• share
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
 • Congres Goed Gebruik Geneesmiddelen 2021

  Het jaarlijkse GGG-congres besteedt aandacht aan de actualiteit rondom gepast gebruik van geneesmiddelen. Deze dag heeft tot doel het halen, brengen en delen van kennis en het opdoen van inspiratie vanuit een veelheid aan geneesmiddelonderzoek.

  Geneesmiddelengebruik en ontwikkeling staat centraal. Op welke wijze kunnen geneesmiddelen optimaal worden ingezet? Waar liggen kansen op samenwerking? Waar zijn mogelijkheden voor een geïntegreerde aanpak? En op welke wijze kunnen we ontwikkelingen stimuleren?

  Naast een boeiend programma biedt het GGG-congres volop gelegenheid tot netwerken, mede door de diversiteit van aanwezigen vanuit het gehele geneesmiddelenveld.

  Ook dit jaar staat de samenwerking met het Instituut Verantwoord Medicijngebruik (IVM), Bijwerkingencentrum Lareb, College ter Beoordeling Geneesmiddelen (CBG), Zorginstituut Nederland (ZiNL) en Geneesmiddelenbulletin (GeBu), met ondersteuning door het Nederlands Huisartsengenootschap (NHG) garant voor specifieke aandacht voor de klinische praktijk in de eerste lijn. Verschillende subsessies zijn hier specifiek op gericht en staan dan ook uitgelicht vermeld.

  Kom naar het GGG-congres 2020, ontmoet collega’s uit het brede veld van geneesmiddelen en wissel kennis met elkaar uit.

  place Amsterdam
  add 6.0 punten
  euro_symbol € 0.00
  access_time 09:00 - 18:00

  € geen inschrijfgeld

  event

  Datum & locatie

  Datum Tijd Locatie
  15-04-2021 09:00 - 18:00 Amsterdam
  description

  Omschrijving

  De start van het congres begint plenair waarbij de impact van geneesmiddelengebruik en wat volgens patiënten in onderzoek en praktijk beter kan, centraal staan. Drie jonge, sterke vrouwen komen aan het woord die vanwege hun aandoening genoodzaakt zijn medicijnen te gebruiken. Zij zullen vanuit verschillende perspectieven de impact van medicijngebruik belichten. Zowel vanuit hun persoonlijke ervaring als vanuit een professionele context als apotheker-onderzoeker, gynaecoloog en vanuit het perspectief van jongeren met een chronische ziekte. In deze setting zal ook de nieuwe algemeen directeur van ZonMw Véronique Timmerhuis aan tafel haar visie vanuit ZonMw geven.

  Aansluitend volgt de eerste ronde van de subsessies (sessie 1 t/m 7).

  Tijdens de lunch is er uitgebreid de tijd om na te praten over de ochtend, te netwerken en bekenden te ontmoeten.

  Aansluitend aan de lunch staat er een I-ronde met subsessies op het programma. Deze I-sessies kunnen betrekking hebben op interactiviteit, inspiratie, innovatie, implementatie en informatie. Kortom, de subsessies in deze wat kortere ronde zijn laagdrempelig en bieden ruimte voor uitwisseling. U kunt hier praktische vragen stellen, hulp vragen of problemen en situaties voorleggen waar u in uw werk of tijdens uw onderzoek tegenaan loopt of mee te maken krijgt.

  Na deze ronde gaat het congres plenair verder met het thema ‘FAST’. Een mooi en toepasselijk acroniem voor ‘Future Affordable and Sustainable Therapies’; een nieuw initiatief op het gebied van therapieontwikkeling, dat bestaande activiteiten met elkaar verbindt en nieuwe activiteiten initieert om het gehele proces van therapieontwikkeling te ondersteunen. Michel Dutrée zal als moderator optreden en samen met Hanneke de Kort, Annemiek Verkamman en Carla Hollak toelichten wat FAST inhoudt, wat de mogelijkheden zijn, welke kansen er liggen en waarom Nederland hierin een vooraanstaande positie kan verwerven. Een blik dus naar de nabije toekomst.

  Hierna volgt de laatste ronde met subsessies (sessie 8 t/m 14). En natuurlijk wordt de congresdag afgesloten met een netwerkborrel.

  list

  Programma

  09.00 - 09.30 uur Inloop en ontvangst  

  09.30 - 09.45 uur Opening door dagvoorzitter Inge Diepman

  09.45 - 09.55 uur Openingswoord door dr. Véronique Timmerhuis, algemeen directeur ZonMw

  09.55 - 10.50 uur Plenair: 'Impact van geneesmiddelengebruik vanuit patiëntenperspectief'

  • Anne Leendertse, apotheker en onderzoeker
  • Annelien Oosterbaan, gynaecoloog Erasmus MC
  • Eline van der Meulen, jongerenpanel Zorg én Perspectief van FNO

  11.00 - 12.20 uur Ronde 1 subsessies 1 t/m 7

    (sessie 6 en 7: specifiek gericht op de klinische praktijk in de eerste lijn)

  12.20 - 13.20 uur Netwerklunch

  13.30 - 14.20 uur Interactieve ronde subsessies A t/m F

  14.30 - 15.25 uur Plenair: 'FAST - Future Affordable and Sustainable Therapies’

  • Dr. M.A. Dutrée, moderator
  • Dr. H. de Kort, LUMC
  • Drs. A. Verkamman, Holland BIO
  • Prof. dr. C.E.M. Hollak, Amsterdam UMC - locatie AMC

  15.25 - 15.40 uur Break

  15.40 - 17.00 uur Ronde 2 subsessies 8 t/m 14

    (sessie 13 en 14 specifiek gericht op de klinische praktijk in de eerste lijn)

  17.00 - 18.00 uur Afsluitende borrel

  business

  Organisatie

  business ZonMw
  mail_outline info@zonmw.nl
  place Laan van Nieuw Oost Indië 334 2593 CE Den Haag
  keyboard_arrow_up