• share
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
 • CME-Online 'Urineweginfecties: de laatste stand van zaken', cursus voor apothekers

  Acute urineweginfecties zijn na luchtweginfecties de meest voorkomende infecties. Urineweginfecties (UWI’s) zijn de meest voorkomende oorzaak van nosocomiale infecties oftewel ziekenhuisinfecties.

  Vooral vrouwen worden hierdoor getroffen en dan voornamelijk jonge vrouwen en vrouwen die de overgang achter de rug hebben. Acute urineweginfecties komen echter ook voor bij jongens en mannen en kunnen dan vaak een geheel andere klinische betekenis hebben.

  Deze cursus behandelt eerst de symptomen en oorzaken van urineweginfecties. Vervolgens komen behandeling en geneesmiddelen aan bod: de verschillende soorten urineweginfecties met de daarbij gebruikte geneesmiddelen worden besproken, waarbij ook aandacht is voor bijzondere patiëntengroepen, zoals zwangere vrouwen en kinderen. Vervolgens komen resistentieproblematiek, profylaxe en voorlichting bij aflevering aan bod.

  laptop E-learning
  add 2.0 punten
  euro_symbol € 0.00

  € Per abonnement

  event

  Datum & locatie

  Datum Tijd Locatie
  11-08-2020 t/m 30-06-2021 Onbekend Online
  gps_fixed

  Leerdoelen

  Na afloop van deze cursus:

  • herkent u de klachten die kunnen horen bij een acute urineweginfectie
  • kent u de risicofactoren die de kans op een urineweginfectie verhogen
  • weet u welke antibiotica de middelen van eerste keus zijn bij een acute urineweginfectie en welke middelen ingezet moeten worden bij risico op een gecompliceerd beloop van urineweginfecties
  • weet u wanneer een patiënt in aanmerking komt voor profylaxe en hoe de profylaxe eruit kan zien
  • kunt u niet-medicamenteuze adviezen geven bij aflevering van antibiotica bij een acute urineweginfectie
  business

  Organisatie

  business CME-Online / E-WISE Nederland
  mail_outline info@e-wise.nl
  place Janssoniuslaan 40 3528 AJ Utrecht

  Met een abonnement op CME-Online heeft u altijd en overal toegang tot een actueel en gevarieerd aanbod van ruim 55 online cursussen die u in uw eigen tempo kunt volgen. De cursussen in ons pakket sluiten zoveel mogelijk aan bij uw praktijksituatie. Het cursusmateriaal wordt ontwikkeld in samenwerking met gerenommeerde professionals uit de wetenschap en de praktijk en wordt onafhankelijk van de farmaceutische industrie gemaakt. De cursussen zijn geaccrediteerd door Accreditatie Bureau Cluster 1 (ABC1). Met een abonnement kunt u tot wel 25 punten per abonnementsjaar behalen.

  Alle cursussen van deze organisatie
  keyboard_arrow_up