Deze cursus is verlopen.

 • share
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
 • Webinar Leverziekten Hepatitis B en C - een oplosbaar probleem.

  Jaarlijks overlijden er in Nederland ongeveer 500 mensen aan de gevolgen van Hepatitis B en C. In tegenstelling tot HIV, waarvan het sterftegetal al jaren dalende is, vertoont het aantal sterfgevallen bij Hepatitis B geen significante dalende trend. Behandeling – die voor hepatitis B vaak levenslang duurt – voorkomt een hoop ellende. Hepatitis C is nu met korte kuur van 8-12 weken medicatie gebruik goed te genezen.

  Met name immigranten uit niet-westerse herkomstlanden hebben een relatief hoog risico op dragerschap. Juist deze groep is momenteel nog niet zo goed in beeld, en zou eigenlijk beter in kaart moeten worden gebracht.

  In het tijdig herkennen en behandelen vormen huisartsen de spil, want zij zien deze mensen daadwerkelijk op hun spreekuur.

  laptop E-learning
  add 1.0 punten
  euro_symbol € 35.00
  access_time 20:00 - 21:00

  event

  Datum & locatie

  Datum Tijd Locatie
  26-10-2020 20:00 - 21:00 Online
  description

  Omschrijving

  Als huisarts kunt u bijdragen aan het in beeld krijgen van het Hepatitis B en C-dragerschap onder uw patiënten via HIS of met behulp van laboratoria. Tijdens dit webinar krijgt u heldere uitleg over hoe u signalen van Hepatitis B en C effectief kunt oppikken, en vervolgonderzoek kunt inzetten. We zien u graag online op 13 mei a.s., waarbij wij ook doktersassistentes en praktijkmedewerkers willen uitnodigen.

  gps_fixed

  Leerdoelen

  • U begrijpt het belang van analyse van patiënten met een afwijkende ALAT.
  • U weet wat de gezondheidswinst is van behandeling van chronische virale hepatitis.
  • U kent de risicogroepen van chronische virale hepatitis. U weet welke nadere diagnostiek nodig is om oorzaak en ernst van de leverziekte op te sporen.
  • U kent de indicaties voor verwijzing naar een leverspecialist en kan de patiënt voorlichten over het belang van het specialistisch onderzoek.
  • U formuleert een beleid voor niet-verwezen en terugverwezen patiënten met een afwijkende ALAT op basis van chronische virale hepatitis.
  business

  Organisatie

  business Leerpunt KOEL
  phone 0786193068
  mail_outline secretariaat@leerpuntkoel.nl
  place IJsselmeer 34 3332 EX Zwijndrecht

  Leerpunt KOEL levert geaccrediteerde (na)scholing aan professionals en organisaties in de eerstelijnszorg in Nederland. Dat doen we best bijzonder. Allereerst omdat we onafhankelijk zijn. We krijgen geen geld van farmaceutische bedrijven en kunnen dus objectief zijn. Daarnaast hebben we echt verstand van zaken. Onze docenten, ontwikkelaars en ondersteuners zijn zelf huisarts, praktijkassistent, triagiste, verloskundige et cetera en kennen de moderne beroepspraktijk en zorgconcepten van binnenuit. Verder ontwikkelen we onze (na)scholing vanuit de actualiteit en blijven we onze opleidingen en trainingen daaraan toetsen. Deze drie zaken zorgen ervoor dat onze nascholing kwalitatiever, eerlijker en beter toepasbaar is voor de professionals en patiënten. En daar is het Leerpunt KOEL precies om te doen. Naast de klassikale (na)scholingen, zijn ook online (na)scholingen en webinars een vast onderdeel van het aanbod van Leerpunt KOEL.

  Alle cursussen van deze organisatie
  keyboard_arrow_up