Effectief vergaderen

Eindeloos vergaderen, geen besluiten nemen, dominante collega’s, geen structuur, agendapunten “erdoorheen jagen” : veelgehoorde problemen bij groepen die regelmatig met elkaar vergaderen. Deze workshop biedt u tips om efficiënt vergaderen voor eens en altijd door te voeren in uw team, of in een ander samenwerkingsverband. De trainer kan ook aansluiten bij een werkelijke vergadering van een bestuur waarbij de trainer “on the job”...

225
3 Points
Nascholing
Incompany
Prices
Regular € 225
Note :Leden 225 euro niet-leden 450 euro
Professions
Physician Assistants
3 Points
ABC1
Huisarts
3 Points
ABC1
Specialist ouderengeneeskunde
3 Points
ABC1
Arts voor verstandelijk gehandicapten
3 Points
ABC1
Skills
Organisatie en financiering 100 %
Description

Omschrijving

Deze cursus zet uw rol als vergaderaar weer op scherp. U krijgt feedback op je eigen vergadergewoontes en oefent met vergadertechnieken. U gebruikt de groep om de vaardigheden op het gebied van besluiten nemen, overtuigend argumenteren, structureren, inspireren en informeren aan te scherpen. Efficiënt vergaderen is makkelijk te leren.

Vergaderingen simuleren wordt afgewisseld met eigen casuistiek. Na afloop beschikt u over concrete handvatten om vergaderingen soepel en snel te laten verlopen.

 

Inleiding

Eindeloos vergaderen, geen besluiten nemen, dominante collega’s, geen structuur, agendapunten “erdoorheen jagen” : veelgehoorde problemen bij groepen die regelmatig met elkaar vergaderen. Deze workshop biedt u tips om efficiënt vergaderen voor eens en altijd door te voeren in uw team, of in een ander samenwerkingsverband.


De trainer kan ook aansluiten bij een werkelijke vergadering van een bestuur waarbij de trainer “on the job” persoonlijke feedback geeft.

Programma

Na een korte check in gaat u aan de slag met effectief vergaderen. We simuleren een vergadering waarin voorbereiding, structuur, rolverdeling en effectieve communicatie aan bod komen. We staan stil bij de functie van het overleg: informatie verstrekken en/of besluiten nemen. Hoe neemt men besluiten op een democratische manier? Hoe houdt men de juiste energie vast? Wie vervult welke rol in een vergadering? Wat betekent boven – en onderstroom in een vergadering? Gedurende de middag oefenen de deelnemers in een drietal simulaties vergadertechnieken en krijgen zij antwoorden op hun eigen vragen. 

Leerdoelen

  • Voorbereiding en structuur van de vergadering
  • Bewustworden van de verschillende vergadertypen
  • Taakleider en Procesbegeleider
  • Besluiten nemen en/of informatie deling
  • Boven- en onderstroom
  • Structuur & technieken voor effectief vergaderen
Landelijke Huisartsen Vereniging
academie@lhv.nl
085048000
https://www.lhv.nl/
1200, Mercatorlaan, Utrecht, 3528BL
View all courses