This course is expired

Samenwerken in de huisartsenpraktijk

In deze workshop staan alle medewerkers stil bij de vraag: hoe werken wij samen in onze huisartsenpraktijk? Van huisarts tot assistent. Alle medewerkers in een huisartsenpraktijk werken samen om patiënten zo goed mogelijk van dienst te zijn. Dat doen ze in een zogenaamde informatieketen. Hierbij werkt de ene medewerker op basis van informatie die de vorige heeft aangeleverd. Het samenwerken gaat vaak goed, maar soms kan het effectiever....

Free
3 Points
(Meerdaagse) Nascholing
Incompany
Prices
Free
Note :Prijs in overleg met LHV. DEZE CURSUS IS NIET GRATIS.
Professions
Physician Assistants
01 Jan 2018
31 Dec 2018
3 Points
ABC1
Huisarts
01 Jan 2018
31 Dec 2018
3 Points
ABC1
Specialist ouderengeneeskunde
01 Jan 2018
31 Dec 2018
3 Points
ABC1
Arts voor verstandelijk gehandicapten
01 Jan 2018
31 Dec 2018
3 Points
ABC1
Skills
Samenwerken 100 %
Communicatie 60 %
Description

Omschrijving

De trainer houdt vooraf een korte telefonische intake met een van de huisartsen. Tijdens de workshop brengen alle deelnemers in kaart hoe hun werkzaamheden in elkaar grijpen, door deze te tekenen op een groot vel. Dit geeft vaak nieuwe inzichten. Daarna gaat u samen experimenteren.

Als ergens aan het begin van de keten een informatieoverdracht niet effectief verloopt, wat zijn dan de effecten daarvan op het gebied van tijdsbesteding bij de andere betrokkenen, doorlooptijd, correctheid van dienstverlening, sfeer in het team en tevredenheid van de patiënt? En wat als het proces wél effectief verloopt? Wat zijn dan de effecten?


Tot slot staat u met uw team stil bij de vraag: hoe kunnen wij informatie effectiever overdragen? Vervolgens maakt u hierover concrete afspraken met elkaar.


Trainer:

Wim van Hout is sinds tien jaar senior trainer/adviseur, accountmanager, innovator bij Boertiengroep/Boertien Vergouwen Overduin. Daarvoor werkte hij 18 jaar als senior trainer/adviseur bij NCATB Groep/Elsevier.


Alleen op aanvraag: in company

Deze cursus is geen onderdeel van het vaste programma en wordt uitsluitend op aanvraag gegeven op uw praktijk. U bepaalt zelf de samenstelling van de groep bestaande uit maximaal 15 personen.

Inleiding

In deze workshop staan alle medewerkers stil bij de vraag: hoe werken wij samen in onze huisartsenpraktijk?

Van huisarts tot assistent. Alle medewerkers in een huisartsenpraktijk werken samen om patiënten zo goed mogelijk van dienst te zijn. Dat doen ze in een zogenaamde informatieketen. Hierbij werkt de ene medewerker op basis van informatie die de vorige heeft aangeleverd. Het samenwerken gaat vaak goed, maar soms kan het effectiever. Onvolledige overdracht van informatie - zeker aan het begin van de keten - kost tijd, ergernis, geld en soms goodwill bij de patiënten.

Deze workshop geeft alle deelnemers inzicht in elkaars werkzaamheden en belangen. Hoe grijpen de werkzaamheden van de diverse functies in elkaar? Wat is het effect van hun huidige aanpak? En hoe kan het effectiever? U bedenkt samen ideeën om de samenwerking te verbeteren. Met als resultaat: gezamenlijke afspraken voor de huisartsenpraktijk.


Alleen op aanvraag: in company

Deze cursus is geen onderdeel van het vaste programma en wordt uitsluitend op aanvraag gegeven op uw praktijk. U bepaalt zelf de samenstelling van de groep bestaande uit maximaal 15 personen.

Leerdoelen

U krijgt inzicht in elkaars werkzaamheden en belangen en doet ideeën op om de samenwerking te verbeteren.

U gaat naar huis met gezamenlijke afspraken voor de praktijk.

Landelijke Huisartsen Vereniging
academie@lhv.nl
085048000
https://www.lhv.nl/
1200, Mercatorlaan, Utrecht, 3528BL