• share
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
 • CME-Online 'Opiumwet: de toepassing in de apotheek', cursus voor apothekers

  De basis voor de huidige Opiumwet dateert van 1928. In de aanhef van de wet is deze datum nog steeds opgenomen. Officieel is het ook “de wet van 1928”. Sinds 1928 is er echter heel wat aan de wet veranderd. Op 17 maart 2003 is de laatste grote wijziging in werking getreden, maar ook daarna is de wet regelmatig op onderdelen aangepast.

  De Opiumwet richt zich niet specifiek alleen op de apotheker of op geneesmiddelen. De Opiumwet is een zogenoemde verbodswet en valt onder het strafrecht. Voor het ter hand stellen van geneesmiddelen die onder de bepalingen van de Opiumwet vallen, worden er in deze wet uitzonderingen gemaakt op de in de wet gestelde verboden. Het Opiumwetbesluit richt zich op de bijzondere positie van de Opiumwetmiddelen als geneesmiddel en de positie van de apotheker.

  Het doel van de opiumwet is:

  • Het tegengaan van ongeoorloofde vervaardiging, sluikhandel en misbruik van in de wet genoemde bewustzijnsbeïnvloedende middelen.
  • Het aan banden leggen van het vervaardigen, verspreiden en gebruiken van de in de wet genoemde middelen.

  De Opiumwet is geen farmaceutische regelgeving, maar valt onder het strafrecht.

  De Opiumwet is een zogenaamde verbodswet die ook van toepassing is in de apotheek. Het handelen met de in de Opiumwetlijsten opgenomen stoffen is verboden. Voor het afleveren van geneesmiddelen die onder de bepalingen van de Opiumwet vallen worden er in de wet uitzonderingen gemaakt op de in de wet gestelde verboden.

  laptop E-learning
  add 2.0 punten
  euro_symbol € 0.00

  € Per abonnement

  event

  Datum & locatie

  Datum Tijd Locatie
  11-08-2020 t/m 30-06-2021 Onbekend Online
  gps_fixed

  Leerdoelen

  Na het volgen van deze cursus:

  • kent u de inhoud van verschillende wettelijke bepalingen op het gebied van de opiumwetgeving die van toepassing is in de apotheek
  • bent u zich bewust van de verplichtingen in de opiumwet
  • kunt u de inhoud van de wettelijke bepalingen vertalen naar praktijksituaties
  business

  Organisatie

  business CME-Online / E-WISE Nederland
  mail_outline info@e-wise.nl
  place Janssoniuslaan 40 3528 AJ Utrecht

  Met een abonnement op CME-Online heeft u altijd en overal toegang tot een actueel en gevarieerd aanbod van ruim 55 online cursussen die u in uw eigen tempo kunt volgen. De cursussen in ons pakket sluiten zoveel mogelijk aan bij uw praktijksituatie. Het cursusmateriaal wordt ontwikkeld in samenwerking met gerenommeerde professionals uit de wetenschap en de praktijk en wordt onafhankelijk van de farmaceutische industrie gemaakt. De cursussen zijn geaccrediteerd door Accreditatie Bureau Cluster 1 (ABC1). Met een abonnement kunt u tot wel 25 punten per abonnementsjaar behalen.

  Alle cursussen van deze organisatie
  keyboard_arrow_up