• share
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
 • De Mamma Opleiding

  ‘Alles over de borst en borstkanker’. Dat is de korte omschrijving van deze opleiding die uniek is in Nederland. De opleiding bevat theoretisch en praktisch onderwijs dat nodig is om patiënten met mammapathologie te behandelen en te begeleiden. De cursus wordt gegeven door professionals met een ruime ervaring in het onderwerp dat zij doceren. Het curriculum van de mamma opleiding is opgebouwd uit 27 modules, verdeeld over 13 lesdagen en wordt afgesloten met een persoonlijke opdracht en een eindtoets. Duur van de opleiding is ongeveer 5 maanden. In deze 5 maanden wordt 78 uur contactonderwijs gegeven. Daarnaast bedraagt de zelfstudietijd 3 tot 5 uur per week.

  place Rotterdam
  add 78.0 punten
  euro_symbol € 2,750.00

  event

  Datum & locatie

  Datum Tijd Locatie
  01-01-2022 t/m 01-01-2023 Onbekend Rotterdam
  description

  Omschrijving

  Accreditatie

  Voor de Mamma Opleiding 2020 zijn 78 accreditatiepunten toegekend door zowel het accreditatiebureau Verpleegkundig Specialisten Register als het accreditatiebureau Kwaliteitsregister V&V en Register Zorgprofessionals voor de categorieën Scholing Oncologie, Palliatieve Zorg, Praktijkondersteuners Huisartsen Somatiek, Praktijkverpleegkunde, Wijkverpleegkunde en Wondzorg.


  Leerdoelen

  Kennis en inzicht krijgen in zowel goedaardige aandoeningen van de borst als borstkanker, de behandelingsopties, de mogelijkheden tot begeleiding en wat een aandoening betekent voor een patiënt. Tevens is er aandacht voor onderwerpen als epidemiologie, voeding, kwaliteit van zorg en de patiëntenvereniging. Na het behalen van de eindtoets en een voldoende beoordeling van de persoonlijke opdracht wordt het certificaat afgegeven.


  Toelatingseisen

  Verpleegkundige. Graag ontvangen wij voor aanvang van de opleiding een kopie diploma van je eerdere opleiding.

  Indien je een andere opleiding hebt gedaan kun je in principe ook deelnemen aan de cursus. Wel vragen wij je dan eerst contact met ons op te nemen.

  Aanwezigheid

  Tijdens de lesdagen geldt een aanwezigheidsplicht. Door middel van een presentielijst wordt de aanwezigheid geregistreerd. Meer informatie hierover staat in de syllabus.


  Locatie

  De lessen worden gegeven op verschillende locaties in Rotterdam. Voorafgaand aan de cursus ontvang je hierover meer informatie.

  De meeste lessen worden gegeven op Parklaan 8 in Rotterdam. De Parklaan is met het openbaar vervoer zeer goed bereikbaar: de tramhaltes Westplein en Kievitslaan bevinden zich op enkele minuten loopafstand en op 14 minuten loopafstand bevindt zich Metrostation Leuvehaven. Voor een persoonlijk advies verwijzen wij je graag naar www.9292.nl.

  Ook met de auto is de Parklaan goed bereikbaar, maar vanwege de hoge parkeerkosten raden wij aan om met het openbaar vervoer te komen.

  Mocht je toch met de auto komen dan volgen hier twee goedkopere parkeertips:

  Parkeertip 1: Parkeergarage Erasmusbrug aan de Gedempte Zalmhaven, vooraf reserveren via deze link: https://parkereninrotterdam.nl/

  Parkeertip 2: APCOA PARKING Scheepvaartkwartier in de Van Vollenhovenstraat 5, bij deze parkeergarage hoef je niet vooraf te reserveren


  Literatuur

  De volgende twee boeken zijn verplichte literatuur en dienen door de cursist zelf te worden aangeschaft voor aanvang van de opleiding:


  Mammacarcinoom en goedaardige mammapathologie in beeld

  Th. Wobbes & C.Boetes

  Springer Media

  ISBN 978 90 313 6262 2


  Bewust van borstkanker

  J.M. Tabak

  BSL

  ISBN 90 313 4875 9


  Je kunt deze boeken tegen een gereduceerd tarief van bij ons bestellen. Je betaalt dan € 62,- in plaats van € 73,-.

  Tevens zal gebruik gemaakt worden van de richtlijn mammacarcinoom welke te vinden is op www.oncoline.nl.


  Kosten

  In 2020-2021 wordt de opleiding voor de zevende keer georganiseerd. Zie het programma voor meer informatie over de lesdagen. De kosten voor de opleiding bedragen €2.750,-. Dit bedrag is inclusief syllabus en certificaat en exclusief eventueel aan te schaffen verplichte literatuur. Indien je je in het jaar voorafgaand aan de start van de opleiding vóór 15 november aanmeldt, ontvang je over het cursusgeld een korting van 10%. Je betaalt dan €2.475,-. Het lesgeld dient 6 weken voor aanvang van de opleiding te zijn voldaan. Zie ook de algemene voorwaarden.

  business

  Organisatie

  business Stichting Medische Opleidingen
  mail_outline info@medischeopleidingen.nl
  place Stichting Medische Opleiding is onderdeel van XPlanation Point BV Westplein 12 t.a.v. Taco Klem 3016 BM ROTTERDAM
  keyboard_arrow_up