Deze cursus is verlopen.

 • share
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
 • Een gezonde relatie tussen mens en dier - 1-daagse MSD Academy

  Deze nascholing is het vervolg op de uitstekend bezochte eerste editie, eind 2018 in Wageningen. Dit keer staat het thema ‘feiten en fabels rondom vaccineren’ centraal.


  U weet als geen ander dat vaccinatie één van de grootste successen voor de volks- en diergezondheid van onze tijd is. Een groot en groeiend aantal infectieziektes bij mens en dier wordt met vaccins voorkomen. En net als met antibiotica grijpt de gezondheid van mens en dier ook bij vaccins in elkaar: ziekte bij mensen wordt bijvoorbeeld ook voorkomen door dieren te vaccineren.


  Wereldwijd redden vaccins miljoenen mensenlevens per jaar. Dat is een feit. Ook een feit is dat er alleen al in Nederland jaarlijks meer dan 50 miljard (!) doses vaccin voor dieren worden geproduceerd. Maar zoals u weet zingen er ook veel hardnekkige vaccinatie-fabels rond…


  Ook in uw praktijk kunt u te maken krijgen met de invloed van berichten op social media over vaccinatie. Wat kunnen we daarvan leren, hoe kunnen we omgaan met geuite bezwaren en deze ‘ombuigen’? Hoe kunnen we mensen nóg beter overtuigen van het immense belang van vaccineren?


  Opnieuw heeft MSD Academy voor u een afwisselend en interessant wetenschappelijk programma samengesteld, met sprekers uit de humane en de veterinaire wereld, en uit het vakgebied van communicatie- en gedragswetenschappen. En net als de vorige keer is deze nascholing voor huisartsen én dierenartsen. Allebei speelt u een cruciale rol in de zorg voor een gezonde relatie tussen mens en dier. En u kunt nog veel van elkaar leren, wat de ervaring was van bijna 200 collega’s die deelnamen aan de eerste editie van deze nascholing.

  add 6.0 punten
  euro_symbol € 50.00

  € Naast het wetenschappelijk programma ontvangt u koffie, thee en lunch.

  description

  Omschrijving

  U weet als geen ander dat vaccinatie één van de grootste successen voor de volks- en diergezondheid van onze tijd is. Een groot en groeiend aantal infectieziektes bij mens en dier wordt met vaccins voorkomen. En net als met antibiotica grijpt de gezondheid van mens en dier ook bij vaccins in elkaar: ziekte bij mensen wordt bijvoorbeeld ook voorkomen door dieren te vaccineren.
  Wereldwijd redden vaccins miljoenen mensenlevens per jaar. Dat is een feit. Ook een feit is dat er alleen al in Nederland jaarlijks meer dan 50 miljard (!) doses vaccin voor dieren worden geproduceerd. Maar zoals u weet zingen er ook veel hardnekkige vaccinatie-fabels rond…
  Ook in uw praktijk kunt u te maken krijgen met de invloed van berichten op social media over vaccinatie. Wat kunnen we daarvan leren, hoe kunnen we omgaan met geuite bezwaren en deze ‘ombuigen’? Hoe kunnen we mensen nóg beter overtuigen van het immense belang van vaccineren?

  list

  Programma

  PROGRAMMA:

  09:30 - 10:00 Ontvangst en registratie

  10:00 - 11:00 Het Ideevirus en het vaccin

             Drs. D. Remarque, gedragswetenschapper, Open Now te Amsterdam

  11:00 - 12:00 Ebola - a never ending story?

             Dr. Perry J.J. van Genderen, Internist Eramsus MC Rotterdam

  12:00 - 13:00 Lunch

  13:00 - 14:00 Ouders als helden - Ervaringsverhalen over vaccinatie in online                        gezondheidscommunicatie

             Prof. Dr. J.M. Sanders, Radboud Universiteit Nijmegen, communicatie- en

             informatiewetenschappen

  14:00 - 15:00 Signalen van huiselijk geweld herkennen in huisartsen- en dierenartsenpraktijk

             Dr. N Endenburg, Universiteit Utrecht, Faculteit Diergeneeskunde

  15:00 - 15:15 Koffiepauze

  15:15 - 16:45 Feiten en fabels rondom vaccinatie en antibiotica resistentie

             Dr. E.M. Broens, Universiteit Utrecht, Faculteit Diergeneeskunde

             & Maarten van Dongen, PhD, AMR-Insights Woudenberg

  16:45 - 17:00 Afsluiting

  business

  Organisatie

  business Merck Sharp & Dohme B.V.
  mail_outline inschrijven@msdacademy.nl
  place Waarderweg 39 2031 BN Haarlem
  keyboard_arrow_up