Deze cursus is verlopen.

 • share
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
 • VNVA Els Borst Oeuvreprijs Symposium “NAAR INCLUSIEVE GENEESKUNDE’’

  Ter gelegenheid van de toekenning van de VNVA Els Borst Oeuvreprijs aan Dr. Hanneke Takkenberg organiseert de Vereniging van Nederlandse Vrouwelijke Artsen (VNVA) op zaterdag 28 maart 2020 een symposium – getiteld “NAAR INCLUSIEVE GENEESKUNDE’’.

  Inclusieve geneeskunde betekent een veilige werkomgeving waarin artsen (V/M) gelijke kansen hebben en patiënten ongeacht hun achtergrond optimale zorg ervaren die aansluit op hun individuele normen, waarden en behoeften. Er is nog veel te doen om inclusieve geneeskunde te bewerkstelligen: artsen ervaren regelmatig geen veilige werkomgeving, en niet alle patiënten ervaren optimale (toegang tot) zorg. Dit Els Borst symposium vraagt aandacht voor en zoekt oplossingen om tot inclusieve geneeskunde te komen. Dit doen we vanuit het perspectief van de bestuurder/toezichthouder, de opleider en de gezondheidswetenschapper.

  Professor Hanneke Takkenberg voldoet op opvallende wijze aan de criteria voor het in aanmerking komen voor deze prijs. Zowel wetenschappelijk als maatschappelijk zet zij zich in voor het verbeteren van de gezondheidszorg met name ten aanzien van vrouwen: dit geldt voor patiënten én vrouwelijke artsen. Zij is epidemioloog en hoogleraar klinische besliskunde in cardiovasculaire interventies van de afdeling Thoraxchirurgie van de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Als topwetenschapper is zij een rolmodel en coach voor vele vrouwelijke artsen en draagt op uitgebreide wijze bij aan de toepassing van sekse specifieke resultaten van onderzoek in de cardiovasculaire geneeskunde.

  place Baarn
  add 4.0 punten
  euro_symbol € 40.00
  access_time 11:30 - 18:00

  € Inschrijfgeld voor VNVA leden: 40 euro VNVA studentleden: 15 euro Niet VNVA leden: 65 euro Studenten niet VNVA leden: 30 euro

  event

  Datum & locatie

  Datum Tijd Locatie
  03-10-2020 11:30 - 18:00 Baarn
  business

  Organisatie

  business VNVA
  mail_outline vnvamail@vnva.nl
  place Stationsweg 29-33 4205 AA Gorinchem
  keyboard_arrow_up