• share
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
 • CME-Online 'Privacy awareness in de apotheek', cursus voor apothekers

  Mede door de vergaande technische mogelijkheden verdient privacy voortdurend onze aandacht. Er wordt bijvoorbeeld van alles geregistreerd via bewakingscamera’s, de ov-chipkaart, de mobiele telefoon, klantenkaarten van winkels et cetera. De media staan bol van allerlei (mogelijke) schendingen van onze privacy.

  Ook privacy in de apotheek staat in de belangstelling. In patiënttevredenheidsonderzoeken is privacy een vast onderdeel. De elektronische gegevensuitwisseling levert specifieke vraagstukken op over de bescherming van de patiëntgegevens. Patiënten zijn er huiverig voor dat de gegevens 'op straat komen te liggen'.

  De patiënt heeft recht op privacy, zowel ten aanzien van zijn gegevens als van de persoon zelf. In deze cursus wordt het recht op bescherming van de persoonsgegevens (medicatiegegevens) besproken. In het eerste hoofdstuk wordt kort ingegaan op de wet- en regelgeving waarin het recht op privacy is vastgelegd. Daarna wordt een aantal wat minder alledaagse onderwerpen besproken waarmee de apotheek op het gebied van privacybescherming kan worden geconfronteerd.

  Ten slotte wordt ook kort aandacht besteed aan de privacy van de apotheekmedewerkers.

  laptop E-learning
  add 2.0 punten
  euro_symbol € 0.00

  € per abonnement

  event

  Datum & locatie

  Datum Tijd Locatie
  11-08-2020 t/m 31-05-2021 Onbekend Online
  gps_fixed

  Leerdoelen

  Na het volgen van deze cursus:

  • bent u op de hoogte van de actuele inhoud van verschillende wettelijke bepalingen op het gebied van privacy in de apotheek
  • bent u op de hoogte van de samenhang tussen het recht op privacy en andere patiëntenrechten
  • bent u zich bewust van het recht op privacy van de patiënt en van de apotheekmedewerkers en kunt u navenant handelen
  • kunt u de inhoud van de wettelijke bepalingen op het gebied van privacybescherming vertalen naar praktijksituaties
  • kunt u aan de hand van geschetste praktijksituaties de toepassing van de verschillende wettelijke bepalingen eigen maken en probleemoplossend werken
  business

  Organisatie

  business CME-Online / E-WISE Nederland
  mail_outline info@e-wise.nl
  place Janssoniuslaan 40 3528 AJ Utrecht

  Met een abonnement op CME-Online heeft u altijd en overal toegang tot een actueel en gevarieerd aanbod van ruim 55 online cursussen die u in uw eigen tempo kunt volgen. De cursussen in ons pakket sluiten zoveel mogelijk aan bij uw praktijksituatie. Het cursusmateriaal wordt ontwikkeld in samenwerking met gerenommeerde professionals uit de wetenschap en de praktijk en wordt onafhankelijk van de farmaceutische industrie gemaakt. De cursussen zijn geaccrediteerd door Accreditatie Bureau Cluster 1 (ABC1). Met een abonnement kunt u tot wel 25 punten per abonnementsjaar behalen.

  Alle cursussen van deze organisatie
  keyboard_arrow_up