Deze cursus is verlopen.

 • share
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
 • Gratis Webinar COVID-19 - 8 april 2020 (4)

  Thema: Palliatieve zorg (deel II)

  Woensdagavond 8 april is er een opnieuw een webinar vanuit MedischeScholing.nl in samenwerking met de LHV en het NHG. Hierbij wordt het thema palliatieve zorg verder uitgediept (deel II), waarbij de focus ligt op de palliatieve behandeling bij een COVID-19-patiënt en het gebruik van medicamenten. Collega Carel Veldhoven, kaderarts palliatieve zorg en voorzitter van de PalHAG, vertelt ons onder andere over symptoombestrijding bij COVID-19 in de palliatieve fase. We belichten de verandering in het klinisch beeld bij presentatie van COVID-19 volgens de laatste inzichten: toch geen respiratoir beeld en/of koorts...? Ook collega-huisarts Teun van der Wijst komt aan tafel. Hij is mede-initiatiefnemer van COVID-19-zorgcentra met het idee: ‘Ik wil het anders voor jou’.


  On demand streaming mogelijk vanaf 10 april 2020. Accreditatie-vragen blijven beschikbaar t/m 7 mei 2020.

  laptop E-learning
  add 0.0 punten
  euro_symbol € 0.00
  access_time 09:30 - 16:30

  event

  Datum & locatie

  Datum Tijd Locatie
  08-04-2020 t/m 31-12-2020 09:30 - 16:30 Online
  08-04-2020 20:00 - 21:00 Online
  description

  Omschrijving

  Woensdagavond 8 april is er een opnieuw een webinar vanuit MedischeScholing.nl in samenwerking met de LHV en het NHG. Hierbij wordt het thema palliatieve zorg verder uitgediept (deel II), waarbij de focus ligt op de palliatieve behandeling bij een COVID-19-patiënt en het gebruik van medicamenten.


  Sprekers

  Patrick Bindels (presentator) is hoogleraar en hoofd van de afdeling Huisartsgeneeskunde van het Erasmus MC.

  Carel Veldhoven is huisarts in Arnhem, kaderarts palliatieve zorg en voorzitter van de PalHAG

  Teun van der Wijst is huisarts in Kerkdriel en mede-initiatiefnemer van COVID-19-zorgcentra met het idee: ‘Ik wil het anders voor jou’.

  Masja Loogman is huisarts in Woerden en wetenschappelijk medewerker NHG  Wat is er nieuw ten opzichte van de vorige webinars?

  • De tijdsduur gaat terug naar maximaal één uur.
  • Meer dialoog met de praktijk, minder doornemen van richtlijnen.
  • Take home-messages worden duidelijker geformuleerd.
  • Beleidsmatige onderwerpen worden tot het minimum beperkt in het webinar.
  De LHV, het NHG en MedischeScholing.nl hebben de handen ineengeslagen voor een structurele reeks webinars voor zorgverleners. De webinars voorzien zorgverleners van actuele informatie en stimuleren de dialoog tussen beleidsmakers en het werkveld, zodat we snel kunnen inspelen op de ontwikkelingen. Een vervolg webinar is uitgezonden op donderdag 26 maart, gevolgd door een wekelijkse of tweewekelijkse reeks (afhankelijk van de actuele situatie) vanaf woensdag 1 april. Alle webinars zijn gratis en geaccrediteerd voor alle artsen en diverse andere groepen zorgverleners.

  Op de websites van de LHV en het NHG is al veel informatie terug te vinden over het corona-virus. De webinars zijn een extra medium om u als zorgverlener (in de eerste lijn) te informeren over de actuele stand van zaken rondom COVID-19. Laagdrempelig, toegankelijk en interactief om u zo snel op de hoogte te brengen van de veranderingen en actualiteiten.


  We hopen met de webinars zoveel mogelijk zorgverleners in het veld te bereiken en het gemaakte beleid telkens te toetsen aan de praktijk, om zo als huisartsen samen de pandemie zo adequaat mogelijk het hoofd te bieden.

  We willen zo goed mogelijk kunnen monitoren wat er speelt in de praktijk en hoe die problemen telkens veranderen in de dynamiek van de crisis. Dit is niet alleen voor het webinar maar zeker ook voor de beleidsmakers noodzakelijk.

  list

  Programma

  Thema: Palliatieve zorg - deel II

  • Thema 1: Prangende vragen vanuit het werkveld
  • Thema 2: Symptomatische behandeling en verandering in het klinische beeld bij COVID-19 in de palliatieve setting
  • Thema 3: COVID-19-zorgcentra - Ik wil het anders voor jou
  business

  Organisatie

  business MedischeScholing
  mail_outline info@medischescholing.nl
  place Onbekend 1001AA - Nederland

  Alle geaccrediteerde medische nascholing beschikbaar in Nederland op één plek; dat is het idee. Ons onafhankelijke platform is zowel een zoekmachine als informatiebron die helpt in de selectieprocedure tot het vinden van adequate nascholing. MedischeScholing.nl geeft niet alleen een duidelijk overzicht van al het beschikbare accreditatie onderwijs in Nederland, maar streeft er ook naar om zoveel mogelijk informatie te verzamelen uit andere bronnen. Zoek bijvoorbeeld op onderwerp, prijs, afstand, aantal accreditatiepunten of bepaalde competenties naar nascholing dat aansluit op uw leerbehoefte en vind gelijk de passende opties die beschikbaar zijn.Onze organisatie is volledig onafhankelijk en wordt niet gesponsord door gelden afkomstig uit de farmaceutische industrie en/of andere externe fondsen.

  Alle cursussen van deze organisatie
  keyboard_arrow_up