Praktisch arbeidsrecht

Het runnen van een huisartsenpraktijk vereist naast de inhoudelijke medische kennis ook ondernemerschap. Dit gaat veelal gepaard met het in dienst nemen van personeel. Het omgaan met werknemers is niet altijd een eenvoudige opgave. Hoe gaat u bijvoorbeeld om met een disfunctionerende werknemer? Of met een werknemer die al lang ziek is? Deze en andere praktische zaken komen aan de orde in de LHV-cursus Praktisch arbeidsrecht. De cursus helpt...

385
4 Points
Nascholing
Incompany
Prices
Regular € 385
Note :LHV-leden 195 euro Niet-leden 385 euro aios 110 euro
Professions
Physician Assistants
4 Points
ABC1
Huisarts
4 Points
ABC1
Specialist ouderengeneeskunde
4 Points
ABC1
Arts voor verstandelijk gehandicapten
4 Points
ABC1
Skills
Organisatie en financiering 100 %
Description

Omschrijving

Tijdens de cursus wordt bij een drietal fases van de arbeidsovereenkomst stilgestaan:

  • Het aangaan van de arbeidsovereenkomst en welk type contract bied je een werknemer aan
  • De uitvoering van de arbeidsovereenkomst met daarbij de zieke werknemer en de werknemer die onvoldoende functioneert
  • Het einde van de arbeidsovereenkomst

Aan de hand van de levenscyclus van de arbeidsovereenkomst worden de meest voorkomende knelpunten behandeld. U ontvangt daarnaast praktische tips.

 

Trainers:

Jan de Rooij is ruim 35 jaar advocaat, waarvan de laatste 20 jaar gespecialiseerd in het arbeidsrecht. Hij is partner bij Ten Holter Noordam advocaten te Rotterdam.

Pascal Kruit is vijf jaar advocaat en heeft daarvoor vijf jaar als universitair docent aan de Erasmus Universiteit Rotterdam gewerkt, waar hij in 2012 is gepromoveerd. Hij werkt als advocaat arbeidsrecht bij Ten Holter Noordam advocaten in Rotterdam en is daarnaast nog een dag per week docent aan de Erasmus Universiteit.

Inleiding

Het runnen van een huisartsenpraktijk vereist naast de inhoudelijke medische kennis ook ondernemerschap. Dit gaat veelal gepaard met het in dienst nemen van personeel. Het omgaan met werknemers is niet altijd een eenvoudige opgave. Hoe gaat u bijvoorbeeld om met een disfunctionerende werknemer? Of met een werknemer die al lang ziek is? Deze en andere praktische zaken komen aan de orde in de LHV-cursus Praktisch arbeidsrecht. De cursus helpt u als werkgever bij de uitvoering hiervan, zodat u kosten kunt besparen.


Ook op aanvraag: in company

Deze cursus is onderdeel van het vaste programma en kan daarnaast op aanvraag op een door u gewenste locatie worden gegeven. U bepaalt zelf de samenstelling van de groep bestaande uit minimaal 8 personen. Klik op de 'inschrijven' button voor meer informatie.

Programma

Het aangaan van de arbeidsovereenkomst

Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd

Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd  

Oproepcontracten Proeftijd

De uitvoering van de arbeidsovereenkomst

Zieke werknemers

Wijziging van de arbeidsovereenkomst

Disfunctioneren van een werknemer

Het einde van de arbeidsovereenkomst

Redenen voor ontslag

Dossieropbouw

Ontslagvergoedingen

In goed onderling overleg uit elkaar

Leerdoelen

Na afloop van deze cursus kan de deelnemer de belangrijkste knelpunten bij de omgang met personeel signaleren en juridische complicaties herkennen. Tevens kan een juiste oplossingsrichting worden gekozen indien problemen met werknemers rijzen.

Landelijke Huisartsen Vereniging
academie@lhv.nl
085048000
https://www.lhv.nl/
1200, Mercatorlaan, Utrecht, 3528BL