• share
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
 • Mind You, 3-daagse mini-retraite voor artsen

  Je bent een drukbezette arts...

  ...en je haalt heel veel voldoening uit het contact met je patiƫnten. Je bent heel betrokken en wilt het beste voor hen. Je zet vaak een stapje extra.

  Je bent heel bevlogen aan dit vak begonnen, maar je merkt steeds vaker dat het je zwaar valt: Het werk stapelt zich maar op, er lijkt geen einde aan te komen. Je besteedt steeds meer tijd aan administratie, vergaderingen en 'regeldingen'.

  Je legt de lat hoog voor jezelf

  Je voelt je verantwoordelijk voor de gezondheid en het welzijn van je patiƫnt. Je wilt te allen tijde voorkomen dat je een fout maakt. Je wilt al je taken af hebben voordat je naar huis gaat. Als het nodig is werk je 's avonds, in het weekend of op je vrije dag nog door.

  Je staat altijd klaar voor anderen. Je wilt een goede partner, ouder, dochter/zoon, vriend/vriendin en natuurlijk goede dokter zijn. Je zorgt beter voor een ander dan voor jezelf.

  Je bent kritisch op jezelf. Je ziet vooral wat je niet goed doet en waar je tekort schiet. Je functioneert op discipline en wilskracht. Je gunt jezelf eigenlijk geen rust en ontspanning.

  Dat kost heel veel energie!

  Je voelt je dan ook steeds vaker opgejaagd en moe. Je hebt een korter lontje, vooral tegen je partner en kinderen. Je bent ontevreden en vind je werk eigenlijk steeds minder leuk.

  In deze mini-retraite ga je leren het heel anders aan te pakken

  add 17.0 punten
  euro_symbol € 1,597.00
  access_time 09:30 - 15:30

  € Dit bedrag is inclusief BTW. Het is een geheel verzorgde 3-daagse training inclusief overnachting, alle maaltijden en toegang tot de wellness-faciliteiten.

  event

  Datum & locatie

  Datum Tijd Locatie
  04-10-2020 t/m 06-10-2020 09:30 - 15:30 Garderen
  11-01-2021 t/m 13-01-2021 09:30 - 15:30 Garderen
  17-03-2021 t/m 19-03-2021 09:30 - 15:30 Garderen
  19-05-2021 t/m 21-05-2021 09:30 - 15:30 Onbekend
  description

  Omschrijving

  Zelfzorg heb je niet geleerd in je medische opleiding

  Toch kun je alleen goed voor een ander zorgen als je eerst goed voor jezelf zorgt. En dat schiet er in jouw drukke leven zo vaak bij in.

  Hoe zorg je dan goed voor jezelf?

  Door op een milde en vriendelijke manier met jezelf om te gaan. Oftewel met zelfcompassie.

  In deze 3-daagse training leer je de wetenschappelijk onderbouwde basisprincipes en praktische tools uit de zelfcompassie die ervoor zorgen dat je ontspannen en met gemak je werk kunt doen. Je stuurt jezelf aan vanuit zorgzaamheid en bereikt daardoor meer.

  Thema's die aan de orde komen...

  • het dagelijks leven van een dokter: wat is de realiteit? wat maakt het lastig? hoe maken we het onszelf moeilijk? Hoe kunnen we dat slimmer aanpakken? Hoe kunnen we bevlogen blijven werken?
  • de link tussen zelfcompassie en welzijn vanuit (neuro-)wetenschappelijk perspectief: hoe zorgt zelfcompassie voor betere zelfzorg, minder angst, depressie en burnout en een gelukkiger leven
  • de 5 elementen van goede zelfzorg: lichaam, geest (hoe gaan we om met zelf-kritische gedachtes), emotie (hoe gaan we om met moeilijke gevoelens), relatie (hoe zorgen we voor evenwicht tussen geven en nemen) en betekenisgeving (waarom doen we wat we doen en hoe kunnen we dat ten volle inzetten)
  • universele en individuele behoeftes: wat hebben wij als mens en jij als drukke dokter nodig om te overleven, goed te functioneren en gelukkig te zijn? Hoe kunnen we daar invulling aan geven?
  • compassiemoeheid: hoe zorg je als drukke dokter dat je niet leeggezogen wordt door de problemen en het lijden van anderen? Hoe zorg je voor de juiste balans tussen zorg voor jezelf en zorg voor de ander?
  gps_fixed

  Leerdoelen

  Je leert

  • waarom je nu doet wat je doet
  • hoe je je stressniveau omlaag brengt
  • hoe je meer tijd voor jezelf maakt
  • hoe je beter voor jezelf zorgt
  • en optimaal en zelfs beter functioneert
  business

  Organisatie

  business Aqua & Lime Health Coaching
  mail_outline marga.gooren@gmail.com
  place Tempeliersstraat 16 2012 ED Haarlem
  keyboard_arrow_up