Deze cursus is verlopen

De Diabeteswereld Draait Door

diabetes

Ook in 2020 gaat het grootste diabetesevent van Nederland natuurlijk door. Via live-stream bieden wij op dinsdag 27 oktober een gevarieerd, interactief programma aan met topsprekers uit Nederland. Het thema “Duidelijkheid in diabetesland”, orde in de chaos van richtlijnen, (fake) nieuws, goeroes en wetenschap is actueel en zal vanuit de verschillende perspectieven worden belicht. Korte presentaties worden afgewisseld met filmpjes uit de...

95
5 Punten
Online
E-learning
E-learning

Prijzen

Regulier € 95

Beroepen

Arts voor verstandelijk gehandicapten
28 Jul 2020
27 Jul 2022
5 Punten
ABC1
Huisarts
28 Jul 2020
27 Jul 2022
5 Punten
ABC1
Physician Assistant
28 Jul 2020
27 Jul 2022
5 Punten
ABC1
Specialist ouderengeneeskunde
28 Jul 2020
27 Jul 2022
5 Punten
ABC1

Competenties

Medische handelen 50 %
Kennis en wetenschap 50 %
Omschrijving

Sprekers en onderwerpen:

  • Het vrouwenhart in relatie tot diabetes. Dr. Janneke Wittekoek (cardioloog HeartLife Klinieken)
  • Hoe mijn patiënten de beweegnorm te laten halen en welke effecten heeft dat? Dr. Sarah Siegelaar (olympisch kampioen roeien en internist-endocrinoloog AUMC)/ Bas van de Goor (olympisch kampioen volleybal en voorzitter Bas van de Goor Foundation)
  • “Van de dokter op TV hoorde ik dat er hele andere behandelingen voor mijn suiker zijn”. Wetenschap en pseudowetenschap: reguliere geneeskunde en goeroes. Prof. Dr. Henk Bilo (internist Isala Zwolle)
  • Overbehandeling aanpakken door medicatie afbouwen van glucoseverlagende medicijnen, maar ook bloeddruk en cholesterol. Drs. Anne-Margreet Krijger (apotheker en onderzoeker)/ Drs. Suzanne Bakker (kaderhuisarts diabetes)
  • Statines en spierpijn, een mythe? Dr. Jan Westerink (internist- vasculair geneeskundige UMC Utrecht)
  • Dokter, ben ik te dik door mijn hormonen? Prof. Dr. Liesbeth van Rossum (internist-endocrinoloog en hoogleraar Erasmus MC Rotterdam)
  • Individueel cardiovasculair (lifetime)risico en behandeleffect schatten bij DM2 met U-Preven Dr. Jannick Dorresteijn (internist- vasculair geneeskundige UMC Utrecht)
  • Moet het stappenplan uit de NHG-standaard worden aangepast met daarin ruimte voor SGLT2-remmers? Wat doet het op mortaliteit, hartfalen/ hyperglykemie? Nieren? Dr. Rik Heijligenberg (internist-endocrinoloog Ziekenhuis Gelderse Vallei Ede)


Inleiding

Ook in 2020 gaat het grootste diabetesevent van Nederland natuurlijk door.

Via live-stream bieden wij op dinsdag 27 oktober een gevarieerd, interactief programma aan met topsprekers uit Nederland.


Het thema “Duidelijkheid in diabetesland”, orde in de chaos van richtlijnen, (fake) nieuws, goeroes en wetenschap is actueel en zal vanuit de verschillende perspectieven worden belicht. Korte presentaties worden afgewisseld met filmpjes uit de praktijk en nagesprekken aan tafel.

Naast de inhoud, zullen we ook op creatieve wijze invulling geven aan het pauze-moment. In samenwerking met de Bas van de Goor Foundation helpen wij u graag met een gezonde “walk & lunch”.


Programma

  • 10.00-12.15 Live stream Langerhanssymposium deel 1
  • 12.15-13.00 Walk & lunch pauze onder leiding van Bas van de Goor
  • 13.00-15.00 Live-stream Langerhanssymposium deel 2
  • en natuurlijk de befaamde diabeteskennisquiz met Dr. Frits Holleman


Stichting Langerhans

secretariaat@langerhans.com
0657994649
153, Bergweg, Zeist, 3707AC