Deze cursus is verlopen.

 • share
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
 • Webinar Chronische vermoeidheid – de kunst van de brede blik

  Dokter, ik ben almaar zo moe. Niets helpt; op tijd naar bed niet, gezond eten niet... Wat is er toch met me?

  Aanhoudende vermoeidheid is een baalklacht, waarmee veel mensen op den duur naar de huisarts komen. Ook al kunt u sommige mensen na enig onderzoek helpen met een eenduidige diagnose en een hapklare remedie, vaker is de oorzaak moeilijk te achterhalen. Het kan dan van alles zijn... of een combinatie van dat 'alles'. Als de patiënt zonder verbetering terugkomt, is de vraag hoe verder. Heeft hij misschien het chronisch vermoeidheidssyndroom? Is het verstandig om door te verwijzen? En zo ja: wordt het dan een verwijzing binnen de eerste lijn of toch naar de tweede? Of naar de POH-ggz? Wat zijn uw opties?

  Tijdens dit webinar leert u wat het chronisch vermoeidheidssyndroom inhoudt, en welke diagnostische en behandelings-/verwijzingsopties er zijn. We gaan ook in op het mentale effect van werk- en uitkeringsproblematiek. Natuurlijk reserveren we tot slot nog een momentje voor vragen.

  We zien u graag online op maandagavond 21 september!

  laptop E-learning
  add 1.0 punten
  euro_symbol € 39.00
  access_time 20:00 - 21:00

  event

  Datum & locatie

  Datum Tijd Locatie
  21-09-2020 20:00 - 21:00 Online
  description

  Omschrijving

  Docent Paulina Wong (internist) zal u tevens kennis laten maken met de Vermoeidheidkliniek. Deze kliniek is in 2008 opgezet door een patiënt met als doel (h)erkenning en een erkende aanpak te bieden aan patiënten die lang zoeken naar een verklaring en behandeling van hun aandoening. De behandeling richt zich vooral op de klachten en het leren omgaan met de beperkingen door de aandoening. Het behandelteam werkt vanuit Amersfoort, Tiel en Lelystad met internist, fysio-, ergo- en oefentherapeuten, waar nodig aangevuld met pijn-, slaapspecialist of cardioloog.

  gps_fixed

  Leerdoelen

  • Het ziektebeeld.
  • Diagnostiek, behandeling en verwijzing.
  • Werk – en uitkeringsproblematiek.
  • Wel of niet verwijzen naar specialistisch centrum.
  business

  Organisatie

  business Leerpunt KOEL
  phone 0786193068
  mail_outline secretariaat@leerpuntkoel.nl
  place IJsselmeer 34 3332 EX Zwijndrecht

  Leerpunt KOEL levert geaccrediteerde (na)scholing aan professionals en organisaties in de eerstelijnszorg in Nederland. Dat doen we best bijzonder. Allereerst omdat we onafhankelijk zijn. We krijgen geen geld van farmaceutische bedrijven en kunnen dus objectief zijn. Daarnaast hebben we echt verstand van zaken. Onze docenten, ontwikkelaars en ondersteuners zijn zelf huisarts, praktijkassistent, triagiste, verloskundige et cetera en kennen de moderne beroepspraktijk en zorgconcepten van binnenuit. Verder ontwikkelen we onze (na)scholing vanuit de actualiteit en blijven we onze opleidingen en trainingen daaraan toetsen. Deze drie zaken zorgen ervoor dat onze nascholing kwalitatiever, eerlijker en beter toepasbaar is voor de professionals en patiënten. En daar is het Leerpunt KOEL precies om te doen. Naast de klassikale (na)scholingen, zijn ook online (na)scholingen en webinars een vast onderdeel van het aanbod van Leerpunt KOEL.

  Alle cursussen van deze organisatie
  keyboard_arrow_up