• share
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
 • De Trauma Opleiding

  ‘Alles over traumatologie’. Dat is de korte omschrijving van deze opleiding die uniek is in Nederland. De opleiding bevat theoretisch en praktisch onderwijs dat nodig is om patiënten met trauma te behandelen en te begeleiden. De opleiding wordt gegeven door professionals met een ruime ervaring in het onderwerp dat zij doceren. Het curriculum van de Trauma Opleiding is opgebouwd uit 22 modules, verdeeld over 11 lesdagen en wordt afgesloten met een wetenschappelijk eindproduct (PICO) en een theoretische eindtoets. Iedere module wordt geëvalueerd. Duur van de opleiding is ruim 3 maanden. In deze 3 maanden wordt 66 uur contactonderwijs gegeven. Daarnaast bedraagt de zelfstudietijd gemiddeld 5 uur per week.

  place Rotterdam
  add 78.0 punten
  euro_symbol € 2,750.00
  access_time 09:00 - 18:00

  event

  Datum & locatie

  Datum Tijd Locatie
  02-03-2021 t/m 22-06-2021 09:00 - 18:00 Rotterdam
  description

  Omschrijving

  Toelatingseisen

  Je kunt deelnemen aan deze opleiding als je een vooropleiding hebt als verpleegkundige, gipsverbandmeester, verpleegkundig specialist of physician assistant. Graag ontvangen wij voor aanvang van de opleiding een kopie diploma van je eerdere opleiding. Indien je een andere (zorg)opleiding hebt gevolgd kun je in principe ook deelnemen, wel vragen wij je dan eerst contact met ons op te nemen.


  Aanwezigheid

  Tijdens de lesdagen geldt een aanwezigheidsplicht. Door middel van een presentielijst wordt de aanwezigheid geregistreerd. Meer informatie hierover staat in de syllabus. In maart 2021 wordt de opleiding voor de derde keer georganiseerd. Alle lesdagen vinden plaats op de dinsdag. 


  Locatie, tijd en bereikbaarheid

  De lessen vinden plaats in het Elevatorhuis, Parklaan 8 te Rotterdam, met uitzondering van lesdag 1 (middag EMC), lesdag 7 (Franciscus Gasthuis) en lesdag 8 (Revalidatiecentrum Rijndam).

  De Parklaan is met het openbaar vervoer zeer goed bereikbaar; de tramhaltes Westplein en Kievitslaan bevinden zich op enkele minuten loopafstand en op 14 minuten loopafstand bevindt zich Metrostation Leuvehaven. Voor een persoonlijk reisadvies verwijzen wij je graag naar www.9292.nl. Ook met de auto is de Parklaan goed bereikbaar, maar vanwege de hoge parkeerkosten raden wij aan om met het openbaar vervoer te komen.

  Mocht je toch met de auto komen dan volgen hier twee goedkopere parkeertips:

  Parkeertip 1: Parkeergarage Erasmusbrug aan de Gedempte Zalmhaven, vooraf reserveren via deze link: https://parkereninrotterdam.nl/

  Parkeertip 2: APCOA PARKING Scheepvaartkwartier in de Van Vollenhovenstraat 5, bij deze parkeergarage hoef je niet vooraf te reserveren


  Kosten

  De kosten bedragen € 2.750,00 inclusief syllabus en certificaat. Als je je in het jaar voorafgaand aan de start van de opleiding vóór 15 november aanmeldt, krijgt je 10% korting. Het lesgeld dient 6 weken voor aanvang van de opleiding te zijn voldaan. Zie ook de algemene voorwaarden.


  Accreditatie

  De Trauma Opleiding is geaccrediteerd door:

  • Verpleegkundig Specialisten Register met 78 punten
  • Kwaliteitsregister V&V en Register Zorgprofessionals met 66 punten
  • KNGF voor het Kwaliteitsdeel van het Centraal Kwaliteitsregister voor Fysiotherapie met 116 punten
  • Physician assistants die lid zijn van de NAPA en geregistreerd staan in het kwaliteitsregister kunnen punten registreren in het GAIA
  gps_fixed

  Leerdoelen

  Kennis en inzicht krijgen in traumatologie, de mogelijkheid tot intra- en extramurale begeleiding en wat de psychische gevolgen kunnen zijn voor een patiënt. De volgende onderwerpen worden uitgediept:

  – Basale (letsel)kennis en inzichten binnen de intra- en extramurale facetten van de traumatologie

  – Inzicht in medische processen en procedures binnen de intra- en extramurale ketenzorg

  – Anatomie en de onderliggende verhoudingen van het lichaam

  – Keuzes voor operatietechnieken en inhoud van methodes

  – (Radiologisch) aanvullend onderzoek en mogelijkheden voor de traumapatiënt

  – ABCDE-principe

  – Zorg omtrent eerste opvang bij (brand)wonden en psychosociale zorg hierbij

  – Inzicht in de verschillende/afwijkende werkwijzen bij de pediatrische en geriatrische traumapatiënt

  – Kennis van intra- en extramurale (na)zorg

  – Behandelingen van een fractuur en aanleggen van gips

  – Wetenschappelijk benaderen van klinische vraagstukken en uitkomsten hiervan presenteren


  Na het behalen van de eindtoets en een positieve afronding van het eindproduct wordt het certificaat afgegeven. Mocht voor de eindtoets geen voldoende behaald worden dat is er de mogelijkheid om deze te herkansen op dinsdag 22 juni 2021.

  business

  Organisatie

  business Stichting Medische Opleidingen
  mail_outline info@medischeopleidingen.nl
  place Stichting Medische Opleiding is onderdeel van XPlanation Point BV Westplein 12 t.a.v. Taco Klem 3016 BM ROTTERDAM
  keyboard_arrow_up