• share
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
 • Minisymposium Transportgeneeskunde

  Veilig transport over weg, spoor en water vereist gezonde werknemers. Werk je in de transportgeneeskunde? Dan is het belangrijk om op de hoogte te blijven van actuele keuringseisen en veiligheidsnormen in de sector. Volg daarom dit eendaagse minisymposium en breng je kennis weer helemaal op peil.

  place Driebergen
  add 6.0 punten
  euro_symbol € 245.00
  access_time 09:30 - 16:30

  € hele dag € 245, dagdeel € 150 lunch bij het ochtenddeel

  event

  Datum & locatie

  Datum Tijd Locatie
  13-11-2020 09:30 - 16:30 Driebergen
  description

  Omschrijving

  Je kunt deze module volgen als bij- of nascholing.

  In een jaarlijks wisselend programma worden actuele thema’s besproken die relevant zijn voor keuringsartsen in de sectoren wegtransport, spoorwegvervoer, luchtvaart en scheepvaart. We doen dat in de vorm van interactieve hoorcolleges, workshops en casuïstiekbespreking. Daarnaast wissel je met deskundigen en collega’s praktijkervaringen, adviezen en toepassingen van instrumenten of testmethodes uit.

  Het thema gaat in 2020 over ‘uit het lood’ met enkele interessante onderwerpen, zoals de impact van endocriene aandoeningen,‘fatigue’, ons (auto)immuunsysteem en het gebruik van alcohol of drugs op het functioneren in verkeer.

  list

  Programma

  In de ochtend volg je plenaire lezingen die van belang zijn voor keuringsartsen uit alle vier sectoren in de transportgeneeskunde. Meerdere sprekers belichten het thema vanuit divers perspectief. Ook krijg je de nieuwste inzichten gepresenteerd vanuit de Vereniging van het Vervoersgeneeskundig Samenwerkingsverband. Deze vereniging stelt zich tot doel de kwaliteit van keuringen en de kennis over transportgeneeskunde te verhogen.

  In de middag volg je workshops met verdieping aan de hand van praktijkvoorbeelden die relevant zijn voor de sector waarvoor je werkzaam bent, zoals enerzijds voor de scheepvaart, of anderzijds voor wegvervoer, spoor en luchtvaart samen.

  Rooster

  09:30 12:30 Ochtend workshop voor alle keuringsartsen Driebergen Antropia

  13:30 16:30 Middag workshop voor de keuringsarts Scheepvaart Driebergen Antropia

  13:30 16:30 Middag workshop voor de keuringsarts Weg-, Spoor of Luchtvervoer

  business

  Organisatie

  business NSPOH (Netherlands School of Public and Occupational Health)
  mail_outline info@nspoh.nl
  place Churchilllaan 11, 10e etage 3527 GV Utrecht

  De NSPOH (Netherlands School of Public and Occupational Health) levert als non-profit organisatie een waardevolle bijdrage aan de verbetering van de volksgezondheid, de arbeidsomstandigheden en arbeidsparticipatie in Nederland. Dit doen wij door professionals op te leiden voor de hedendaagse praktijk van public en occupational health. In het onderwijs komen de meest recente wetenschappelijke inzichten én praktijkinnovaties aan bod.

  keyboard_arrow_up