• share
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
 • KOEL = COOL! Safety first: vliegensvlug naar veilig werken!

  Dokters mogen geen fouten maken. Iedere fout van hen wordt onder een vergrootglas gelegd, dat leidt tot angst. De luchtvaartsector heeft aangetoond dat angst voor fouten juist averechts werkt. In deze sector heeft een omslag plaatsgevonden naar een cultuur van collegialiteit en openheid over fouten. En met succes, want sinds de vliegramp op Tenerife in 1977 is de commerciële luchtvaart een zeer veilige sector geworden.

  Het verminderde aantal fouten in de luchtvaart komt mede door de invoering van ‘just culture’, die wordt gekenmerkt door een gelijkwaardige werksfeer, waarin mensen elkaar onderling durven aan te spreken en fouten melden. Op iedere melding volgt analyse en verbetering, zonder dat iemand direct gestraft wordt.

  Voorafgaand aan deze scholing kunt u genieten van een heerlijk diner!

  place Rotterdam
  add 3.0 punten
  euro_symbol € 159.00
  access_time 18:30 - 21:30

  event

  Datum & locatie

  Datum Tijd Locatie
  08-10-2020 18:30 - 21:30 Rotterdam
  description

  Omschrijving

  Op veiligheidsgebied loopt onze zorg helaas achter op de luchtvaartsector. In Nederland betreuren we jaarlijks zo’n 1200 dodelijke slachtoffers van vermijdbare medische fouten. Het Oogziekenhuis Rotterdam heeft inmiddels van de luchtvaartbranche geleerd, en is veranderd in een organisatie met een ‘just culture’.

  In deze nascholing maakt u kennis met het veilig werken in de luchtvaart en in het Oogziekenhuis. Casuïstiek uit ons vakgebied ondersteunt de scholing en biedt praktische handvatten voor de praktijk ter voorkomen van calamiteiten en incidenten.

  list

  Programma

  17.30 uur Diner

  18.30-19.00 uur Introductie en bespreken casuïstiek uit de huisartsenpraktijk: wat ging er niet goed?

  19.00-19.45 uur Teamwork én patiënt werkt veiliger!

  19.45-20.00 uur  Pauze

  20.00-21.15 uur Luchtvaart: een cultuur van veiligheid

  21.15-21.30 uur Afsluiting + evaluatie

  gps_fixed

  Leerdoelen

  • Leren communiceren volgens standaardprocedures met o.a. de dubbel-checkmethodiek 
  • Bewustwording van valkuilen binnen de communicatie in het dagelijks werk als huisarts
  • Het belang zien van procedures, protocollen en hun functie binnen veiligheidsmanagement
  business

  Organisatie

  business Leerpunt KOEL
  phone 0786193068
  mail_outline secretariaat@leerpuntkoel.nl
  place IJsselmeer 34 3332 EX Zwijndrecht

  Leerpunt KOEL levert geaccrediteerde (na)scholing aan professionals en organisaties in de eerstelijnszorg in Nederland. Dat doen we best bijzonder. Allereerst omdat we onafhankelijk zijn. We krijgen geen geld van farmaceutische bedrijven en kunnen dus objectief zijn. Daarnaast hebben we echt verstand van zaken. Onze docenten, ontwikkelaars en ondersteuners zijn zelf huisarts, praktijkassistent, triagiste, verloskundige et cetera en kennen de moderne beroepspraktijk en zorgconcepten van binnenuit. Verder ontwikkelen we onze (na)scholing vanuit de actualiteit en blijven we onze opleidingen en trainingen daaraan toetsen. Deze drie zaken zorgen ervoor dat onze nascholing kwalitatiever, eerlijker en beter toepasbaar is voor de professionals en patiënten. En daar is het Leerpunt KOEL precies om te doen. Naast de klassikale (na)scholingen, zijn ook online (na)scholingen en webinars een vast onderdeel van het aanbod van Leerpunt KOEL.

  Alle cursussen van deze organisatie
  keyboard_arrow_up