoelen. 


Twee weken later ontmoeten wij u weer om met de module Persoonlijke kracht aan de slag te gaan. In deze module nemen we het woord ont-wikkelen heel letterlijk. De wikkels rondom de kern van elke deelnemer wordt verwijderd en we richten ons op wat u tegenhoudt te groeien. Ook komen de ervaringen op het gebied van samenwerken aan de orde en de trainer biedt iedere deelnemer een à la carte ondersteuning. De mede deelnemers zijn lerend publiek, vaak met een actieve rol. Dit levert alle deelnemers in elke ronde nieuwe kennis en inzichten op. 


Inleiding

Wilt u meer invloed hebben op het beleid van het huisartsenvak? Wilt u zich verder ontwikkelen en uw kennis verbreden? Bent u benieuwd of bestuurswerk iets voor u is? Dan nodigen wij u graag uit voor onze Leergang 'Kiezen voor bestuurswerk'. Deze training leert u in 6 dagdelen wat bestuurswerk inhoud en of het bestuurswerk bij u past. De Birkman-analyse is onderdeel van deze training. Daarnaast ervaart u ook het vak in de praktijk: u bent 1 dag lid van het LHV (kring)bestuur. 


Programma

Dagdeel 1: Haaardvuursessie met inspirerende spreker: Paulus Lips (avond incl. overnachting)

Dagdeel 2: Bespreken rapportage Birkman-analyse (ochtend) 

Dagdeel 3: Terugblijk haarvuursessie en bespreken ontwikkelvraag (middag)

Dagdeel 4, 5 en 6: Persoonlijke kracht (hele dag + ochtend incl. overnachting)

Iedere deelnemer kan tijdens de training een aanvraag indienen bij de LHV Academie of rechtstreeks bij het LHV landelijk - of één van de LHV kringbesturen om een dag mee te lopen met één van de bestuurders. 
Leerdoelen

  • U leert op ervarende wijze wat het bestuurswerk inhoudt. 
  • U weet of het bestuurswerk bij u past en kunt een bewuste en gedegen keuze hierover maken. 
  • U ontdekt nieuwe kennis en inzichten voor persoonlijke groei.


Landelijke Huisartsen Vereniging

academie@lhv.nl
085048000
1200, Mercatorlaan, Utrecht, 3528BL