Deze cursus is verlopen.

 • share
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
 • Webinar Wet DBA - 18 juni 2020

  ZZP-regelgeving voor waarnemers en praktijkhouders in beweging: waar gaan we heen?

  Wij hadden bij de planning van dit Webinar de verwachting duidelijkheid te kunnen geven over de exacte inhoud van het wetsvoorstel, maar door de coronacrisis wordt er voor de zomer géén wetsvoorstel meer ingediend. Omdat er wél veel onduidelijkheden, misverstanden en behoefte aan informatie is, willen wij u echter wél informeren over de laatste stand van zaken. Wat betekent de vertraging voor u en hoe kunt u voorsorteren op de wijzigingen die gaan komen?


  We willen goed aansluiten op uw vragen die u nu al kunt stellen zodat we die mee kunnen nemen in de presentaties. We horen graag welke vragen u heeft/bij u leven zodat we onze presentatie hierop kunnen aanpassen.


  Het webinar is on-demand beschikbaar t/m 31-12-2020. De accreditatie-vragen staan open t/m 16-07-2020. Accreditatie wordt in de maand juli/augustus 2020 bijgeschreven.

  laptop E-learning
  add 0.0 punten
  euro_symbol € 0.00
  access_time 19:30 - 20:30

  event

  Datum & locatie

  Datum Tijd Locatie
  18-06-2020 19:30 - 20:30 Online
  16-07-2020 19:30 - 20:30 Online
  30-12-2020 t/m 31-12-2020 Onbekend Online
  description

  Omschrijving

  In 2016 is de Wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties (DBA) ingevoerd, met als doel: duidelijkheid scheppen over wanneer er sprake is van een overeenkomst van opdracht (zzp) of wanneer er sprake is van een arbeidsovereenkomst met alle daaraan samenhangende consequenties. Daarmee kwam een einde aan de VAR (Verklaring Arbeidsrelatie) voor zzp’ers. Voortaan kunnen zzp’ers en hun opdrachtgevers een modelovereenkomst sluiten bij het aangaan van een opdracht. Tegen de Wet DBA is maatschappijbreed veel protest geweest. Reden waarom er nu al enkele jaren wordt gediscussieerd over aanpassing of vervanging van de Wet DBA. Het streven was om voor 01-01-2021 duidelijkheid te verschaffen middels vervangende wetgeving én het bouwen van een webmodule waarin u voorafgaand aan een opdracht duidelijkheid krijgt over de arbeidsrelatie, teneinde niet achteraf te maken te krijgen met fiscale en financiële consequenties.


  Het kabinet had aangekondigd voor deze zomer een wetsvoorstel in te dienen bij de Tweede Kamer. Op dit moment is onduidelijk wat de exacte inhoud wordt van de nieuwe wet, wanneer deze wet openbaar wordt gemaakt en wordt voorgelegd aan de Tweede Kamer en wanneer deze in werking gaat treden. Ook is er nog altijd geen duidelijkheid gegeven over de webmodule, waardoor wij u nog niet kunnen vertellen of deze in de praktijk toepasbaar is.

  Wat wel duidelijk is, is dat zowel de huidige als de mogelijke vervanger van de Wet DBA impact heeft aan zowel de waarnemerskant als aan de kant van de praktijkhouders. De wettelijke elementen welke bepalen of er wel of geen sprake is van een arbeidsrelatie (persoonlijke arbeid – loon – gezagsverhouding) wijzigen namelijk niet.

  Na het volgen van dit webinar bent u weer helemaal up-to-date over alle ontwikkelingen rond de wet DBA. Meld u nu aan of als u al aangemeld bent stel uw vragen.

  list

  Programma

  De webinar zal plaatsvinden op 18 juni 2020 van 19.30 uur tot 20.30 uur. 

  

  Tijdens de webinar komen deskundigen aan het woord over onderwerpen als:

  • Wat staat er in de Wet DBA en waarom is deze wet er?
  • Wat heeft de LHV tot op heden gedaan in het kader van belangenbehartiging / lobby?
  • Wat is de inhoud van het wetsvoorstel zoals dat ter internetconsultatie is ingediend en hoe zeker is het dat dit voorstel bij de Tweede Kamer in deze vorm wordt ingediend?
  • Wat is nou eigenlijk precies de “gezagsverhouding” die je als praktijkhouder en waarnemer moet zien te voorkomen? Waar moet ik rekening mee houden? En wat moet ik als waarnemer doen om de fiscale voordelen van ondernemerschap te behouden?
  • Waarom ligt het “vaste waarnemerschap” fiscaal en arbeidsrechtelijk eigenlijk zo lastig? En wat zijn eventuele alternatieven voor dit vaste waarnemerschap?
  • Wat is er op dit moment te zeggen over de toekomstige regelgeving? En hoe kan ik me daar nu al op voorbereiden?
  gps_fixed

  Leerdoelen

  Aan het einde van de webinar heeft u:

  • Als waarnemer: kennis opgedaan van huidige regelgeving rondom het werken als zzp-er
  • Als praktijkhouder: kennis opgedaan van de huidige regelgeving rondom de inzet van waarnemers / zzp-ers
  • Als waarnemer en praktijkhouder: kennis opgedaan van mogelijke toekomstige regelgeving
  • Als waarnemer en praktijkhouder: in kunnen spelen op mogelijke toekomstige regelgeving
  • Als waarnemer en praktijkhouder: weten binnen welke alternatieve werkvormen (in plaats van vast waarnemerschap) duurzame inzet in een praktijk mogelijk is
  business

  Organisatie

  business Landelijke Huisartsen Vereniging
  mail_outline academie@lhv.nl
  place Mercatorlaan 1200 3528 BL Utrecht Nederland

  De Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) behartigt de belangen van bijna 11.000 huisartsen en huisartsen in opleiding in Nederland en ondersteunt de leden individueel en collectief. Via de LHV Academie biedt de LHV praktische en geaccrediteerde nascholing aan, voor u en uw team. De LHV Academie heeft een zeer uitgebreid aanbod, zowel voor starters als voor ervaren huisartsen en behandelen onderwerpen die u helpen bij uw praktijkvoering en -organisatie. U hoeft bovendien niet ver te reizen, want we verzorgen nascholingen in het hele land, dus ook bij u in de buurt.

  Alle cursussen van deze organisatie
  keyboard_arrow_up