Deze cursus is verlopen.

 • share
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
 • CME-Online 'Overspannenheid en burn-out, of gewoon stress?'

  Let op: Het gaat hier om een abonnementsprijs met recht op maar liefst 25 accreditatiepunten aan zelf te kiezen nascholing.

  Stress wordt door de wereldgezondheidsorganisatie (WHO) de belangrijkste epidemie van de 21e eeuw genoemd. Stress ligt aan de basis van overspannenheid en burn-out. Overspannenheid en burn-out worden veel gezien in de huisartsenpraktijk evenals vele andere stressgerelateerde psychische en somatische aandoeningen. Maar wat is stress nu precies?

  Deze cursus laat zien waarom stressoren tegenwoordig tot zoveel problemen leiden, en hoe de toename van aandoeningen zoals overspannenheid en burn-out samenhangt met de enorme stijging van het aantal moderne stressoren. Ook krijgt u uitleg over wat er bij stress in het lichaam precies gebeurt en waarom het stressresponssysteem van de moderne mens niet is toegerust om de stijging van het aantal stressoren het hoofd te bieden. Het systeem was nooit bedoeld voor de complexe problemen van deze tijd, maar staat in onze hectische samenleving wel vaak ‘aan’ en geeft daarmee ook bijwerkingen, zoals een gespannen gevoel. Welke behandeladviezen vloeien hier uit voort? Het grootste deel van de mensen herstelt van een burn-out, maar bij 20% is het beloop meer chronisch. Hoe voorkóm je dit en hoe voorkom je dat patiënten terugvallen?

  Deze cursus bestaat uit een module en een eindtoets.

  laptop E-learning
  add 1.0 punten
  euro_symbol € 599.00

  € € Dit zijn de kosten voor een jaarabonnement op het totale cursusaanbod van CME-Online voor de huisarts. Dit abonnement geeft recht op het behalen van 25 accreditatiepunten per jaar.

  event

  Datum & locatie

  Datum Tijd Locatie
  16-07-2020 t/m 03-10-2020 Onbekend Online
  gps_fixed

  Leerdoelen

  Na het volgen van deze cursus:

  • kunt u uitleggen wat onder overspannenheid en burn-out wordt verstaan
  • kunt u de verschillende oorzaken van overspannenheid en burn-out benoemen
  • kunt u de differentiaaldiagnose maken tussen overspannenheid, burn-out en depressie
  • kunt u de indicatie stellen voor het starten van een behandeling voor overspannenheid en burn-out
  • kunt u aangeven hoe u een overspannenheid en burn-out kunt behandelen
  • weet u hoe en wanneer u evalueert tijdens de behandeling
  • weet u wanneer u de behandeling afstemt met een psycholoog of de bedrijfsarts
  • beschikt u over handvatten in het gesprek met patiënt en familie wanneer het over overspannenheid en burn-out (recidief) preventie gaat


  business

  Organisatie

  business CME-Online / E-WISE Nederland
  mail_outline info@e-wise.nl
  place Janssoniuslaan 40 3528 AJ Utrecht

  Met een abonnement op CME-Online heeft u altijd en overal toegang tot een actueel en gevarieerd aanbod van ruim 55 online cursussen die u in uw eigen tempo kunt volgen. De cursussen in ons pakket sluiten zoveel mogelijk aan bij uw praktijksituatie. Het cursusmateriaal wordt ontwikkeld in samenwerking met gerenommeerde professionals uit de wetenschap en de praktijk en wordt onafhankelijk van de farmaceutische industrie gemaakt. De cursussen zijn geaccrediteerd door Accreditatie Bureau Cluster 1 (ABC1). Met een abonnement kunt u tot wel 25 punten per abonnementsjaar behalen.

  Alle cursussen van deze organisatie
  keyboard_arrow_up