• share
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
 • De Cammino voor artsen in Umbrië


  De Cammino met data 27 september - 3 oktober was vrijwel direct na plaatsing op MedischeScholing.nl volgeboekt.


  Er is een extra reis die 2 weken later vertrekt:


  We hebben inmiddels een nieuwe Cammino voor artsen georganiseerd 2 weken later. Van 10 - 16 oktober 2021. Deze is identiek met de reis van 27 september.


  Het leven is topsport ... De vraag zou niet moeten zijn of je op reflectiereis gaat, maar wanneer? - Harriet Vreugdenhil, huisarts en docent huisartsopleiding Utrecht, deelnemer in 2019.

  Gun jezelf deze wandeltocht om je fysiek en mentaal op te laden en je koers te bepalen. De impact ervan werkt nog lang door - huisarts, deelnemer in 2017.

  De aandacht die onze buitenwereld vraagt, gaat nogal eens ten koste van de aandacht voor onszelf. Daardoor verwatert onze focus en verliezen we koers en veerkracht. De hulpverlenersrol van artsen vraagt om dienstbaarheid aan patiënten en ook privé wordt er veel van ons gevraagd. Bovendien hebben we zelf de nodige ambities en wensen. Juist daarom is reflectie broodnodig. 

  place Umbrië
  add 24.0 punten
  euro_symbol € 2,145.00

  event

  Datum & locatie

  Datum Tijd Locatie
  27-09-2021 t/m 03-10-2021 Onbekend Umbrië
  10-10-2021 t/m 16-10-2021 09:30 - 16:30 Umbrië
  description

  Omschrijving

  Resultaten. De Cammino in Umbrie biedt ruimte voor:

  Reflectie op waar je nu staat in werk en leven, hoe je je vak wilt uitoefenen en wilt samenwerken. Goed voor jezelf zorgen en werken aan een optimale werk-privé balans, mentaal en fysiek fit worden. Zelf de regie houden, prioriteiten en grenzen stellen, patronen doorzien die je belemmeren.

  Wandeltocht met beproefde combinatie van reflectie, inspiratie en dialoog

  Deze Cammino - letterlijk de weg - is een wandeltocht in Umbrië van zes dagen speciaal voor artsen uit verschillende disciplines. De beproefde kracht van deze week is een dagelijkse afwisseling van wandelen in de ongerepte natuur, meditatie, inleidingen ter inspiratie, reflectie-oefeningen, interdisciplinair uitwisselen, dialoog en ontspanning. De sfeer en karakter van het verblijf in Umbrië en de hoog gewaardeerde kwaliteit van wijn en spijs van onze programma's draagt bij aan de impact!

  Begeleiding

  De begeleiding wordt verzorgd door Lidwien Bernsen en Yvonne Nieuwenhuijs. Lidwien Bernsen is huisarts, voormalig hoofd van de huisartsenopleiding bij het Radboudumc en supervisor en teamcoach, lid van Coaches voor medici. Yvonne Nieuwenhuijs is praktisch filosoof en leiderschapstrainer. Sinds 16 jaar ontwikkelt en begeleidt zij trainingen persoonlijke ontwikkeling en leiderschap in Umbrië en in Nederland waaronder voor het Radboudumc en het publieke domein.

  list

  Programma

  Aanpak: wandelen, mindfulness en inspiratie op locatie

  Wandelen en individueel en gezamenlijk stilstaan bij de vragen die ons bezighouden biedt de voorwaarden om te komen tot horizonverbreding en introspectie. We benutten verschillende technieken om fysiek en mentaal in beweging te komen. Zoals wandelen, mindfulnessoefeningen, inspiratie en reflectie-oefeningen, uitwisseling en onderlinge dialoog.

  De mindfulness methode die we benutten is de wetenschappelijk gevalideerde mindfulness methode MBCT (mindfulness based cognitive therapy). Daarbij train je het richten van aandacht. Je reflecteert op je eigen denken, voelen en handelen en leert belemmerende patronen en leefregels doorzien en waar wenselijk veranderen.

  Inspiratie vinden we bij elkaar, in de vragen en thema’s die ons bezighouden. Daarbij biedt de samenstelling van de groep en interdisciplinair leren een belangrijke meerwaarde. Naast reflectie en dialoog benutten we daarbij ook de bijzondere omgeving van de Valnerina als inspiratiebron. Hier leven al eeuwenlang heremieten, herders en benedictijner monniken. Zij blijken een verrassend actuele inspiratiebron voor aandacht en (persoonlijk) leiderschap in leven en werken.


  Het gebied en de wandelingen

  De Cammino vindt plaats in de Valnerina in Umbrië. Het weg zijn van hier en de aard en kwaliteit van het verblijf daar, draagt in belangrijke mate bij aan de impact van het programma. De Valnerina is een vallei weg van de waan van de dag. De tijd lijkt er vertraagd en het leven wordt geleefd met aandacht en volgt het ritme van de natuur. Behalve heremieten en monniken, wonen er boeren en trekken herders rond met hun kuddes. De streek is beroemd om zijn gastronomie. De naam Umbrië komt van ‘ombra’, schaduw of luwte. Al sinds de Romeinse tijd verblijven mensen hier in de luwte, weg uit de schijnwerpers van het hectische leven.

  De wandelingen zijn geschikt voor iedereen met een gemiddelde conditie en het vermogen enkele uren per dag te wandelen. Tijdens de wandeltocht wordt de bagage dagelijks vervoerd, zelf wandel je enkel met een dagrugzakje. Dagelijks wordt er tussen de 10 en 15 km gewandeld, van 3,5 tot 5 uur per dag en met gemiddelde hoogteverschillen van 300 meter. De paden bestaan uit Romeinse wegen, middeleeuwse muilezelpaden, witte wegen en geitenpaadjes. We wandelen vaak in stilte in kleine groepjes in ons eigen tempo met heldere routebeschrijvingen.


  Het dagelijkse ritme

  07.30 uur mindfulnessmeditatie

  08.15 uur ontbijt

  09.15 uur inleiding, oefeningen, wandeling

  13.00 uur lunch of picknick onderweg

  14.00 uur vervolg wandeling, reflectie-oefeningen en ontspanning

  18.00 uur meditatie, reflectie en dialoog

  20.00 uur gezamenlijk diner

  gps_fixed

  Leerdoelen

  De Cammino biedt ruimte voor het volgende:

  • reflectie op hoe je je vak wilt uitoefenen en op hoe je wilt samenwerken
  • bezinnen op waar je nu staat
  • weten waar je kracht ligt en waar je uitdagingen
  • helder zicht krijgen op je doelen en onderliggende verlangens en behoeften
  • hoe ga je om met ambities, hoe zorg je dat je zelf de regie houdt?
  • goed voor jezelf zorgen en werken aan een optimale werk-privé balans
  • prioriteiten en grenzen stellen en patronen doorzien die je belemmeren
  • je traint je fysiek en mentaal waardoor je fitter wordt
  • je vertaalt de inzichten van deze week naar je dagelijks handelen
  business

  Organisatie

  business Giotto Cultuurprojecten
  mail_outline info@giottocp.com
  place Kerkstraat 35 5301EG Zaltbommel Nederland
  Alle cursussen van deze organisatie
  keyboard_arrow_up