Deze cursus is verlopen.

 • share
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
 • Gratis Webinar COVID-19 - 22 april 2020 (5)

  Thema: Begeleiding na ziekenhuisopname

  Woensdag 22 april 2020 organiseren NHG, LHV en MedischeScholing.nl een webinar met als thema het herstel van COVID-19 patiënten na een ziekenhuisopname en de rol van de huisarts. Ook staat het hervatten van zorg aan niet-coronapatiënten op het programma.

  In de dynamiek van deze crisis zien we meerdere coronapatiënten thuiskomen na een IC-opname of opname op een afdeling met ondersteunende therapie. De aanpak en de begeleiding van het herstel van patiënten verschilt per situatie. Wat is de rol van de huisarts bij het begeleiden van patiënten die herstellende zijn? Herman Holtslag, revalidatiearts en voorzitter van de richtlijncommissie IC-nazorg & Revalidatie van de FMS, deelt zijn kennis en ervaring.

  Hoe kan de zorg voor niet-coronapatiënten worden hervat naast de COVID-19 zorg? Wat is de rol van e-health binnen de huidige huisartsenpraktijk? Hoe krijg je een spreekuur met beeldbellen goed georganiseerd, mede gelet op de diversiteit van je patiëntenpopulatie? Bart Timmers, huisarts in ‘s-Heerenberg, deelt zijn ervaring op dit gebied.

  Het Consortium Huisartsgeneeskunde gaat in samenwerking met ZorgDomein landelijk in kaart brengen wat de aantallen COVID-19 patiënten zijn die intensieve en palliatieve COVID-zorg van huisartsen ontvangen. Jochen Cals, hoogleraar effectieve diagnostiek in de huisartsgeneeskunde, bespreekt de eerste resultaten van de studie.


  NB: On demand streaming mogelijk vanaf 23 april 2020. Accreditatie-vragen blijven beschikbaar t/m 7 mei 2020.

  laptop E-learning
  add 0.0 punten
  euro_symbol € 0.00
  access_time 09:30 - 16:30

  event

  Datum & locatie

  Datum Tijd Locatie
  22-04-2020 t/m 31-12-2020 09:30 - 16:30 Online
  22-04-2020 20:00 - 21:00 Online
  description

  Omschrijving

  Woensdag 22 april 2020 organiseren NHG, LHV en MedischeScholing.nl een webinar met als thema het herstel van COVID-19 patiënten na een ziekenhuisopname en de rol van de huisarts. Ook staat het hervatten van zorg aan niet-coronapatiënten op het programma.


  Sprekers

  Patrick Bindels (presentator) is hoogleraar en hoofd van de afdeling Huisartsgeneeskunde van het Erasmus MC.

  Herman Holtslag is revalidatiearts in het AMC Amsterdam en voorzitter van de richtlijncommissie IC-nazorg & Revalidatie van de FMS.

  Marike van der Schaaf is fysiotherapeut, lector aan het AMC en HvA en expert in revalidatie na IC-opname.

  Geert-Jan van Holten is huisarts in Oss, kaderarts-spoed en bestuurslid HAP Oost-Brabant.

  Bart Timmers is huisarts-opleider en expert op gebied van e-health.


  Kijk live mee of later terug on demand

  Het webinar is onderdeel van een reeks die op initiatief van MedischeScholing.nl, LHV en NHG is ontwikkeld. Vanwege de grote behoefte aan actuele informatie over COVID-19 bij huisartsen is, in samenwerking met InEen, Huisarts van de Toekomst en VPH, besloten om voorlopig vervolg aan de webinars te geven. Alle webinars zijn gratis en geaccrediteerd voor alle artsen, physician assistants, praktijkondersteuners, doktersassistenten en praktijkmanagers. De webinars zijn live te volgen, maar ook terug te kijken waar en wanneer het u uitkomt via corona.medischescholing.nl.

  Met behulp van uw BIG-nummer registreert u zich bij MedischeScholing.nl. Heeft u geen BIG-nummer maar bent u wel zorgverlener? Vul dan bij uw aanmelding via MedischeScholing.nl uw functie en registratienummer in om toegang te krijgen.

  Om zo goed mogelijk te monitoren wat er speelt in de praktijk tijdens de coronacrisis, wordt er gewerkt met een vragensysteem. Dit is niet alleen voor het webinar, maar ook voor de beleidsmakers noodzakelijk om snel in te kunnen spelen op vragen uit het werkveld.


  list

  Programma

  Thema's

  • Thema 1: Rol huisarts bij revalidatie coronapatiënt
  • Thema 2: Hervatten zorg niet-coronapatiënten en de rol van e-health
  • Thema 3: Eerste resultaten studie Consortium Huisartsgeneeskunde
  business

  Organisatie

  business MedischeScholing
  mail_outline info@medischescholing.nl
  place Onbekend 1001AA - Nederland

  Alle geaccrediteerde medische nascholing beschikbaar in Nederland op één plek; dat is het idee. Ons onafhankelijke platform is zowel een zoekmachine als informatiebron die helpt in de selectieprocedure tot het vinden van adequate nascholing. MedischeScholing.nl geeft niet alleen een duidelijk overzicht van al het beschikbare accreditatie onderwijs in Nederland, maar streeft er ook naar om zoveel mogelijk informatie te verzamelen uit andere bronnen. Zoek bijvoorbeeld op onderwerp, prijs, afstand, aantal accreditatiepunten of bepaalde competenties naar nascholing dat aansluit op uw leerbehoefte en vind gelijk de passende opties die beschikbaar zijn.Onze organisatie is volledig onafhankelijk en wordt niet gesponsord door gelden afkomstig uit de farmaceutische industrie en/of andere externe fondsen.

  Alle cursussen van deze organisatie
  keyboard_arrow_up