• share
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
 • Basis Chirurgische Vaardigheden voor AIOS en physician assistants

  Voor een goede start in het ziekenhuis of een huisartsenpraktijk is het essentieel dat je vanaf het allereerste begin de juiste chirurgische vaardigheden krijgt aangeleerd.

  Of het nu gaat om steriliteit, patiëntveiligheid, knoop- en hechttechnieken of een adequaat gips aanleggen om een pols- of enkelfractuur staat bij alles een goede techniek en protocol centraal.

  Als je kijkt naar de ontwikkelingen in Nederland is een grote groep professionals in de ziekenhuizen en huisartspraktijken dagelijks bezig met het leveren van bovengenoemde basiszorg en soms meer complexere vormen van zorg. Veelal van deze taken worden vervuld door arts assistenten (ANIOS en AIOS), physician assistants (PA) en verpleegkundig specialisten (VS).

  place Rotterdam
  add 0.0 punten
  euro_symbol € 625.00
  access_time 08:30 - 18:00

  event

  Datum & locatie

  Datum Tijd Locatie
  26-07-2021 08:30 - 18:00 Rotterdam
  description

  Omschrijving

  In de cursus ‘Basis Chirurgische vaardigheden’ leren we je de laatste theoretische kennis en praktische skills om op een veilige manier de chirurgische basiszorg te kunnen leveren. Onze docenten zijn chirurgen, OK medewerkers, physician assistants en gipsmeesters en kunnen dus uit eigen kunde en ervaring putten.

  Deel I zal bestaan uit veiligheid, communicatie op de OK en steriliteit.

  In deel II wordt uitgebreid ingegaan op hechtmaterialen en diverse hechttechnieken. Tevens wordt ook besproken welke materialen je nodig hebt op de behandelkamer en wat voor incisie gewenst is. Vervolgens krijg je een uitgebreid overzicht van het chirurgisch instrumentarium.

  In het laatste gedeelte, het praktijkdeel, wordt er in groepjes van twee geoefend op modellen. Al het materiaal is hiervoor aanwezig. De theoretische kennis kan nu in de praktijk gebracht worden. De nadruk ligt op hechttechnieken en hoe je veilig en efficiënt een afwijking verwijdert. Er is veel ruimte voor persoonlijke interactie. Aansluitend zal door een professional onderwijs worden gegeven hoe je adequaat gips kan aanleggen bij een pols- of enkelfractuur.

  Onze cursus wordt gegeven in een groep van maximaal 14 cursisten. Dit creëert een leeromgeving waar er veel interactie ontstaat tussen cursisten en docent. Na afloop van de cursus wordt het certificaat naar u gemaild.


  Accreditatie

  Accreditatie van de cursus is aangevraagd bij de KNMG en de NAPA.


  Locatie, tijd en bereikbaarheid

  De cursus vindt plaats op maandagen of dinsdagen van 08:30 tot 18.00 uur.
De cursussen worden gegeven op Parklaan 8 te Rotterdam. De Parklaan is met het openbaar vervoer zeer goed bereikbaar. Op loopafstand zijn een tram-, bus- en metrohalte aanwezig. Ook met de auto is de Parklaan goed bereikbaar, maar vanwege de hoge parkeerkosten adviseren wij om met het openbaar vervoer te komen.

  Mocht je toch met de auto komen dan volgen hier twee goedkopere parkeertips:

  Parkeertip 1. Parkeergarage Erasmusbrug aan de Gedempte Zalmhaven, vooraf reserveren via deze link: https://parkereninrotterdam.nl/

  Parkeertip 2. APCOA PARKING Scheepvaartkwartier in de Van Vollenhovenstraat 5, bij deze parkeergarage hoef je niet vooraf te reserveren


  list

  Programma

  Deel 1

  08:30 uur Inloop en registratie

  09:00 uur Introductie Basis Chirurgische Vaardigheden

  09:15 uur Steriliteit en communicatie op de POK en OK: praktijk en theorie

  12:00 uur Lunch

  Deel 2

  13:00 uur Knooptechnieken met de hand en met naaldvoerder

  14:30 uur Verschillende soorten gipsmaterialenen bijbehorende theorie

  15:00 uur Pauze

  Deel 3

  15:30 uur Hechten en incisie op kunststof huidmodellen en peesmodellen.

  17:00 uur ​Gipstechnieken in de praktijk

  18:00 uur Take home messages en sluiting

  business

  Organisatie

  business Stichting Medische Opleidingen
  mail_outline info@medischeopleidingen.nl
  place Stichting Medische Opleiding is onderdeel van XPlanation Point BV Westplein 12 t.a.v. Taco Klem 3016 BM ROTTERDAM
  keyboard_arrow_up