Deze cursus is verlopen.

 • share
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
 • Gratis Webinar COVID-19 - 04 november 2020 (9)

  Op woensdag 4 november om 20:00 organiseren het NHG, de LHV en MedischeScholing.nl weer een COVID-19 webinar. Hiermee krijgt de eerder gestarte reeks een vervolg. Thema’s die aan de orde komen zijn het langdurige herstel van COVID-19, de kwetsbaarheid van ouderen tijdens de tweede golf en de nieuwe ‘red flags’ in het klinisch beeld. Tevens worden de laatste ontwikkelingen rondom het testbeleid en sneltesten besproken. 


  Steeds meer patiënten melden zich met langdurige klachten na COVID-19. Sommige patiënten zijn nog (steeds) niet hersteld van hun COVID-infectie tijdens de eerste golf dit jaar. Welke inzichten hebben we hier inmiddels over? En hoe begeleid je deze patiënten zo goed mogelijk naar herstel? We zullen het hebben over het fysieke en mentale herstel na een doorgemaakte COVID-infectie. 


  Daarnaast zien we dat er minder veerkracht is onder ouderen tijdens deze tweede golf. Wat kun je als huisarts doen om de ouderen in je praktijk zo goed mogelijk te ondersteunen tijdens deze tweede golf? Zijn er nog nieuwe ‘red flags’ waaraan je moet denken tijdens het spreekuur die mogelijk kunnen duiden op een complicatie door COVID? En wat zijn de laatste ontwikkelingen rondom het testbeleid in de huisartspraktijk? Kunnen sneltesten ingezet worden in de huisartsenpraktijk? En hoe gaat dit dan in zijn werk? 


  Deze en andere vragen zijn in de afgelopen tijd gesteld. De presentatie van het webinar is opnieuw in handen van prof. Patrick Bindels, hoogleraar huisartsgeneeskunde.


  Deze cursus is geaccrediteerd tot en met 30 november 2020 voor: 1 punt ABAN, KABIZ, NAPA, NVvPO, V&VN VS.

  Accreditatie buiten ABAN: certificaat van deelname online te downloaden nadat de vragen zijn ingevuld. 

  laptop E-learning
  add 1.0 punten
  euro_symbol € 0.00
  access_time 20:00 - 12:00

  event

  Datum & locatie

  Datum Tijd Locatie
  04-11-2020 t/m 30-11-2020 20:00 - 12:00 Online
  description

  Omschrijving

  Langdurig herstel na COVID-19

  Carine den Boer, kaderhuisarts GGZ, bestuurslid psyHAG en promovendus op het gebied van SOLK klachten, zal vertellen over langdurige psychische klachten na COVID. Daarnaast vertelt ze over de psychische weerbaarheid van patiënten tijdens deze COVID crisis. Ze biedt handvatten voor het huisarts-spreekuur om patiënten met langdurige klachten na een COVID-infectie zo goed mogelijk te begeleiden. 


  Kwetsbaarheid van ouderen

  Arend Arentz, klinisch geriater en voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Klinische Geriatrie (NVKG), zal spreken over de kwetsbaarheid onder ouderen tijdens deze tweede golf en de afgenomen veerkracht. Hij presenteert de indrukwekkende resultaten van een grootschalig onderzoek naar complicaties ten gevolge van de eerste COVID lockdown bij geriatrische patiënten. We zullen het o.a. hebben over de presentatie van COVID bij ouderen, het beloop en het herstel. Arend geeft praktische tips over de begeleiding van deze ouderen vanuit de huisartspraktijk tijdens deze tweede golf. 


  ‘Red flags’ in het klinisch beeld 

  In de periode tussen de eerste en tweede golf zijn er weer nieuwe inzichten in mogelijke complicaties en het beloop van COVID-19 verworven. Eric van Gorp, hoogleraar internist-infectioloog en viroloog, zal inbellen en naast de nieuwste inzichten vanuit de kliniek ook de ‘red flags’ die een complicatie van COVID doen vermoeden behandelen. Masja Loogman, huisarts en lid van het Outbreak Management Team (OMT), zal de laatste updates over het testbeleid en het gebruik van sneltesten in de huisartspraktijk geven.   list

  Programma

  Tijd: 20.00-21.00 uur


  Thema's:

  1. Langdurig herstel na COVID-19
  2. Kwetsbaarheid ouderen tijdens de tweede golf
  3. Nieuwe ‘red flags’ in het klinisch beeld
  4. Laatste ontwikkelingen rondom het testbeleid
  5. Prangende vragen uit het werkveld
  gps_fixed

  Leerdoelen

  Adequate informatievoorziening nastreven op basis van de laatste inzichten voor alle zorgprofessionals werkzaam in de COVID-zorg. De webinars richten zich volledig op de kliniek en er worden praktische handvatten voor de zorgverlener werkzaam in de eerste lijn gegeven.

  business

  Organisatie

  business MedischeScholing
  mail_outline info@medischescholing.nl
  place Onbekend 1001AA - Nederland

  Alle geaccrediteerde medische nascholing beschikbaar in Nederland op één plek; dat is het idee. Ons onafhankelijke platform is zowel een zoekmachine als informatiebron die helpt in de selectieprocedure tot het vinden van adequate nascholing. MedischeScholing.nl geeft niet alleen een duidelijk overzicht van al het beschikbare accreditatie onderwijs in Nederland, maar streeft er ook naar om zoveel mogelijk informatie te verzamelen uit andere bronnen. Zoek bijvoorbeeld op onderwerp, prijs, afstand, aantal accreditatiepunten of bepaalde competenties naar nascholing dat aansluit op uw leerbehoefte en vind gelijk de passende opties die beschikbaar zijn.Onze organisatie is volledig onafhankelijk en wordt niet gesponsord door gelden afkomstig uit de farmaceutische industrie en/of andere externe fondsen.

  Alle cursussen van deze organisatie
  keyboard_arrow_up