• share
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
 • Advanced Lifestyle Coaching

  De Opleiding Advanced Lifestyle Coaching bestaat uit 18 lesdagen, waarin 14 externe experts hun kennis met je delen. De overige lesdagen zullen in het teken staan van leefstijlcoaching in de praktijk en worden verzorgd door twee leefstijlcoaches, die ook course-directors zijn. De eerste module staat in het teken van ‘Gezond leven en gezonde gewoontes’, waarin je veel leert over voeding, beweging, slaap, stress/ontspanning en de interactie hiertussen. In deze module ga je veel zelf ervaren en je eigen leefstijl analyseren. In module 2 richten we ons vooral op coachings- en gespreksvaardigheden, gedragsverandering en motivatie. In deze module ga je ook zelf aan de slag met 1 of 2 ‘oefencoachees’ die je gaat begeleiden. De derde module is ‘In de praktijk’, waarin we aan de slag gaan met casuïstiek, dingen waar je tegenaan loopt, jouw plan voor de toekomst en bijvoorbeeld het geven van workshops.


  De opleiding is enkel geaccrediteerd door de Beroepsvereniging Leefstijlcoaches Nederland (BLCN).

  place Rotterdam
  add 0.0 punten
  euro_symbol € 3,750.00
  access_time 09:00 - 18:00

  event

  Datum & locatie

  Datum Tijd Locatie
  16-09-2021 t/m 02-06-2022 09:00 - 18:00 Rotterdam
  description

  Omschrijving

  Welkom bij de Opleiding Advanced Lifestyle Coaching! Allereerst hartelijk dank voor het bezoeken van de door de Beroepsvereniging Leefstijlcoaches Nederland (BLCN) geaccrediteerde opleiding Advanced Lifestyle Coaching in Rotterdam. Met deze post-HBO opleiding hebben we als doel om jou op plezierige en inspirerende wijze op te leiden tot een vakbekwame leefstijlcoach.

  Met het volgen van deze opleiding kies je voor een beroep van de toekomst. Het aantal welvaartsziekten groeit en uit steeds meer onderzoeken blijkt dat leefstijlinterventies van positieve invloed zijn op de gezondheid en het welbevinden van onze medemens. Als toekomstig leefstijlcoach kun jij straks invulling gaan geven aan verschillende leefstijlinterventies.

  In 9 maanden tijd ga je kennis opdoen over gezondheid en gedrag, coachingsvaardigheden ontwikkelen en word je uitgedaagd om ook kritisch naar jezelf te kijken. De opleiding wordt gegeven door docenten die expert zijn in hun eigen vakgebied met veel onderzoeks- en/of praktijkervaring. Zij delen hun kennis met je op een interactieve manier, waarbij er voldoende ruimte is voor vragen. Om je gedurende de opleiding zo goed mogelijk te ondersteunen bij je leerproces ontvang je van ons een syllabus met alle lesstof en opdrachten.

  Daarnaast ontvang je bij inschrijving van ons vier boeken die als basis dienen voor de opleiding. Op de eerste lesdag zullen we intervisiegroepjes samenstellen, waarin je de aankomende tijd gaat samenwerken ter verdieping, reflectie en kennisuitwisseling.

  Wij werken met een all-in curriculum. Er zijn geen extra kosten in de vorm van bijbetalen voor examens of herexamens of extra betalen voor boeken. Voor het inschrijfbedrag krijg je alles. Als opleiding Advanced Lifestyle Coaching hebben wij het beste en meest voordelige curriculum.


  Accreditatie

  De opleiding is geaccrediteerd door de Beroepsvereniging Leefstijlcoaches Nederland (BLCN). Je krijgt een diploma na voldoende afronding van de toetsen, voldoen aan de aanwezigheidsplicht (of vervangende opdrachten) en betalingsverplichting.


  Toelatingseisen

  Minimaal HBO-niveau, in bezit van HBO- of WO-diploma. Deze eis wordt gesteld door de BLCN voor opname in hun register. Werkervaring op HBO-niveau of eerdere post-HBO-opleidingen zijn voor de BLCN niet voldoende.


  Aanwezigheid

  Tijdens de lesdagen geldt een aanwezigheidsplicht. Door middel van een presentielijst wordt de aanwezigheid geregistreerd. Meer informatie hierover staat in de syllabus.


  Locatie en bereikbaarheid

  De locatie voor alle lesdagen is:

  Elevatorhuis - Parklaan 8 3016 BB Rotterdam

  Deze locatie is prima met het openbaar vervoer te bereiken: de tramhaltes Westplein en Kievitslaan bevinden zich op enkele minuten loopafstand en op 14 minuten loopafstand bevindt zich Metrostation Leuvehaven. Ook met de auto is de Parklaan goed bereikbaar, maar vanwege de hoge parkeerkosten raden wij aan om met het openbaar vervoer te komen.

  list

  Programma

  Kijk op: https://medischeopleidingen.nl/alc-opleiding/lesprogramma/ om het volledige curriculum en docenten te zien.

  gps_fixed

  Leerdoelen

  In deze opleiding ontwikkel jij je tot professioneel leefstijlcoach waarin je allerlei vaardigheden ontwikkelt. De gehele opleiding is zoveel mogelijk evidence-based. Wetenschap speelt een belangrijke rol door het curriculum heen en we leren je gedurende de 3 modules hoe je feiten van fabels kunt onderscheiden. Er zijn 4 toetsmomenten, met de eindtoets op 2 juni 2022.

  business

  Organisatie

  business Stichting Medische Opleidingen
  mail_outline info@medischeopleidingen.nl
  place Stichting Medische Opleiding is onderdeel van XPlanation Point BV Westplein 12 t.a.v. Taco Klem 3016 BM ROTTERDAM
  keyboard_arrow_up