• share
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
 • CME-Online - Gratis online cursus 'Huidkanker'

  In deze cursus worden de meest voorkomende non-melanocytaire huidkankers (basaalcelcarcinoom, plaveiselcelcarcinoom) besproken in samenhang met relevante precursors en look-a-likes. Het doel is voornamelijk klinische herkenning en beleid; er zal niet diepgaand worden ingegaan op epidemiologie, pathomechanisme of histologie.

  Huidkanker treft 1 op de 5 mensen en 40% van hen krijgt een tweede of volgende tumor doordat grote delen van de huid dezelfde (overmatige) UV-blootstelling hebben gehad (field-cancerisation). De sterfte en morbiditeit is laag, maar het volume (ca. 55.000 gevallen per jaar) drukt zwaar op de (eerstelijns)gezondheidszorg. Actinische keratosen, potentiële voorlopers van plaveiselcelcarcinoom, komen voor bij meer dan 50% van de mannen boven de 70 jaar en 25% van de vrouwen. De behandeling hiervan is veelal lokaal met vloeibare stikstof of met een locaal cytostaticum. Deze toepassing wordt uitgebreid besproken. De behandeling van huidkanker is overwegend chirurgisch en vindt meestal plaats in de tweede lijn. In Nederland bestaat sinds 2017 een NHG-Standaard ‘Verdachte Huidafwijkingen’. Deze richtlijn wordt in deze cursus gevolgd. 

  De cursus bestaat uit een module en een eindtoets. 


  U kunt ook kiezen voor een andere gratis cursus: 

  • Longgeluiden - dr. L.N.A. Willems
  • Terminaal hartfalen en pulmonale problematiek in de palliatieve fase - drs. P.W. van Leeuwen, drs. A. den Dulk, drs. L. Podzimek
  • Overspannenheid en burn-out, of gewoon stress? - prof. dr. W.J.G. Hoogendijk  laptop E-learning
  add 2.0 punten
  euro_symbol € 0.00

  event

  Datum & locatie

  Datum Tijd Locatie
  01-10-2020 t/m 01-10-2021 Onbekend Online
  description

  Omschrijving

  De docent 

  Wilma Bergman werd opgeleid tot dermatoloog in het LUMC, ze rondde de opleiding af in 1986. In 1988 promoveerde zij met het proefschrift ‘The dysplastic naevus syndrome: clinical and fundamental aspects’. Sinds die tijd is zij werkzaam geweest in het LUMC, aanvankelijk als chef de policlinique, later als interim afdelingshoofd. Sinds 2001 was zij onderwijscoördinator dermatologie en gaf zij intensief onderwijs aan studenten en arts-assistenten in opleiding tot dermatoloog. Zij ontving drie keer een onderwijsprijs. Ook was zij betrokken bij de curriculumherziening van het LUMC in 2012 en heeft zij veel nieuw onderwijs gemaakt voor de bachelorfase, waaronder e-learningmodules.

  list

  Programma

  • Online module
  • Eindtoets


  business

  Organisatie

  business CME-Online / E-WISE Nederland
  mail_outline info@e-wise.nl
  place Janssoniuslaan 40 3528 AJ Utrecht

  Met een abonnement op CME-Online heeft u altijd en overal toegang tot een actueel en gevarieerd aanbod van ruim 55 online cursussen die u in uw eigen tempo kunt volgen. De cursussen in ons pakket sluiten zoveel mogelijk aan bij uw praktijksituatie. Het cursusmateriaal wordt ontwikkeld in samenwerking met gerenommeerde professionals uit de wetenschap en de praktijk en wordt onafhankelijk van de farmaceutische industrie gemaakt. De cursussen zijn geaccrediteerd door Accreditatie Bureau Cluster 1 (ABC1). Met een abonnement kunt u tot wel 25 punten per abonnementsjaar behalen.

  Alle cursussen van deze organisatie
  keyboard_arrow_up