• share
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
 • E-learnings infectieziekten & vaccinaties

  In navolging van eerdere e-learnings over infectieziekten zoals HIV en hepatitis en vaccinaties voor bijzondere doelgroepen, verschijnen nu 2 nieuwe geaccrediteerde vaccinatieprogramma's. 

  Het eerste programma wordt live uitgezonden op 20 oktober (20.00 - 21.00 uur) en gaat over reizigersziekten en -vaccinaties, waarbij specifiek aandacht wordt besteed aan gele koorts, rabiës en tekenencefalitis (TBE).

  Het tweede programma wordt live uitgezonden op 19 november (20.00 - 21.00 uur). In deze nascholing staan zogenaamde 'vaccinaties op maat' centraal: vaccins die in Nederland niet vergoed worden door de overheid, maar die wél beschikbaar zijn. In ons eerdere programma over vaccinaties voor bijzondere doelgroepen kwamen al enkele van deze vaccinaties aan bod: meningokokken- (ACWY & B), gordelroos- en pneumokokkenvaccinatie. Op 19 november wordt een klein deel van deze vaccinaties herhaald, maar staan natuurlijk ook weer nieuwe vaccinaties op het programma. In het kader van de actualiteit wordt in dit programma naast de vaccinaties op maat óók aandacht besteed aan de meest recente ontwikkelingen rondom COVID-19-vaccinatie. 

  laptop E-learning
  add 1.0 punten
  euro_symbol € 0.00
  access_time 20:00 - 21:00

  event

  Datum & locatie

  Datum Tijd Locatie
  20-10-2020 20:00 - 21:00 Online
  19-11-2020 20:00 - 21:00 Online
  description

  Omschrijving

  Deze e-learnings worden ter accreditatie beoordeeld door de ABC1, ABSG, V&VN en LCR. 

  Nascholing Reizigersvaccinaties

  In deze MEDtalks-nascholing (20.00 - 21.00 uur) wordt u door een deskundig panel bijgepraat over infectieziektepreventie bij reizen naar Azië en Afrika, maar (zeker nu) ook binnen Europa. Er wordt specifieke aandacht besteed aan bescherming tegen rabiës, gele koorts en tekenencefalitis (TBE). In lijn met eerdere nascholingen komen daarbij natuurlijk de beschikbare vaccins aan bod, maar wordt ook stilgestaan bij andere praktische preventieve adviezen.

  Nascholing Vaccinaties op Maat

  In een eerdere MEDtalks-nascholing zijn reeds enkele vaccinaties op maat aan bod gekomen: pneumokokken, meningokokken en varicella zoster (gordelroos), waarbij met name de oudere en kwetsbare patiënt werd behandeld. In deze e-learning op 19 november (20.00 - 21.00 uur), die afzonderlijk van de eerdere e-learning kan worden gevolgd, komen de volgende onderwerpen aan bod: kinder- en jeugdvaccinaties, allerlei logistieke en praktische vragen rondom vaccinaties op maat, en omwille van de actualiteit wordt ook de ontwikkeling van een COVID-19-vaccin besproken. 

  list

  Programma

  • 20 oktober 20:00- 21:00 live uitzending met als thema: 'Reizigersziekten en - vaccinaties.
  • 19 november 20:00- 21:00 live uitzending met als thema: 'Vaccinaties op maat'.
  business

  Organisatie

  business MEDtalks Nederland BV
  phone 0355444010
  mail_outline info@medtalks.eu
  place Arendstraat 29 1223 RE Hilversum

  MEDtalks is een online uitgever/platform en Europees leider op het gebied van geaccrediteerde e-learning en informatieve videoproducties voor en door medisch professionals. De digitale content/programma’s van MEDtalks komen onafhankelijk tot stand en worden financieel mogelijk gemaakt door farmaceutische bedrijven.

  Alle cursussen van deze organisatie
  keyboard_arrow_up