Deze cursus is verlopen

VNVA Els Borst Oeuvreprijs Symposium “NAAR INCLUSIEVE GENEESKUNDE’’

Ter gelegenheid van de toekenning van de VNVA Els Borst Oeuvreprijs aan Dr. Hanneke Takkenberg organiseert de Vereniging van Nederlandse Vrouwelijke Artsen (VNVA) op zaterdag 28 maart 2020 een symposium – getiteld “NAAR INCLUSIEVE GENEESKUNDE’’. Inclusieve geneeskunde betekent een veilige werkomgeving waarin artsen (V/M) gelijke kansen hebben en patiënten ongeacht hun achtergrond optimale zorg ervaren die aansluit op hun individuele...

40
4 Punten
Nascholing
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 40
Opmerking :Inschrijfgeld voor VNVA leden: 40 euro VNVA studentleden: 15 euro Niet VNVA leden: 65 euro Studenten niet VNVA leden: 30 euro

Beroepen

Anesthesioloog
28 Mar 2020
27 Mar 2021
4 Punten
ABAN
Arts
28 Mar 2020
27 Mar 2021
4 Punten
ABAN
Arts beleid en advies KNMG
28 Mar 2020
27 Mar 2021
4 Punten
ABAN
Arts indicatie en advies KNMG
28 Mar 2020
27 Mar 2021
4 Punten
ABAN
Arts infectiebestrijding KNMG
28 Mar 2020
27 Mar 2021
4 Punten
ABAN

Competenties

Samenwerken 20 %
Communicatie 40 %
Maatschappelijk handelen en preventie 40 %
Omschrijving

Omschrijving

Ter gelegenheid van de toekenning van de VNVA Els Borst Oeuvreprijs aan Dr. Hanneke Takkenberg organiseert de Vereniging van Nederlandse Vrouwelijke Artsen (VNVA) op zaterdag 28 maart 2020 een symposium – getiteld “NAAR INCLUSIEVE GENEESKUNDE’’.

Inclusieve geneeskunde betekent een veilige werkomgeving waarin artsen (V/M) gelijke kansen hebben en patiënten ongeacht hun achtergrond optimale zorg ervaren die aansluit op hun individuele normen, waarden en behoeften. Er is nog veel te doen om inclusieve geneeskunde te bewerkstelligen: artsen ervaren regelmatig geen veilige werkomgeving, en niet alle patiënten ervaren optimale (toegang tot) zorg. Dit Els Borst symposium vraagt aandacht voor en zoekt oplossingen om tot inclusieve geneeskunde te komen. Dit doen we vanuit het perspectief van de bestuurder/toezichthouder, de opleider en de gezondheidswetenschapper.

Professor Hanneke Takkenberg voldoet op opvallende wijze aan de criteria voor het in aanmerking komen voor deze prijs. Zowel wetenschappelijk als maatschappelijk zet zij zich in voor het verbeteren van de gezondheidszorg met name ten aanzien van vrouwen: dit geldt voor patiënten én vrouwelijke artsen. Zij is epidemioloog en hoogleraar klinische besliskunde in cardiovasculaire interventies van de afdeling Thoraxchirurgie van de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Als topwetenschapper is zij een rolmodel en coach voor vele vrouwelijke artsen en draagt op uitgebreide wijze bij aan de toepassing van sekse specifieke resultaten van onderzoek in de cardiovasculaire geneeskunde.

VNVA

vnvamail@vnva.nl
29, Stationsweg, -33, Gorinchem, 4205AA