• share
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
 • Podcast MedNet: Neuropathische pijn na chemotherapie

  Welkom bij de podcast ‘Neuropathische pijn na chemotherapie’ van MedNet, onderdeel van Springer Healthcare. Deze podcast is mede mogelijk gemaakt door Grünenthal B.V.

  In deze podcast wordt onder leiding van Tom van ’t Hek met drie deskundigen gesproken.

  Aan het diagnosticeren en behandelen van kanker wordt steeds meer aandacht gegeven. Desondanks blijft pijn een vaak voorkomend symptoom bij patiënten met kanker. Van de behandelde patiënten met kanker heeft zo'n 19-39% neuropathische pijn na behandeling.[1] Wat is daarvan de oorzaak en welke behandelingen zijn er mogelijk? Hierover discussiëren Hans van Suijlekom, Majorie de Werd en Angelie van den Bosch van het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven. Bijzonder is de nauwe samenwerking tussen de pijnpoli en het oncologie centrum om patiënten snel en effectief te behandelen.  [1]. Bennett MI, Rayment C, Hjermstad M, Aass N, Caraceni A, Kaasa S. Prevalence and aetiology of neuropathic pain in cancer patients: a systematic review. Pain. 2012 Feb;153(2):359-65. doi: 10.1016

  laptop E-learning
  add 0.0 punten
  euro_symbol € 0.00

  event

  Datum & locatie

  Datum Tijd Locatie
  08-09-2020 t/m 08-09-2021 Onbekend Online
  description

  Omschrijving

  Sprekers:

  Hans van Suijlekom is als anesthesioloog – pijnspecialist betrokken bij de behandeling van zowel acute als chronische pijn. Chemotherapie-geïnduceerde neuropathische pijn is één van de aandoeningen die hij behandelt.

  Majorie de Werd is als verpleegkundig specialist werkzaam in het borstkankercentrum en is hierbij betrokken bij het totale chirurgische traject van diagnose en behandeling tot nazorg.

  Angelie van den Bosch, verpleegkundig specialist medische oncologie. Ook zij werkt in het borstkankercentrum van het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven.


  Goedkeuringscode: M-QZA-NL-09-20-0002.

  business

  Organisatie

  business Grünenthal B.V.
  mail_outline info@grunenthal.com
  place De Corridor 21 K 3621 ZA Breukelen
  Alle cursussen van deze organisatie
  keyboard_arrow_up