Podcast MedNet: Neuropathische pijn na chemotherapie

neuropathische pijnneuropathieChemotherapie

Welkom bij de podcast ‘Neuropathische pijn na chemotherapie’ van MedNet, onderdeel van Springer Healthcare. Deze podcast is mede mogelijk gemaakt door Grünenthal B.V. In deze podcast wordt onder leiding van Tom van ’t Hek met drie deskundigen gesproken. Aan het diagnosticeren en behandelen van kanker wordt steeds meer aandacht gegeven. Desondanks blijft pijn een vaak voorkomend symptoom bij patiënten met kanker. Van de behandelde...

Gratis
1 Punten
Online
E-learning
E-learning

Prijzen

Gratis

Beroepen

Arts voor verstandelijk gehandicapten
1 Punten
ABC1
Huisarts
1 Punten
ABC1
Physician Assistant
1 Punten
ABC1
Specialist ouderengeneeskunde
1 Punten
ABC1

Competenties

Kennis en wetenschap 80 %
Communicatie 20 %
Omschrijving

Sprekers:

Hans van Suijlekom is als anesthesioloog – pijnspecialist betrokken bij de behandeling van zowel acute als chronische pijn. Chemotherapie-geïnduceerde neuropathische pijn is één van de aandoeningen die hij behandelt.

Majorie de Werd is als verpleegkundig specialist werkzaam in het borstkankercentrum en is hierbij betrokken bij het totale chirurgische traject van diagnose en behandeling tot nazorg.

Angelie van den Bosch, verpleegkundig specialist medische oncologie. Ook zij werkt in het borstkankercentrum van het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven.


Goedkeuringscode: M-QZA-NL-09-20-0002.


Inleiding

Welkom bij de podcast ‘Neuropathische pijn na chemotherapie’ van MedNet, onderdeel van Springer Healthcare. Deze podcast is mede mogelijk gemaakt door Grünenthal B.V.

In deze podcast wordt onder leiding van Tom van ’t Hek met drie deskundigen gesproken.

Aan het diagnosticeren en behandelen van kanker wordt steeds meer aandacht gegeven. Desondanks blijft pijn een vaak voorkomend symptoom bij patiënten met kanker. Van de behandelde patiënten met kanker heeft zo'n 19-39% neuropathische pijn na behandeling.[1] Wat is daarvan de oorzaak en welke behandelingen zijn er mogelijk? Hierover discussiëren Hans van Suijlekom, Majorie de Werd en Angelie van den Bosch van het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven. Bijzonder is de nauwe samenwerking tussen de pijnpoli en het oncologie centrum om patiënten snel en effectief te behandelen.



[1]. Bennett MI, Rayment C, Hjermstad M, Aass N, Caraceni A, Kaasa S. Prevalence and aetiology of neuropathic pain in cancer patients: a systematic review. Pain. 2012 Feb;153(2):359-65. doi: 10.1016


Grünenthal B.V.

info.nl@grunenthal.com
21, De Corridor, K, Breukelen, 3621ZA