Deze cursus is verlopen.

 • share
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
 • Gratis Webinar COVID- 19 - 26 maart 2020 (2)

  LHV, NHG en MedischeScholing.nl slaan de handen ineen voor een structurele reeks webinars voor huisartsen. De webinars voorzien huisartsen van actuele informatie en stimuleren de dialoog tussen beleidsmakers en het werkveld. Zodat we snel kunnen inspelen op de ontwikkelingen.


  Het COVID-19 virus heeft inmiddels de status van pandemie bereikt, een wereldwijde verspreiding. Hoe is de huisarts voorbereid en hoe kan de huisarts inspelen op de snel veranderende situatie? Wat zijn de antwoorden op veel gestelde vragen? We geven een update van de stand van zaken, waar we in de pandemie staan en wat we kunnen verwachten de komende maanden. Hoe speel je als huisarts hierop in? Alle huisartsen in Nederland op één lijn: dat is het doel van deze webinar!


  Het webinar is nu on demand te streamen: ga naar corona.medischescholing.nl, log in en kijk het webinar op een moment die u uitkomt.


  Accreditatie-vragen voor ABAN accreditatie zijn te beantwoorden tot en met 7 mei 2020. Accreditatie wordt na 7 mei 2020 bijgeschreven.

  laptop E-learning
  add 0.0 punten
  euro_symbol € 0.00
  access_time 09:30 - 16:30

  event

  Datum & locatie

  Datum Tijd Locatie
  26-03-2020 t/m 31-12-2020 09:30 - 16:30 Online
  description

  Omschrijving

  Sprekers


  Geert Jan van Holten is huisarts is Oss, voormalig tropenarts en kaderarts-spoed. Daarnaast is hij bestuurslid van de huisartsenpost Oost-Brabant. Hij is actief midden in de brandhaard van het coronavirus.

  Patrick Bindels (presentator) is hoogleraar en hoofd van de afdeling Huisartsgeneeskunde van het Erasmus MC. Hij werkt 1 dag in de week als huisarts in Amsterdam. Van 2014-2016 was hij sectieredacteur huisartsgeneeskunde van het NTvG. In januari 2017 is hij toegetreden tot het bestuur van de Vereniging NTvG.

  Jako Burgers is huisarts en Strategisch-medisch adviseur bij de NHG. Daarnaast is hij bijzonder hoogleraar Huisartsgeneeskunde Maastricht University.

  Eric van Gorp is als Internist/Viroloog en als hoofd van de vakgroep ‘Exotic viral infections’ van de afdeling Viroscience in het Erasmus MC actief betrokken bij de behandeling en bij het onderzoek naar 'emerging infections' zoals Dengue, Ebola, Zika en ook het COVID-19 virus.

  list

  Programma

  • Thema 1: Ervaringen uit Brabant: een les voor ons allen
  • Thema 2: Persoonlijke beschermingsmiddelen
  • Thema 3: Testbeleid zorgverleners
  • Thema 4: Verdeling belasting zorgstelsel: welke patiënten in de tweedelijn?
  • Vragen die ingezonden worden via ons platform.
  business

  Organisatie

  business MedischeScholing
  mail_outline info@medischescholing.nl
  place Onbekend 1001AA - Nederland

  Alle geaccrediteerde medische nascholing beschikbaar in Nederland op één plek; dat is het idee. Ons onafhankelijke platform is zowel een zoekmachine als informatiebron die helpt in de selectieprocedure tot het vinden van adequate nascholing. MedischeScholing.nl geeft niet alleen een duidelijk overzicht van al het beschikbare accreditatie onderwijs in Nederland, maar streeft er ook naar om zoveel mogelijk informatie te verzamelen uit andere bronnen. Zoek bijvoorbeeld op onderwerp, prijs, afstand, aantal accreditatiepunten of bepaalde competenties naar nascholing dat aansluit op uw leerbehoefte en vind gelijk de passende opties die beschikbaar zijn.Onze organisatie is volledig onafhankelijk en wordt niet gesponsord door gelden afkomstig uit de farmaceutische industrie en/of andere externe fondsen.

  Alle cursussen van deze organisatie
  keyboard_arrow_up