Deze cursus is verlopen.

 • share
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
 • Farmacogenetica: van basis naar verdieping - cursus voor apothekers

  Farmacogenetica. Hoe zat dat ook alweer? In deze cursus frissen we de kennis uit de vorige e-learning Farmacogenetica - heeft u uw DNA-paspoort al? op en nemen we u verder mee in de ontwikkelingen op dit boeiende vakgebied.


  laptop E-learning
  add 2.0 punten
  euro_symbol € 0.00

  € per abonnement

  description

  Omschrijving

  De cursus bestaat uit meerdere video's, waarin apotheker Denise van Vessem kritische vragen stelt aan de expert: prof. dr. Ron van Schaik.


  Prof. dr. Ron H.N. van Schaik is hoogleraar Farmacogenetica (2013) en Laboratorium Specialist Klinische Chemie (2003) bij het Erasmus MC in Rotterdam. Hij is werkzaam bij de afdeling Klinische Chemie, waar hij leiding geeft aan het Internationale Expertisecentrum Farmacogenetica. Prof. van Schaik studeerde scheikunde aan de Universiteit Utrecht en promoveerde daar in 1992.

  Het onderzoek van prof. van Schaik richt zich op de klinische implementatie van Farmacogenetica, met een focus op cytochroom P450-enzymen. Specifieke onderwerpen zijn Oncologie (tamoxifen, taxanen, capecitabine, irinotecan), Transplantatie (tacrolimus, cyclosporine, MMF), Pijn (codeïne, tramadol, morfine) en Psychiatrie (antidepressiva).

  Hij is tevens lid van de Farmacogenetica commissies van IUPHAR, IFCC, EFLM en IATDMCT). Prof. van Schaik is adviseur van de Pharmacogenomics Working Party van de European Medicine Agency (EMA).


  Denise Joanne van Vessem, MSc is openbaar apotheker bij BENU Apotheek Nieuwpoort te IJsselstein. Na het voltooien van de master farmacie in Utrecht in 2017 heeft zij deze functie eerst een aantal jaar in Amsterdam vervuld. Sinds het najaar van 2019 is zij opgenomen in het specialistenregister als openbaar apotheker specialist. Naast haar werk is Denise voorzitter van het bestuur van de Vereniging van Jonge Apothekers (VJA). In deze functie houdt zij zich bezig met de positionering van de apotheker binnen de maatschappij en het creëren van zichtbaarheid voor het apothekersberoep.

  gps_fixed

  Leerdoelen

  Na afloop van deze cursus:

  • weet u hoe u de informatie op het DNA-paspoort moet interpreteren
  • kunt u op basis van de uitkomsten van genetische analyses doseringsadviezen op maat geven
  • bent u op de hoogte van ontwikkelingen op het gebied van farmacogenetica en wat dit voor medicatiebegeleiding en -veiligheid zou kunnen betekenen
  • kunt u advies geven aan patiënten of collega’s over farmacogenetica-uitslagen
  • kent u de mogelijke verschillen in uitvoering van de testen, en begrijpt u de consequenties daarvan
  business

  Organisatie

  business CME-Online / E-WISE Nederland
  mail_outline info@e-wise.nl
  place Janssoniuslaan 40 3528 AJ Utrecht

  Met een abonnement op CME-Online heeft u altijd en overal toegang tot een actueel en gevarieerd aanbod van ruim 55 online cursussen die u in uw eigen tempo kunt volgen. De cursussen in ons pakket sluiten zoveel mogelijk aan bij uw praktijksituatie. Het cursusmateriaal wordt ontwikkeld in samenwerking met gerenommeerde professionals uit de wetenschap en de praktijk en wordt onafhankelijk van de farmaceutische industrie gemaakt. De cursussen zijn geaccrediteerd door Accreditatie Bureau Cluster 1 (ABC1). Met een abonnement kunt u tot wel 25 punten per abonnementsjaar behalen.

  Alle cursussen van deze organisatie
  keyboard_arrow_up